ΑφιερώματαΝέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Μάρσιο Αζεβέδο… στο «μικροσκόπιο» του LamiaSports!(pics+vid)

Το LamiaSports σας παρουσιάζει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Μάρσιο Αζεβέδο.

Την πρώτη του μεταγραφή για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο προχώρησε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αναμένεται μέσα στην ημέρα να ανακοινώσει την απόκτηση του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ, Μάρσιο Αζεβέδο.

Το LamiaSports, σε μια καινούργια στήλη στο σαιτ όσο αφορά τα αφιερώματα σε ποδοσφαιριστές, θα σας παρουσιάσει τον Αζεβέδο με τον ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο του.

Ας πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε το νέο αριστερό μπακ του ΠΑΟΚ:

Ο Αζεβέδο είναι γεννημένος στην Guarabira της Βραζιλίας, είναι 31 ετών και αγωνίζεται στην θέση του αριστερού μπακ.

Βέβαια, εκτός από την αριστερή πλευρά της άμυνας, μπορεί να παίξει και πιο μπροστά και αριστερά στο κέντρο, ενώ αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για σύστημα 3-5-2 να παίξει σαν φουλ μπακ αριστερά.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του Marcio Azevedo στο Football Manager 2018.

Ο 31χρονος μπακ ξεκίνησε την καριέρα του από την βραζιλιάνικη Γιουβεντούδε το 2004, έχοντας 29 συμμετοχές, ενώ το 2007 πήγε στην Φορταλέτζα όπου αγωνίστηκε 30 φορές και πέτυχε μάλιστα και 10 γκολ.

Μετά την Φορταλέτζα ήρθε η πρόκληση της Ατλέτικο Παραναένσε. Στην Ατλέτικο έκατσε δύο χρονιές γεμάτες, φόρεσε τη φανέλα της 97 φορές και σημείωσε και τρία τέρματα.

Τα επόμενα δύο χρόνια έως το 2013 τα πέρασε στην Μποταφόγκο, έχοντας και εκεί γεμάτες χρονιές με 93 συμμετοχές και 3 γκολ. Εκεί πανηγύρισε μάλιστα και την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και αναδείχθηκε ένας από τους MVP της ομάδας του αλλά και όλο του πρωταθλήματος.

Η τελευταία του χρονιά στη Βραζιλία ήταν αυτή που έκανε την Μέταλιστ Χάρκιβ να τον αγοράσει δίνοντας 3 εκατομμύρια ευρώ.

Στο Χάρκοβο έκατσε μόλις ένα χρόνο καθώς η Σαχτάρ Ντόνετσκ είδε κάτι στον Αζεβέδο που της έκανε «κλικ» δίνοντας στην Μέταλιστ 4 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει στον Μιρτσέα Λουτσέσκου το «χατήρι» για την αγορά του Βραζιλιάνου.

Στην Σαχτάρ όμως παρόλο που έκατσε 4 ολόκληρες χρονιές, δεν αγωνίστηκε παραμόνο 16 φορές και δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει μια θέση βασικού στην ομάδα του Ντόνετσκ.

Πλέον θα τον βλέπουμε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και θα αποτελέσει τον δεύτερο Βραζιλιάνο στην άμυνα του «Δικεφάλου» μετά τον δεξιό μπακ Λέο Μάτος.

Δείτε τώρα μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Μάρσιο Αζεβέδο:

https://youtu.be/Ezee–JR7yw

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button