Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Οι «κορυφαίοι» free agents!

Μπορεί ο Μπακαρί Σανιά να είναι κοντά στο να υπογράψει στην Μπενεβέντο, αλλά υπάρχουν περίπου άλλοι δέκα πρωτοκλασάτοι free agents ποδοσφαιριστές.

Η μπάλα χρόνια δεν κοιτά. Το σώμα μπορεί να μην τραβά όπως στα 20 και τα 25, η τέχνη όμως δεν ξεχνιέται. Αρκετοί ποδοσφαιριστές, που στα καλά τους ήταν «δυνατά» ονόματα, συνεχίζουν να αναζητούν τον επόμενο ποδοσφαιρικό σταθμό στην καριέρα τους.

Η μετεγγραφική περίοδος του χειμώνα μπορεί λοιπόν να τελείωσε, όποια ομάδα ωστόσο δεν πρόλαβε (ή και δεν μπόρεσε) να ενισχυθεί, θα έχει μια ακόμα ευκαιρία χάρη στην παράταση για τους ελεύθερους.

Με τον Ματιέ Φλαμινί να ανακοινώνεται το απόγευμα της Παρασκευής (2/2) από τη Χετάφε και τον Μπακαρί Σανιά να είναι στο δρόμο προς την Ιταλία προκειμένου να υπογράψει στη Μπενεβέντο, tο10.gr σας παρουσιάζει τους εναπομείναντες κορυφαίους free agent…

– Σαμίρ Νασρί: Έμεινε ελεύθερος από την Αντάλιασπορ που «ξεφούσκωσε» οικονομικά. Ακούστηκε για τον Ολυμπιακό, διαψεύστηκε όμως άμεσα. Στα 30 του, ο Γαλλο-Αλγερινός μεσοεπιθετικός ακούγεται για διάφορες ομάδες ανά τον πλανήτη.

– Ουίλιαμ Βενγκέρ: Όπως και ο Νασρί, αποτέλεσε παρελθόν από τον τουρκικό σύλλογο. Δεν είναι κορυφαίου επιπέδου, είναι όμως μια καλή επιλογή για τη μεσαία γραμμή. Στα 29 του, ο πρώην χαφ των Ναντ, Σταντάρ Λιέγης, Ντινάμο Μόσχας, Ρόμα και Μαρσέιγ ακούγεται για τη Λιντς Γιουνάιτεντ.

– Γιοάν Μολό: Ξεκίνησε με αρκετές προοπτικές από τη Μονακό, κάτι όμως οι κακές επιλογές, κάτι η… τεμπελιά, τον έφεραν στα 28 του να έχει αλλάξει οκτώ ομάδες και να αναζητά πλέον την ένατη. Έμεινε ελεύθερος στο τέλος του Γενάρη, ήδη όμως δοκιμάζεται από ομάδα του MLS.

– Ζόσουε: Παρόμοια περίπτωση με την προηγούμενο. Στα νιάτα του θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο, η Πόρτο τον απέκτησε, δεν δικαίωσε όμως τους Δράκους. Έχοντας αλλάξει εννιά ομάδες και έχοντας μείνει ελεύθερος από την Οσμανλισπόρ, ο 27χρονος άλλοτε διεθνής Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αναζητά την… Ιθάκη του. Καλή περίπτωση για μικρομεσαία ομάδα.

– Νιλμάρ: Είναι δίχως ομάδα από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν και αποδεσμεύτηκε από τη Σάντος. Στα 33 του, ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ ψάχνει ένα καλό συμβόλαιο, το οποίο δεν αποκλείεται να το βρει σε κάποιον εξωτερικό προορισμό. Τελευταία ευρωπαϊκή του ομάδα, ήταν η Βιγιαρεάλ.

– Άλεξ Σονγκ: Στα 30 του, ο Καμερουνέζος χαφ έχει ακόμα παραγωγικά χρόνια ποδοσφαίρου μπροστά του. Ξεκίνησε από την Μπαστιά, έκανε όνομα στην Άρσεναλ, πωλήθηκε στην Μπαρτσελόνα, στους Μπλαουγκράνα όμως δεν στέριωσε, περνώντας εν συνεχεία από Γουέστ Χαμ και Ρούμπιν Καζάν. Σήμερα προπονείται με τους Κανονιέρηδες, οι οπαδοί των οποίων προσπαθούν μάλιστα να πείσουν τον Αρσέν Βενγκέρ να του δώσει μια ευκαιρία.

– Ζερεμί Τουλαλάν: Ο έμπειρος χαφ, ο οποίος εδώ και χρόνια ακούγεται για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, έλυσε προ εβδομάδων τη συνεργασία του με την Μπορντό, λόγω της απόλυσης του Ζοσείλ Γκουρβενέκ. Ο άλλοτε διεθνής άσος κουβαλά τεράστια εμπειρία στις πλάτες του και παρά τα 34 του χρόνια, βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

– Πατρίς Εβρά: Είναι χωρίς ομάδα μετά την περιπετειώδη απομάκρυνσή του από την Μαρσέιγ. Τελεί υπό τιμωρία από την UEFA και δεν μπορεί να αγωνιστεί μέχρι το καλοκαίρι, φημολογείται όμως ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τουρκικούς συλλόγους. Προς το παρόν, προπονείται ατομικά, ποστάροντας σχετικά video στο Instagram.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button