ΑφιερώματαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Γκαμπριέλ Ομάρ Μπατιστούτα: Ένα όνομα… χιλιάδες ιστορίες!(pics+vids)

Γενέθλια έχει σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών, Γκάμπριελ Μπατιστούτα.

Διαβάστε το αφιέρωμα του LamiaSports για τον μεγάλο σκόρερ των γηπέδων και «superhero»πολλών παιδιών της δεκαετίας του 90′ Γκαμπριέλ Ομάρ Μπατιστούτα.

Αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς παγκοσμίως είναι ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα είναι πιο γνωστό σε όλους Μπάτιγκολ. Ο 49χρονος Αργεντίνος γεννήθηκε στην Ρεκονκουίστα στην 1 Φεβρουαρίου το 1969.

Αξίζει να σημειωθεί πως έμεινε πιστός στην Φιορεντίνα το 1993 παραμένωντας στην ομάδα παρόλο που είχε υποβιβαστεί στην Serie B.

Ένατος σκόρερ όλων των εποχών στην Serie A με 184 γκολ σε 318 αγώνες.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο στην Νιούελ όλντ Μπόις το 1988 όπου και αγωνίστηκε μόλις 1 σεζόν έχωντας 16 συμμετοχές και 4 γκολ.Βέβαια αυτή ήταν μόλις η αρχή για τον Μπάτιγκολ όπου δεν θα αργούσε να πάρει την μεγάλη μεταγραφή.(Αξιζει να σημειωθεί πως αγωνίστηκε πρώτα στην μικρή ομάδα της Νιούελ(1987-88).

(Φωτό από την πρώτη του ομάδα Νιούελ Ολντ Μπόις)

Στην συνέχεια ο παίκτης αγωνίστηκε στις δυο μεγάλες και μισητές αντιπάλους της Αργεντινής Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς.Στην Ρίβερ αγωνίστηκε ελάχιστα έχωντας και πάλι 7 συμμετοχές και 4 γκολ,καλός μέσος όρος παρά τα πολύ λίγα ματς.Το 1990-91 αγωνίστηκε στην Μπόκα όπου και έκανε καλή σεζόν σημειώνοντας 13 γκολ σε 29 εμφανίσεις.Έτσι έδειξε πως πολύ σύντομα θα συνέχιζε την καριέρα του στην Ευρώπη.

(Φωτό με την φανέλα της Μπόκα)

Χρυσές σεζόν στην Φιορεντίνα 1991-2000

Το 1991 πήρε μεταγραφή στην Φλωρεντία και στην Φιορεντίνα όπου κι έκανε τα μεγαλύτερα κατορθώματα της καριέρας του.Στον ιταλλικό σύλλογο αγωνίστηκε μόνο 269 φορές και βρήκε τον δρόμο στα δίχτυα 168 φορές.Στην Φιόρε δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο πρωτάθλημα της Serie A.

(Φωτό από παιχνίδι Champions League)

Ότι δεν κατάφερε στην Φιορεντίνα μέχρι το 2000 δηλαδή ένα πρωτάθλημα της Serie A το κατάφερε στην Ρόμα που ήταν ο επόμενος του σταθμός μέχρι το 2003.Στους Ρωμαίους είχει 60 συμμετοχές σκοράρωντας 30 γκολ.Δόθηκε ένα διάστημα του 2003 δανεικός στην ίντερ όπου εκεί αγωνίστηκε 12 φορές σκοράρωντας 2 γκολ.

O Γκαμπριέλ Μπατιστούτα τελείωσε την καριέρα του στην Αλ-Αράμπι στο Κατάρ όπου κι αγωνίστηκε τις σεζόν 2003-05 καταφέρνωντας πάλι να σκοράρει 25 τέρματα σε 21 ματς.

(Φωτό με την φανέλα της Ρόμα)

Οι φοβεροί πανηγυρισμοί του Μπατιστούτα έχουν μείνει στην ιστορία.

Για το τέλος άφησα την Αργεντινή όπου ο Γκαμπριέλ Ομάρ Μπατιστούτα είναι στην κορυφή μέχρι και σήμερα.Σε 78 ματς με την εθνική ο Μπάτιγκολ κατάφερε και σκόραρε 56 γκολ ώντας ο πρώτος σκόρερ της Αργεντινής.

Τοπ σκόρερ στο Κόπα Αμέρικα το 1991.

Πρώτος σκόρερ της Serie A το 2005.

Πρώτος σκόρερ στο Κατάρ το 2004.

Χρυσό παππούτσι στα Αραβικά Εμιράτα το 2004.

Αργεντίνος παίκτης της χρονιάς το 1998.

Μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών με την φανέλα της Φιορεντίνα.

Μεγαλύτερος σκόρερ όλων των εποχών με την φανέλα της Αργεντινής. Καθώς είναι και στην λίστα της FIFA στους καλύτερους 100 ποδοσφαιριστές

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button