Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΠΑΟΚ: Αυτός είναι ο Τζίμας που έκλεισε ο Δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ έδωσε τα «χέρια» με τον Αστέρα Τρίπολης προκειμένου να αποκτήσει με μεταγραφή τον ταλαντούχο νεαρό, Παναγιώτη Τζίμα.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε τα «χέρια» με τον Αστέρα Τρίπολης προκειμένου να αποκτήσει με μεταγραφή τον ταλαντούχο νεαρό, Παναγιώτη Τζίμα.

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον Τζίμα από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο 20χρονος άσος (12/3/01) θα γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης, με το Δικέφαλο να ποντάρει πολλά στο ταλέντο του.

Ο νεαρός επιθετικός μέσος την περασμένη αγωνιστική περίοδο κατέγραψε 10 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, έχοντας πετύχει και ένα γκολ, κόντρα στον ΟΦΗ. Εκείνο, ήταν και το παρθενικό του τέρμα στην πρώτη κατηγορία, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά ως βασικός.

Με ύψος 1,81 ο νέος -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- παίκτης του ΠΑΟΚ αγωνίζεται κυρίως πίσω από τον φορ. Μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο πτέρυγες της επιθετικής γραμμής.

Αφού έπαιξε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά χρόνια στον Άρη Πρέβεζας, οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης διέκριναν το ταλέντο του. Σε ηλικία 16 ετών υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Αρκάδες.

Το 2018 ο προπονητής του Σάββας Παντελίδης τον παρακολουθούσε στις προπονήσεις. Τον πήρε στην αποστολή στο ματς με τον ΠΑΟΚ στις 25/8 του 2018. Εκείνη την χρονιά, αγωνιζόμενος στην Κ20 είχε πετύχει 20 γκολ ενώ μοίρασε και 10 ασίστ, δείχνοντας το ταλέντο του.

Ο Αστέρας Τρίπολης τον είχε στις ακαδημίες του τα προηγούμενα χρόνια και χαρακτηριστικό του ταλέντου του είναι πως μέσα σε δύο χρόνια (2018/19, 2019/20) πέτυχε 17 γκολ σε 36 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα υποδομών.

Ο άσος από την Πρέβεζα είναι διεθνής με τις μικρές κατηγορίες της Εθνικής. Μάλιστα, φορά το περιβραχιόνιο στην ομάδα νέων. Έχει σημειώσει 14 γκολ σε 20 παιχνίδια, στα μικρότερα κλιμάκια της Εθνικής.

Ο Παναγιώτης Τζίμας έχει πλέον την ευκαιρία για το «επόμενο βήμα» και να αποδείξει την αξία του στο υψηλότερο επίπεδο, στον ΠΑΟΚ.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button