Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το ενδιαφέρον σε Λαμία και Λάρισα / Τελευταία ευκαιρία για τον ΟΦΗ!

Δείτε τις προαναγγελίες των αγώνων της SuperLeague 1.

Δείτε τις προαναγγελίες των αγώνων της SuperLeague 1.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (15:00)

Ο Ατρόμητος και ο Απόλλων Σμύρνης ξεκίνησαν με ήττα τα Playouts και έμειναν μαζί στους 28 βαθμούς, που μπορεί να είναι οκτώ μακριά από τον κίνδυνο, αλλά δεν μπορούν να αισθάνονται ακόμα ασφαλείς. Το μεταξύ τους παιχνίδι είναι μια καλή ευκαιρία για μια από τις δύο ομάδες να πάρει τρίποντο εξασφάλισης.

Ο Ατρόμητος
Ξεκίνησε τα Playouts με ήττα στα Γιάννενα και αναζητά το συντομότερο δυνατό, τους βαθμούς, που θα του εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή.

Δεν έχει νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια του, με τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, από τις 31 Ιανουαρίου, όταν και νίκησε στα Γιάννενα τον ΠΑΣ.

Έκλεισε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με μια ακόμα ισοπαλία στην έδρα του με τον Αστέρα Τρίπολης, φτάνοντας τις πέντε, τις περισσότερες στο πρωτάθλημα μαζί με τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία στην έδρα του, όπου πήρε μόλις δύο βαθμούς. Έχει να νικήσει από τις 14 Ιανουαρίου, 2-1 τη Λαμία.

Ο Απόλλων Σμύρνης
Ξεκίνησε τα Playouts με ήττα εντός έδρας από την ΑΕΛ στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου στον πάγκο του. Έτσι οι εννέα βαθμοί από τις θέσεις κινδύνου έγιναν οκτώ και ακόμα ο Απόλλων Σμύρνης δεν νιώθει ασφαλής.

Δεν έχει ισοπαλία στα επτά τελευταία παιχνίδια του, μετά το 2-2 που πήρε στην Τούμπα. Έχει τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ είναι η μοναδική του στα 18 τελευταία, αφού έκλεισε το Νοέμβρη με τρεις διαδοχικές ισοπαλίες.

Εκτός έδρας ισοφάρισε το ρεκόρ διαδοχικών νικών στην ιστορία του, κάνοντας τέσσερις, αλλά από τότε πήρε μόλις ένα βαθμό στα τέσσερα τελευταία.

Μεταξύ τους
Ο Απόλλων επικράτησε του Ατρομήτου στις 13 Φεβρουαρίου στη Ριζούπολη, κάνοντας την πρώτη νίκη επί του αντιπάλου του σε επίσημο αγώνα μετά από 16 χρόνια και για τη μεγάλη κατηγορία μετά από 41 χρόνια!

Ο Απόλλων νίκησε τον Ατρόμητο για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα από τις 3 Απριλίου 2005, 2-1 (15’ πέναλτι Μπουκαρμπέλ, 85’ σουτ Γαζής – 32’ σουτ Ράπτης) και τότε για την Β’ Εθνική. Για την Α’ Εθνική/Super League ο Ατρόμητος είχε να χάσει από τις 7 Σεπτεμβρίου 1980, πάλι 2-1 (19’ Πετρινιώτης, 54’ Γεωργάρας – 23’ Κάπουας).

Ο Ατρόμητος ισοφάρισε δύο φορές στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Περιστέρι, για να παραμείνει αήττητος από τον Απόλλωνα Σμύρνης στην έδρα του στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League. Έχει δύο νίκες, ενώ πέντε παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Η ιστορία
Νίκες Ατρομήτου: 4
Ισοπαλίες: 7
Νίκες Απόλλων Σμύρνης: 3
Με γηπεδούχο τον Ατρόμητο
Νίκες Ατρομήτου: 2
Ισοπαλίες: 5
Νίκες Απόλλων Σμύρνης: 0

Τα παιχνίδια τους στην κανονική περίοδο
21.11.2020: Ατρόμητος – Απόλλων 2-2
(37’ πέναλτι Μανούσος, 72’ πέναλτι Μανούσος – 4’ κεφαλιά Φατιόν, 47’ σουτ Ιωαννίδης)
13.02.2021: Απόλλων – Ατρόμητος 2-1
(42’ σουτ Τομάς, 67’ σουτ Ντάουντα – 90’ σουτ Μαυρομάτης)

ΟΦΗ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (17:15)

Μετά το βαθμό που πήρε στο Βόλο και σταμάτησε το σερί των δέκα ηττών, ο ΟΦΗ «καίγεται» πλέον για τη νίκη με αντίπαλο τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες νίκησαν τον Ατρόμητο και πάτησαν την κορυφή της βαθμολογίας των Playouts

Ο ΟΦΗ
Ο ΟΦΗ απέφυγε την ήττα με το 0-0 στο Βόλο, μετά από 10 ήττες στη σειρά. Είχε να πάρει βαθμό από τις 10 Ιανουαρίου, όταν είχε φέρει ισοπαλία με τον Ατρόμητο.

Μια από τις χειρότερες σεζόν στην έδρα του κάνει ο ΟΦΗ, καθώς το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» κάθε άλλο παρά όπλο του είναι στη σεζόν. Έχει χάσει τα πέντε τελευταία στην έδρα του και επτά από τα οκτώ τελευταία, με εξαίρεση τη νίκη επί της Λαμίας. Οι πέντε σερί ήττες είναι αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του στην κατηγορία. Μάζεψε εννέα βαθμούς, ενώ πέρσι στην κανονική διάρκεια είχε συγκεντρώσει 26.

Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα
Το εντυπωσιακό φινάλε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος συνεχίστηκε στα Playouts, όπου νίκησε τον Ατρόμητο στους «Ζωσιμάδες». Πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ παράλληλα βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα είναι αήττητος στα επτά τελευταία επίσημα παιχνίδια του, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, που το χρησιμοποίησε ως έδρα. Έχει έξι νίκες και μια ισοπαλία σε αυτά!
Κέρδισε τα τρία τελευταία με Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο. Είχε να κάνει τρεις διαδοχικές νίκες από τον Οκτώβριο του 2016.

Ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με νίκη στην Τρίπολη επί του Αστέρα, κάνοντας ρεκόρ νικών εκτός έδρας και έχοντας θετική διαφορά τερμάτων! Είχε πέντε νίκες εκτός έδρας και το 2015-16 σε 15 όμως αγώνες.

Μεταξύ τους
Ο Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε το τελευταίο παιχνίδι τους τον Φεβρουάριο στους «Ζωσιμάδες», που ήταν η 13η νίκη του επί του ΟΦΗ στην ιστορία τους στην κατηγορία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει μια νίκη στα τέσσερα τελευταία, αφού είχε κερδίσει τα πέντε από τα επτά προηγούμενα.

Ο ΟΦΗ κυριαρχεί στην ιστορία τους στο Ηράκλειο, έχοντας κερδίσει τα δύο τρίτα των αγώνων τους. Το κατάφερε και στα δύο τελευταία. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τρεις νίκες στην έδρα του ΟΦΗ, η μια από αυτές με μηδενισμό.

Η ιστορία
Νίκες ΟΦΗ: 16
Ισοπαλίες: 12
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 13
Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ
Νίκες ΟΦΗ: 14
Ισοπαλίες: 4
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 3

Τα παιχνίδια τους στην κανονική περίοδο
29.11.2020: ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
(20’ σουτ Στάρτζεον, 68’ πέναλτι Νέιρα – 45’ σουτ Ελευθεριάδης)
21.02.2021: ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-0
(4’ κεφαλιά Παμλίδης)

 

ΑΕΛΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (19:30)

Τελικό θυμίζει το παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Παναιτωλικό. Οι δύο ομάδες έπαιξαν και πριν από ένα μήνα μεταξύ τους στο ίδιο γήπεδο στην κανονική διάρκεια.

Η ΑΕΛ
Η νίκη της ΑΕΛ μέσα στη Ριζούπολη στο ξεκίνημα των Playouts σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα της δίνουν βάσιμες ελπίδες παραμονής, αν και παραμένει στην τελευταία θέση. Και αυτό γιατί είναι πλέον σε απόσταση βολής.

Η ΑΕΛ κέρδισε τα τρία από τα πέντε τελευταία της παιχνίδια, αφού δεν είχε νίκη στα 16 προηγούμενα.

Χρειάστηκε να φτάσει το προτελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, για να κερδίσει παιχνίδι στην έδρα της, αυτό με τον Παναιτωλικό. Ήταν και η πρώτη νίκη στο Αλκαζάρ για τη Super League από τον Οκτώβριο του 2010. Νίκησε τον Παναιτωλικό, αφού δεν είχε νίκη στα πρώτα 11 της σεζόν, με πέντε ισοπαλίες και έξι ήττες. Επεκτείνοντας και πέρσι ήταν 13 παιχνίδια χωρίς νίκη.

Ο Παναιτωλικός
Η ήττα από τη Λαμία με 3-0 μέσα στο Αγρίνιο, έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον Παναιτωλικό, που τώρα βρίσκεται στην ίδια σχεδόν μοίρα με τον ΟΦΗ και την ΑΕΛ, αν και έχει να παίξει πλέον και τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας και δύο μόνο στην έδρα του.

Ο Παναιτωλικός έκανε δύο νίκες στα τέσσερα τελευταία της κανονικής περιόδου για, όσα είχε σε όλο το προηγούμενο πρωτάθλημα, για να ανασάνει βαθμολογικά. Έχει πετύχει 13 γκολ, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Έχασε και το τελευταίο της εκτός έδρας παιχνίδι από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και έμεινε με πέντε μόλις βαθμούς εκτός έδρας από ισάριθμες ισοπαλίες. Δεν έχει κερδίσει σε 14 επίσημα εκτός έδρας παιχνίδια στη σεζόν. Τα 13 για το πρωτάθλημα.

Αν δεν σκοράρει και στη Λάρισα, θα κάνει ρεκόρ στην ιστορία του στην κατηγορία με οκτώ εκτός έδρας χωρίς γκολ.

Μεταξύ τους
Στο τελευταίο παιχνίδι τους, μόλις ένα μήνα πριν, η ΑΕΛ επικράτησε 1-0 και… χάλασε τη συνταγή των πολλών γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια. Έχουν παίξει 11 παιχνίδια στη Super League και σε ένα έχουν μπει έξι, ενώ σε άλλα τέσσερα έχουν μπει από τέσσερα γκολ.

Έχουν τρεις ισοπαλίες, που έγιναν διαδοχικές το 2019 και το 2000, και οι τρεις με σκορ 2-2! Ποτέ δεν έχει κερδίσει η φιλοξενούμενη ομάδα στα παιχνίδια τους. Έχουν οκτώ νίκες οι γηπεδούχοι, από τέσσερις, και τρεις ισοπαλίες.

Η ΑΕΛ έχει κερδίσει τα τέσσερα από τα πέντε στην έδρα της. Και στα τέσσερα νικηφόρα μάλιστα προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Μόνο μια φορά κατάφερε να αποφύγει την ήττα ο Παναιτωλικός στη Λάρισα, τον Ιανουάριο του 2020, στο περσινό παιχνίδι της κανονικής περιόδου δηλαδή, όταν ήλθαν 2-2.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 4
Ισοπαλίες: 3
Νίκες Παναιτωλικού: 4
Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 4
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Παναιτωλικού: 0

Στην κανονική διάρκεια
07.12.2020: Παναιτωλικός – ΑΕΛ 2-1
(16’ κεφαλιά, 87’ σουτ Βέργος – 90’ κεφαλιά Γιουνές. Στο 30’ ο Αριγίμπι του Παναιτωλικού αστόχησε σε πέναλτι)
28.02.2021: ΑΕΛ – Παναιτωλικός 1-0
(37’ σουτ Πινακάς)

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΝΠΣ ΒΟΛΟΣ

Προερχόμενη από τη μεγάλη νίκη στο Αγρίνιο, η Λαμία θέλει να εκμεταλλευθεί μαζί με τη φόρα της και την έδρα της. Ξέρει ότι μια νίκη επί του Βόλου μπορεί να την φέρει πολύ κοντά στην ασφάλεια. Ο Βόλος ξεκίνησε πρώτος τα Playouts και θα ήθελε να μείνει εκεί.

Η Λαμία
Όχι μόνο συνέχισε την ανοδική της πορεία, αλλά πέτυχε και σπουδαία νίκη μέσα στο Αγρίνιο, με την πλησιέστερη ομάδα στη βαθμολογία, τον Παναιτωλικό.

Έκανε πέντε νίκες στα 11 τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ είχε κάνει μια στα 16 πρώτα. Η Λαμία έχει συγκεντρώσει 24 βαθμούς στα 17 τελευταία παιχνίδια, από τότε που ανέλαβε ο Μιχάλης Γρηγορίου, ενώ είχε μόλις δύο βαθμούς στα 10 πρώτα.

Κατάφερε να βελτιώσει τα αποτελέσματά της και στην έδρα της για να ανέβει βαθμολογικά, αν και στο τελευταίο έμεινε στο 0-0 με τον Ατρόμητο. Από τότε που μπήκε το 2021 σε έξι παιχνίδια στην έδρα της κέρδισε τρία και έχασε μόνο ένα. Στα πρώτα επτά παιχνίδια της έδρας της δεν είχε νίκη, αρκούμενη σε δύο ισοπαλίες, ενώ είχε και πέντε ήττες.

Ο Βόλος
Η ομάδα του Βόλου μπήκε πρώτη στη βαθμολογία των Playouts, νικώντας 1-0 την ΑΕΚ, αλλά απέκτησε συγκάτοικο τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την πρώτη αγωνιστική, όπου έμεινε στο 0-0 με τον ΟΦΗ.

Κέρδισε τέσσερα από τα εννέα τελευταία παιχνίδια, όσα είχε κερδίσει και στα πρώτα 18.

Έχασε το τελευταίο παιχνίδι του στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, ολοκληρώνοντας ωστόσο μια πετυχημένη πορεία εκτός έδρας, που του έδωσε 17 βαθμούς, ενώ πέρσι μάζεψε μόλις εννέα. Η ήττα στο Αγρίνιο ήταν η πρώτη σε έδρα της περιφέρειας, αφού είχε χάσει μόνο από Ολυμπιακό, Άρη και ΠΑΟΚ. Ήταν αήττητος σε έξι παιχνίδια σε έδρες ομάδων της περιφέρειας, με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, μέχρι το παιχνίδι του Αγρινίου.

Μεταξύ τους
Στις 17 Ιανουαρίου στο Βόλο η Λαμία πήρε τον πρώτο της βαθμό εκτός έδρας, μετά από πέντε ήττες. Στον πρώτο γύρο είχε χάσει στην έδρα της. Ο Βόλος δεν έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες εναλλάξ.

Η Λαμία κέρδισε το πρώτο παιχνίδι μεταξύ τους στην έδρα της, στις 4 Νοεμβρίου 2019 με 1-0 (80’ σουτ Τουράμ), ενώ το φετινό το κέρδισε ο Βόλος, αφού χρειάστηκε να αποκρούσει και πέναλτι ο Γκαραβέλης.

Η ιστορία
Νίκες Λαμίας: 1
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Βόλου: 2
Με γηπεδούχο τη Λαμία
Νίκες Λαμίας: 1
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Βόλου: 1

Στην κανονική διάρκεια
05.10.2020: Λαμία – Βόλος 1-2
(48’ σουτ Μπιανκόνι – 24’ σουτ Δουβίκας, 64’ σουτ Δουβίκας. Στο 45’ ο Γκαραβέλης απέκρουσε πέναλτι του Μπιανκόνι)
17.01.2021: Βόλος – Λαμία 1-1
(51’ σουτ Δουβίκας – 52’ σουτ Ντέλετιτς. Στο 68’ 2η κίτρινη Ντέλετιτς)

Διαβάστε επίσης

Back to top button