Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Τζάνος, Ξένος και Καβακοπούλου κάνουν ποδαρικό στο Παρίσι

Το 2018, ένα έτος σημαντικό για το ελληνικό Καράτε, ξεκινάει ουσιαστικά την Παρασκεύη (26/1) με το πολύ σπουδαίο τουρνουά ΟΠΕΝ του Παρισιού.

Το πρώτο της σειράς K1 Premier League της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (WKF), στο οποίο θα λάβουν μέρος τρεις εκπρόσωποι της χώρας μας, ο Γιώργος Τζάνος, ο Διονύσης Ξένος και η Χριστίνα Καβακοπούλου. Απουσιάζουν λόγω τραυματισμών οι δύο «Μεγάλες Κυρίες» του ελληνικού καράτε και παγκόσμιες πρωταθλήτριες, Ελενα Χατζηλιάδου (αστράγαλος) και Βίκυ Παντετσίδου (μέση).

Αλλωστε, τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται όσον αφορά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τούς δίνουν τη δυνατότητα να αναρρώσουν πλήρως αφού με τα δεδομένα που υφίστανται μέχρι τώρα, η βαθμολόγηση των αθλητών (ranking) θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2018 και θα αποτελέσει βασικό κριτήριο επιλογής.

Πάντως, οι συνθήκες έχουν ήδη αλλάξει στα Κ1 όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι πρώτοι 50 του ranking, με μάξιμουμ 64 αθλητές ανά κατηγορία και αν δεν συμπληρωθούν, τότε παίρνουν σειρά όσοι βρίσκονται στις θέσεις 50-100. Συνεπώς ο βαθμός δυσκολίας έχει αυξηθεί και θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο πλησιάζει το 2020.

Στη Γαλλία θα ταξιδέψουν οι:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΝΟΣ: Ενας από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο στην κατηγορία των -85 κιλών κούμιτε. Ταλαιπωρείται τους τελευταίους μήνες από τραυματισμό, όμως επέλεξε να συμμετάσχει για να τεστάρει τις δυνάμεις του κόντρα στους καλύτερους. Πέρσι στην ίδια διοργάνωση είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Αγωνίζεται το Σάββατο.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΞΕΝΟΣ: Κάθε χρονιά όλο και πιο ψηλά, ο πρωταθλητής του Οδυσσέα Πετρούπολης έχει στόχο την κορυφή στην κατηγορία -67 κιλών. Την Παρασκευή θα γίνουν οι προκριματικοί και τα ρεπεσάζ, την Κυριακή οι τελικοί.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Αγωνίζεται στην κατηγορία -50κ. και μετέχει για τρίτη φορά σε Κ1 Premier League μετά το Ρότερνταμ και τη Λειψία το 2017. Οι προκριματικοί και τα ρεπεσάζ της κατηγορίας της γίνονται την Παρασκευή

Να σημειωθεί ότι οι αθλητές καλύπτουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα συμμετοχής τους, χωρίς ενίσχυση από την ελληνική ομοσπονδία (ΕΛΟΚ), καθώς δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί το πλάνο της Ολυμπιακής Προετοιμασίας. Ετσι, στηρίζονται στην πολύτιμη βοήθεια των χορηγών όπως στην περίπτωση του Διονύση Ξένου η Anek Lines (μέγας χορηγός), Biomax Performance Νutrition (συμπληρώματα διατροφής), Hayashi (εξοπλισμός) και της Χριστίνας Καβακοπούλου η Lipolysis (προετοιμασία-διατροφή)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button