Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πέθανε ο Ευγένιος Γκέραρντ

«Μαύρη ημέρα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Δύσκολη ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ευγένιος Γκέραρντ έκανε το μεγάλο ταξίδι… Ο 77χρονος Ευγένιος «έσβησε» σήμερα στην Κρήτη βυθίζοντας σε θλίψη τους πάντες. Τα πολλά προβλήματα υγείας που είχε τα τελευταία χρόνια τα πάλεψε με δύναμη και αξιοπρέπεια, όμως τον νίκησαν…

Την τελευταία του πνοή την άφησε στο σπίτι του στην Ελιά, ενώ μόλις πριν 1,5 μήνα είχε πραγματοποιηθεί ένα σπουδαίο φιλικό στο Γεντί Κουλέ προς τιμήν του.

Ήρθε στην Ελλάδα το 1985 για λογαριασμό του ΟΦΗ και έγινε ο μακροβιότερος προπονητής στα Ελληνικά γήπεδα. Εμεινε στο Ηράκλειο μέχρι το 2000 (κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1987 με τον ΟΦΗ), ενώ εν συνεχεία εργάστηκε στην ΑΕΚ, στον ΑΠΟΕΛ, στον Ηρακλή και στην Παναχαϊκή.

Γεννήθηκε στο Μπρούνσουμ της Ολλανδίας στις 7 Μαΐου 1940 και φοίτησε στη σχολή προπονητών της Κολωνίας, ενώ είχε και πτυχίο ψυχολογίας.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ολλανδική Φορτούνα Σίταρντ. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 32 ετών.

Το 1974 ανέλαβε βοηθός προπονητή της Ρόντα ΤΚΚ και παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας για έντεκα χρόνια, πριν πάρει την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα και να μείνει για πάντα μέχρι τον θάνατό του.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button