ΑφιερώματαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Δέκα ομάδες… χωρίς «ιστορία»!(pics+vid)

Το LamiaSports συνεχίζει τα αφιερώματά του και αυτή την φορά πιάνει το θέμα ομάδων, χωρίς ιστορία.

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί πως πραγματοποιούνται μεταγραφές γνωστών ποδοσφαιριστών, σε ομάδες οι οποίες δεν είναι και τα μεγάλα clubs που μας έχουν συνηθίσει να κάνουν τέτοιες μεταγραφές;

Υπάρχουν λοιπόν ομάδες, οι οποίοι μπορεί να έχουν στο ρόστερ τους μεγάλους ποδοσφαιριστές, αλλά οι ίδιες οι ομάδες δεν έχουν την απαραίτητη ιστορία, για να θεωρηθούν μεγάλες ομάδες.

Ομάδες από την Κίνα, από τη Γαλλία, την Βουλγαρία αλλά και την Αμερική βρίσκονται στη λίστα αυτή, αλλά πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές.

  • Pari Saint Germain

Η Παρί Σεντ Ζερμέν τα τελευταία χρόνια και από την στιγμή που ήρθαν οι Άραβες στην γαλλική ομάδα, αρκετές φορές έχει «τινάξει» την μπάνκα στον αέρα με μεταγραφές όπως του Καβάνι, του Μπαπέ, του Νέϊμαρ και πολλών άλλων.

Όμως, η ομάδα της Παρί, έχει μόνο αυτά να δείξει προς τα έξω καθώς από ιστορία… δεν λέει και πολλά πράγματα. Ακόμη και τώρα τα «καλά» χρόνια δεν έχει καταφέρει κάτι το ιδιαίτερο παραμόνο την κατάκτηση των πρωταθλημάτων ( 2012–13, 2013–14, 2014–15, 2015–16)

  • Krasnodar 

Έπειτα πάμε στην μοναδική ομάδα του ρωσικού πρωταθλήματος, την Κράσνονταρ, η οποία όπως και αρκετές ομάδες από την χώρα διαθέτουν πολλά χρήματα, αγοράζουν ακριβούς ποδοσφαιριστές αλλά όμως η συγκεκριμένη δεν έχει πετύχει κάτι το ιδιαίτερο στην ιστορία της.

Το μπάτζετ της Κράσνονταρ αυτή την χρονιά είναι περίπου στα 50.000.000€ και το καλύτερο που έχει παρουσιάσει μέρχι στιγμής στο πρωτάθλημα της Ρωσίας, είναι η 3η θέση την σεζόν 2008-2009.

  • Nordsjaelland fc

Με 13 χρόνια ιστορίας η Νόρτζελαντ μόνο να καυχιέται για αυτά που έχει πετύχει δεν μπορεί.

Αγωνίζεται κάθε χρονιά σε προκριματικούς γύρους του Champions League, αλλά και του Europa League, όμως έχει να πανηγυρίσει πρωτάθλημα από το 2011-12 που είχε πάρει και το πρώτο της πρωτάθλημα στην ιστορία της.

  • Club Tijuana

Ομάδα με λίγα χρόνια ιστορίας είναι και η μεξικανική Τιχουάνα, η οποία υπάρχει για 11 μόλις χρόνια.

Έχει κατακτήσει μια φορά το πρωτάθλημα το 2011 και τίποτα παραπάνω, ενώ στις τάξεις της βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Γκουστάβο Μπου, ο Χουάν Ιτούρμπε και άλλοι.

  • PFC Ludogorets Razgrad

Όταν η ΤΣΣΚΑ Σόφιας ήταν στο προσκήνιο, καμία άλλη ομάδα από την Βουλγαρία δεν τολμούσε να κάνει βήμα και στο εγχώριο πρωτάθλη αλλά και στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Από το 2001 όμως, η Λουντογκόρετς με αργά και σταθερά βήματα, προσπαθεί να χτίσει την ιστορία της, έχοντας αρκετά χρήματα στις «τσέπες» της, αλλά και πολλές παρουσίες σε προκριματικά Champions League και Europa.

  • Hebei China Fortune

Και φτάνουμε στην πρώτη κινέζικη ομάδα, η οποία έχει «τινάξει» την μπάνκα στον αέρα με τα χρήματα που έχει δαπανήσει για την αγορά ποδοσφαιριστών, αλλά ακόμη βρίσκεται τα αζήτητα.

Ο λόγος για την Χεμπέι Φορτούνα, η οποία έχει 7 χρόνια ζωής και έχει δαπανήσει για την αγορά του Ζερβίνιο, Εμπιά, Λαβέτσι και Ερνάνες πάνω από 150.000.000 €.

Παρόλο αυτά, το μόνο που έχει καταφέρει είναι να φτάσει στον τελικό των play-off του κινεζικού πρωταθλήματος, το 2015.

  • Ingolstadt

Με 13 χρόνια ιστορίας βρίσκεται και στη λίστα μας και η γερμανική Ίνγκολσταντ, η οποία έχει χορηγό ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών, τα «MediaMarkt» παρόλο αυτά δεν έχει πετύχει τίποτα το ιδιαίτερο.

  • Copenhagen FC

Μόλις το 1992 δημιουργήθηκε η ομάδα της Κοπεγχάγης, η οποία αποτελεί ίσως την καλύτερη ομάδα από την Δανία τα τελευταία δέκα χρόνια.

Παρόλο αυτά, η ιστορία της εκτός από μικρή είναι και περίπου ανύπαρκτη καθως δεν έχει πετύχει και κάτι το ιδιαίτερο, εκτός απο το πρωτάθλημα της Δανίας, το οποίο και έχει κατατήσει 12 φορές.

  • New York City

Όταν το όνομα της ομάδα σου περιέχει την γνωστότερη πόλη στον κόσμο, τότε τι μπορεί να παέι στραβά; Ε στην New York City έχουν πάει σχεδόν όλα στραβά.

Η ομάδα έχει 4 χρόνια όπου έχει δημιουργηθεί, έχει προπονητή τον Πατρίκ Βιεϊρά και ποδοσφαιριστές τον Νταβίντ Βίγια, τον Μπέργκετ από την Νορβηγία, τον Μαξιμιλιάνο Μοράλεζ και πολλούς άλλους, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ότι έχει έδρα στη Νέα Υόρκη.

Παρόλο αυτά το καλύτερο που έχει πετύχει είναι ο τερματισμός της 2ης θέσης.

  • Red Bull Teams

Τέλος κρατήσαμε όλες τις ομάδες που έχουν ως χορηγό και κατά συνέπεια «αφεντικό» την γνωστή εταιρεία Red Bull.

Τρεις είναι οι ποδοσφαιρικές ομάδες που τις διαχειρίζεται η Red Bull και αυτές είναι οι Red Bull Salzburg, Red Bull Leipzig και η New York Red Bull.

Τρεις ομάδες με πολύ μικρή ιστορία, καθώς δημιουργήθηκαν την τελευταία δεκατετία, χωρίς να έχουν πετύχει κάτι το ιδαίτερο παρόλο που έχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!

Δείτε το βίντεο με τις 10 ομάδες αυτές

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button