Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Preview: Η 3η αγωνιστική της SuperLeague 1 (2η ημέρα)

Δείτε ποια παιχνίδια περιλαμβάνει η 2η ημέρα της 3ης αγωνιστικής της SuperLeague 1.

Δείτε ποια παιχνίδια περιλαμβάνει η 2η ημέρα της 3ης αγωνιστικής της SuperLeague 1.

 Προαναγγελία αγώνα: Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα

Ένα ξεχωριστό γεγονός θέλει να πετύχει ο Άρης στο τρίτο του παιχνίδι της σεζόν.

Να το κερδίσει, όπως και τα άλλα δύο, έχοντας στον πάγκο του τρίτο διαφορετικό προπονητή!

Το «Κλεάνθης Βικελίδης» επισκέπτεται στα αποκαλυπτήριά του, ο ΠΑΣ Γιάννινα, που γυρίζει στην κατηγορία, μετά από απουσία ενός χρόνου.

Ο Άρης

Το τρίτο του παιχνίδι στο πρωτάθλημα Super League Interwetten δίνει ο Άρης με στόχο την τρίτη νίκη του.

Αν τα καταφέρει θα είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι θα τις έχει πετύχει με τρεις διαφορετικούς ανθρώπους στον πάγκο.

Τον Μίκαελ Ένινγκ, που απολύθηκε μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, τον υπηρεσιακό Απόστολο Τερζή και τώρα το νέο προπονητή του, Απόστολο Μάντζιο.

Ο Μάντζιος γυρίζει στον Άρη 20 χρόνια μετά την διετή παρουσία του ως ποδοσφαιριστής.

Είναι η έβδομη ομάδα που εργάζεται στην κατηγορία. Δεν έχει κερδίσει σε ντεμπούτο του σε πάγκο σε αγώνα Super League  από το 2011, με τον Πανιώνιο τότε η τελευταία φορά.

Αν αυτή τη φορά το καταφέρει, θα βοηθήσει τον Άρη να κάνει το τρία στα τρία για τέταρτη φορά στην ιστορία του σε ξεκίνημα πρωταθλήματος.

Ο Άρης έκανε διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα

Μετά από απουσία ενός έτους, ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει στην κατηγορία, αφού ήταν πρώτος στη Super League 2, όταν αυτή διακόπηκε.

Ο ΠΑΣ έκανε μια νίκη στα δέκα τελευταία του τη σεζόν 2018-19, αυτή στη Λιβαδειά, που υποβίβασε τον Λεβαδειακό και κράτησε τον ΠΑΣ να ελπίζει ακόμα.

Για τρίτη φορά στη σειρά ξεκινάει το πρωτάθλημα εκτός έδρας, αφού το 2017 νίκησε στην Τρίπολη και το 2018 έχασε από την ΑΕΚ.

Αυτή η ήττα από την ΑΕΚ είναι και η μοναδική φορά που έχασε ο ΠΑΣ στην πρεμιέρα, στις εννέα εμφανίσεις του στη Super League.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια μετράει τρεις νίκες και πέντε ισοπαλίες.
Μια από τις πρεμιέρες του είναι και αυτή με αντίπαλο τον Άρη το 2011, στα Γιάννενα όμως, που ήλθαν 0-0.

Μεταξύ τους

Τα περισσότερα παιχνίδια τους κρίνονται στο γκολ και στα χρόνια της Super League μόνο ένα από τα δέκα έχει λήξει με δύο γκολ διαφορά.

Ο Άρης νίκησε στο τελευταίο, αφού δεν τα έχει καταφέρει στα πέντε προηγούμενα, χάνοντας τέσσερα από αυτά. Έχει δηλαδή μια νίκη στα έξι τελευταία, ενώ είχε πέντε στην αμέσως προηγούμενη εξάδα!

Στη Θεσσαλονίκη ο Άρης νίκησε στο τελευταίο παιχνίδι, αφού ο ΠΑΣ είχε φύγει αήττητος από εκεί στα δύο προηγούμενα. Νίκησε το 2012 – μοναδική του νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» – και πήρε ισοπαλία το 2014.

Ο Άρης νίκησε δηλαδή σε ένα από τα τρία τελευταία, αφού είχε κερδίσει κα τα έξι προηγούμενα, που υποδέχτηκε τον ΠΑΣ.

Η ιστορία
Νίκες Άρη: 19

Ισοπαλίες: 10

Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 11

Με γηπεδούχο τον Άρη
Νίκες Άρη: 14

Ισοπαλίες: 5

Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 1

Το τελευταίο παιχνίδι
03.02.2019: Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
(77’ σουτ Ματέο Γκαρσία)

 

 Προαναγγελία αγώνα: ΟΦΗ-Ατρόμητος

Κρίνοντας από την πορεία τους στο περσινό πρωτάθλημα, ΟΦΗ και Ατρόμητος μπορεί να είναι και φέτος διεκδικήτριες θέσης στην πρώτη εξάδα και τα πλέι οφ.

Ο ΟΦΗ τα κατάφερε πέρσι με τον Ατρόμητο να μένει μια θέση πίσω.

Έστω και αν είναι νωρίς, το μεταξύ τους παιχνίδι είναι σημαντικό, εφόσον έχουν και φέτος κοινό στόχο.

Ο ΟΦΗ

Η νίκη στη Λαμία άλλαξε το κλίμα στη ομάδα του Ηρακλείου, όσο γίνεται βέβαια μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Τουλάχιστον ισορρόπησε την εντός έδρας βαθμολογική απώλεια από τον Παναιτωλικό.

Στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ ξεκίνησε να θυμίζει τον περσινό, που δεν μπορούσε να προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο. Από τον Παναιτωλικό έχανε, με τον Απόλλωνα Λεμεσού ήταν 0-0.

Ο ΟΦΗ δεν έχει νίκη στην έδρα του στα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Τα πέντε των πλέι οφ και το φετινό με τον Παναιτωλικό.

Για τελευταία φορά νίκησε την 1η Μαρτίου, 3-0 τη Λαμία, αποτέλεσμα που του έδωσε θέση στα πλέι οφ και την εξάδα. Αμέσως πριν είχε νικήσει τον Ατρόμητο.

Η νίκη αυτή με τον Ατρόμητο ήταν η 500η στην ιστορία της ομάδας του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική/Super League.

Ο Ατρόμητος
Ο Ατρόμητος παίζει το τρίτο παιχνίδι του, αφού στα δύο πρώτα έδειξε διαφορετικό πρόσωπο.

Ηττήθηκε στην έδρα του από το Βόλο στην πρεμιέρα, καθόλου καλό αποτέλεσμα φυσικά, ωστόσο πήρε ισοπαλία στην Τούμπα, έχοντας πολύ καλή παρουσία.

Ο Ατρόμητος πέρσι δεν μπήκε στην εξάδα, που ήταν ο κύριος στόχος του. Έτσι επανέφερε τον Νταμόρ Κάναντι στον πάγκο, τον Αυστριακό προπονητή που είχε κάνει δύο καλές σεζόν αμέσως πριν.

Στο Ηράκλειο θα αναζητήσει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, αφού δεν θέλει να μείνει στην αρχή πίσω, όπως έγινε πέρσι και το 2017, όταν χρειάστηκε να φτάσει η πέμπτη αγωνιστική για να νικήσει.

Και στα δύο πρώτα παιχνίδια του δεν έχει μπει γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ανατρέχοντας και στα περσινά παιχνίδια, δύσκολα δέχεται γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Στο παιχνίδι της πρεμιέρας με το Βόλο, ο Ατρόμητος παρέταξε τη μεγαλύτερη σε ηλικία ενδεκάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Είχε μέσο όρο τα 29 χρόνια, 9 μήνες και 28 ημέρες.

Μεταξύ τους

Η κάθε ομάδα κέρδισε το παιχνίδι της έδρας της την περασμένη σεζόν, αλλά το τελευταίο παιχνίδι στο Ηράκλειο τον περασμένο Φεβρουάριο ήταν καθοριστικό στη διεκδίκηση της έκτης θέσης. Ο ΟΦΗ επικράτησε με γκολ του Φιγκεϊρέδο στο τέλος.

Ο ΟΦΗ έχει κερδίσει τέσσερα από τα επτά τελευταία παιχνίδια μεταξύ τους, αφού δεν είχε νίκη σε κανένα από τα επτά αμέσως προηγούμενα.

Στο Ηράκλειο ο Ατρόμητος πήρε μια ισοπαλία πρόπερσι, μοναδική στα τέσσερα τελευταία, ενώ έχασε τα άλλα τρία. Τη μοναδική του νίκη στο Ηράκλειο, ο Ατρόμητος την έκανε το 2008, 1-0 με γκολ του Περόνε.

Η ιστορία
Νίκες ΟΦΗ: 8

Ισοπαλίες: 5

Νίκες Ατρόμητος: 9

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ
Νίκες ΟΦΗ: 6

Ισοπαλίες: 4

Νίκες Ατρόμητος: 1

Το περσινό παιχνίδι
17.02.2020: ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-0
(82’ κεφαλιά Φιγκεϊρέδο)

 

 Προαναγγελία αγώνα: ΑΕΚ-Λαμία

Μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Σεντ Γκάλεν και πριν τη μεγάλη πρόκληση του αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ, η ΑΕΚ στοχεύει στη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα Super League Interwetten, στο δεύτερο παιχνίδι της σεζόν.

Υποδέχεται τη Λαμία, που έχει ξεκινήσει με δύο ήττες το πρωτάθλημα και θα επιδιώξει να πάρει ό,τι μπορεί από τον αγώνα.

Η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δίνει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της στη σεζόν, αν και δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από τότε που έπαιξε τελευταία φορά στο «Σπύρος Λούης» στον τελικό του Κυπέλλου.

Μετά την απώλεια του Κυπέλλου, η ΑΕΚ ξεκίνησε με νίκη στο Αγρίνιο και νίκη-πρόκριση στο Σεντ Γκάλεν.

Και στα δύο παιχνίδια η νίκη ήλθε στο δεύτερο ημίχρονο και μετά τη μια ώρα αγώνα.

Επεκτείνοντας πέρσι η ΑΕΚ δεν έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο στα πέντε τελευταία παιχνίδια.

Τα τρία τελευταία της σεζόν, που δεν σκόραρε καθόλου, και τα δύο φετινά.

Στα πλέι οφ έκανε τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή μετά τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Έχασε μόνο τα δύο παιχνίδια της με τον Ολυμπιακό.

Είναι και οι μοναδικές ήττες  της στα τελευταία 19 για το πρωτάθλημα, μετά την ήττα στην Τούμπα στις 12 Ιανουαρίου από τον ΠΑΟΚ.

Αν η ΑΕΚ κερδίσει το ματς, θα είναι η πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια, που θα κάνει τρία νικηφόρα παιχνίδια στα ισάριθμα πρώτα της σεζόν.

Τότε είχε νικήσει Πανσερραϊκό (Κύπελλο), Γκρεβενμάχερ (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) και Αιγάλεω (Κύπελλο).

Η Λαμία
Η τέταρτη σεζόν της Λαμίας στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν ξεκίνησε τόσο ελπιδοφόρα, αν και ούτε τις προηγούμενες σεζόν είχε… γοητεύσει στο ξεκίνημα.

Μάλιστα στην καλύτερη σεζόν της, το 2018-19, ξεκίνησε με τρεις ήττες και νίκησε στο ένατο επίσημο παιχνίδι της στη σεζόν.

Η Λαμία σκόραρε πρώτη στη Θεσσαλονίκη, αλλά ηττήθηκε από τον Άρη, ενώ έχασε και από τον ΟΦΗ στην έδρα της. Έφτασε τα οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς νίκη, μετά τις 8 Ιουνίου, όταν επικράτησε του Παναιτωλικού.

Αν δεν νικήσει και την ΑΕΚ, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της στην κατηγορία, εννέα αγώνες χωρίς νίκη, ρεκόρ που έκανε από τον Ιανουάριο ως το Μάρτιο του 2020.

Μεταξύ τους

Η ΑΕΚ δεν έχει χάσει σε αγώνα πρωταθλήματος από τη Λαμία, την ομάδα που πέτυχε όμως δύο ιστορικούς αποκλεισμούς σε βάρος της στο Κύπελλο, το 1972 και το 1984.

Από το 2017, που άρχισαν να παίζουν στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, έχοντας δεχτεί γκολ μόνο σε ένα από αυτά τα παιχνίδια, μια ισοπαλία στη Λαμία με 2-2.

Γηπεδούχος η ΑΕΚ έχει τρεις νίκες, όλες με 2-0, έχοντας προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο και στα τρία παιχνίδια.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 4

Ισοπαλίες: 2

Νίκες Λαμίας: 0

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 3

Ισοπαλίες: 0

Νίκες Λαμίας: 0

Το περσινό παιχνίδι
15.09.2019: ΑΕΚ – Λαμία 2-0
(37’ αυτογκόλ Πλιάτσικας, 45’ σουτ Βράνιες)

Διαβάστε επίσης

Back to top button