Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ήττα για την Μπαρτσελόνα στο Κύπελλο!

Μετά από 19 παιχνίδια και 154 ημέρες η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε γνώρισε την ήττα από την Εσπανιόλ, για το Copa del Rey.

Νίκη της σεζόν για την Εσπανιόλ που μετά από 19 στείρα ντέρμπι απέναντι στην Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη επικρατώντας με 1-0 και έκανε βήμα πρόκρισης. Πρώτη ήττα στο Κορνεγιά για την Μπαρτσελόνα και πρώτη μετά τον Αύγουστο.

Οι “μπλαουγκράνα” απείλησαν για πρώτη φορά στο 8′ με σουτ του Μπουσκέτς. Στο 23′ ο Μέσι κινήθηκε ωραία αλλά πλάσαρε πάνω στον Ντιέγκο Λόπεθ. Στο 26′ η Μπαρτσελόνα σκόραρε με τον Πικέ αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Τέσσερα λεπτά ο Μορένο έκανε το πλασέ από πλάγια θέση αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (44′) ο Σουάρεθ βρέθηκε σε πολύ καλή θέση αλλά πλάσαρε άουτ. Η Εσπανιόλ τη γλίτωσε στο 53′ όταν ο Ααρόν τράβηξε τον Σέρτζι Ρομπέρτο αλλά δεν είδε τη δεύτερη κίτρινη. Στο επόμενο λεπτό ο Μέσι κατέβασε με το στήθος και σούταρε με τον Λόπεθ να μπλοκάρει. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι στο 61′ σε πάτημα του Γκρανέρο στον Ρομπέρτο. Ο Μέσι το εκτέλεσε και ο Λόπεθ του είπε “όχι” διώχνοντας. Η Εσπανιόλ απείλησε στο 65′ με κεφαλιά του Νταβιντ Λόπεθ. Στο 76′ το ματς διεκόπη για λίγο καθώς αντικείμενο από την κερκίδα χτύπησε στο κεφάλι τον Σίλεσεν. Έξι λεπτά μετά ο Ράκιτιτς θα μπορούσε να έχει δει κόκκινη σε τράβηγμα που έκανε αλλά τη γλίτωσε με κίτρινη. Το φάουλ που έκανε ο Κροάτης το εκτέλεσε ο Ναβάρο με τον Σίλεσεν να διώχνει σε κόρνερ. Στο 88′ το Κορνεγία πήρε φωτιά όταν ο Ναβάρο έκοψε για τον Μελέδο και αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Ναβάρο, Ντουάρτε, Νάλντο, Ααρόν (57’Ντιντάκ), Σάντσεθ, Χάβι Φουέγο (75’Μελένδο), Νταρντέρ (46’Μπαπτιστάο), Νταβίντ Λόπεθ, Γκρανέρο, Μορένο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σίλεσεν, Πικέ, Βερμάελεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτ, Παουλίνιο (53’Ράκιτιτς), Σουάρεθ (77’Ραφίνια), Βιδάλ, Αλενιά (59’Σουάρες), Μέσι.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button