Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Χαριστέας για όλους και για όλα!

Διαβάστε την συνέντευξη του Άγγελου Χαριστέα στην επίσημη ιστοσελίδα του Άγιαξ, όπου σχολιάζει τα πάντα και όλους…

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Άγιαξ παραχώρησε ο Άγγελος Χαριστέας, με αφορμή το ντέρμπι που θα δώσει η ομάδα του Άμστερνταμ κόντρα στην Αϊντχόφεν για το πρωτάθλημα.

Σημειώνεται πως η συνέντευξη δόθηκε στο μπαρ-εστιατόριο που διατηρεί ο παλαίμαχος άσος στο Άμστερνταμ.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Χαριστέας ανέφερε: “Είμαι πολύ χαρούμενος στο Άμστερνταμ. Οι κόρες μου πηγαίνουν σχολείο εδώ, εγώ κάνω τον γύρο της πόλης με ποδήλατο όλη μέρα. Τα ολλανδικά μου είναι μια χαρά. Καταλαβαίνω το 70%-80%, πρέπει όμως να βελτιωθώ κι άλλο, γι’ αυτό κάνω μαθήματα. Το restaurant μας άνοιξε την Πέμπτη, θα κάνω τα πάντα για να έχει επιτυχία. Βρισκόμαστε στο κέντρο”.

Στο επίσημο σάιτ του Άγιαξ, στο ίδιο θέμα, αναφέρεται ότι ο Χαριστέας παρακολουθεί από κοντά παιχνίδια του Άγιαξ και ο ίδιος παραδέχεται: “Είμαι οπαδός του Άγιαξ, είναι ξεκάθαρο. Νιώθω ιδιαίτερα φιλόξενος. Ήταν μεγάλη χαρά να παίζω με παίκτες όπως ο Φρανκ ντε Μπουρ και ο Κίκι Μουσάμπα”. Όταν ρωτήθηκε για τις ικανότητές του, απάντησε: “Οι ικανότητές μου; Ποτέ δεν ήμουν killer, έτσι δεν είναι; Αλλά πάλι καλά για τον Άγιαξ, σκόραρα σε πολλά παιχνίδια”. Για τον Χαριστέα υπενθυμίζεται στο κείμενο της συνέντευξης ότι η σεζόν 2005-2006 ήταν καλύτερη γι’ αυτόν στον Άγιαξ σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι στον “Αίαντα” υπέγραψε αφού πρώτα έγινε “ήρωας” στην Ελλάδα με την κατάκτηση του Euro 2004 και τα γκολ που σημείωσε στην Πορτογαλία.

Ο Χαριστέας θυμάται τα ντέρμπι που έδινε με τη φανέλα του Άγιαξ: “Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ τους έκανε όλους να… τρελαίνονται: «Ό,τι και να γίνει, πρέπει να νικήσουμε», έλεγε”. Το καλοκαίρι του 2006 η θητεία του στον Άγιαξ έλαβε τέλος. “Ο Χενκ Τεν Κάτε προτιμούσε τότε Χούντελααρ και Ρόζενμπεργκ. Ήθελε να παίζει με έναν επιθετικό και ένιωσα ότι θα ήταν ντροπιαστικό για εμένα να μένω εκτός. Λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος, έμαθα για το ενδιαφέρον της Φέγενοορντ. Ήμουν με την Εθνική Ελλάδας στη Μολδαβία για ένα παιχνίδι. Στο ξενοδοχείο έπρεπε να πάρω μια απόφαση και να υπογράψω γρήγορα. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι επίδραση θα είχε αυτή η απόφαση. Όταν επέστρεψα στην Ολλανδία, κατάλαβα ότι ήταν μια λάθος απόφαση”.

Κάνοντας αναδρομή στην καριέρα του επί ολλανδικού εδάφους ο Χαριστέας επισημαίνει: “Είμαι πλέον σχεδόν 38 ετών και βλέπω με θετική ματιά όσα πέτυχα. Έκανα όμως και λανθασμένες επιλογές και μία από αυτές ήταν η υπογραφή στη Φέγενοορντ. Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ αρκετά και δεν είχα και κανέναν για να το συζητήσω. Ίσως έπρεπε να μείνω λίγο περισσότερο στον Άγιαξ, αλλά έπρεπε να παλέψω σκληρά για να βρω θέση στην ομάδα του Τεν Κάτε. Πέρασα δύσκολα στη Φέγενοορντ. Παίκτες όπως ο Πιέρ φαν Χόιντονκ προσπάθησαν να με βοηθήσουν, αλλά δεν το κατάφερε. Ύστερα από ένα χρόνο πήγα στη Νυρεμβέργη. Είμαι υπερήφανος, πάντως, που αγωνίστηκα στις δύο μεγαλύτερες ομάδες της Ολλανδίας”.

Θυμάται όσα έγιναν στο πρώτο του παιχνίδι με τη Φέγενοορντ απέναντι στον Άγιαξ: “Ο Άγιαξ νίκησε 4-0 στο Ντε Κάιπ και οι οπαδοί μας ήταν εξαγριωμένοι. Δεν θα το ξεχάσω αυτό το παιχνίδι για έναν ακόμη λόγο, επειδή αντάλλαξα φανέλα με τον Γιαπ Σταμ, ο οποίος είχε πάει στον Άγιαξ εκείνο το καλοκαίρι. Τρέφω σεβασμό απέναντί του, υπήρξε φανταστικός παίκτης. Μου είχε πει ότι μετάνιωσε που έφυγα από τον Άγιαξ και αυτό με άγγιξε…”. Καταλήγοντας ο Χαριστέας αναφέρθηκε στο προσεχές παιχνίδι των δύο ομάδων, τονίζοντας ότι οι πιθανότητες σε τέτοιες περιπτώσεις οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. “Επειδή το ματς γίνεται στην έδρα του Άγιαξ, όμως του δίνω 60% να επικρατήσει”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button