Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Πιλίδης: «Στόχος μου είναι πάντα το χρυσό»

Το 2018 είναι μια χρονιά ορόσημο για τον Γιώργο Πιλίδη.

Το «χρυσό» παιδί της ελληνικής Πάλης άλλαξε ηλικιακή κατηγορία και είναι έτοιμος να κυνηγήσει τα όνειρά του σε αυτή των Εφήβων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στην πρώτη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και θέλει να κατακτήσει την κορυφή και στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο Γιώργος Πιλίδης μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και ξεκαθάρισε ότι και φέτος στόχος του είναι παντού το χρυσό μετάλλιο. Αναφέρθηκε στην προετοιμασία που κάνει, καθώς και τη βοήθεια της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Πιλίδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

ΕΡ: Γιώργο, στο πρώτο σου Πανελλήνιο πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετείχες στην ηλικιακή κατηγορία των Ανδρών, κατέκτησες το χρυσό μετάλλιο. Φαντάζομαι είσαι απόλυτα ικανοποιημένος…

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Το Πανελλήνιο ήταν ο βασικός μου εγχώριος στόχος. Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα και ήθελα να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Κάποιοι μπορεί να με θεωρούσαν φαβορί, αλλά το πρωτάθλημα ήταν ανταγωνιστικό και έπρεπε να είμαι συγκεντρωμένος».

ΕΡ: Είχες κάνει μεγάλη προετοιμασία στο εξωτερικό. Πως πήγαν οι προπονήσεις στη Ρωσία;

«Είναι σημαντικό, όταν αγωνίζεσαι με ξένους κορυφαίους αθλητές. Παίρνεις πολύτιμες παραστάσεις, βλέπεις διαφορετικά πράγματα και βελτιώνεσαι καθημερινά. Είμαι συγκεντρωμένος στην προπόνησή μου και σύντομα θα φύγω ξανά στο εξωτερικό».

ΕΡ: Στα μέσα Φεβρουαρίου αναχωρείς και με άλλους Έλληνες αθλητές για τη Ρωσία, όπου θα συμμετέχετε σε καμπ προετοιμασίας και σε τουρνουά…

«Είναι το πρώτο καμπ προετοιμασίας που διοργανώνει η ομοσπονδία. Μαζί με οκτώ συναθλητές μου, μέλη της εθνικής ομάδας και τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Αμιράν Καρντάνοφ, θα πάμε στη Ρωσία. Το καμπ θα διαρκέσει δύο βδομάδες και μετά θα αγωνιστούμε στο διεθνές τουρνουά».

ΕΡ: Φέτος θα αγωνιστείς για πρώτη φορά στην ηλικιακή κατηγορία των Εφήβων σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Το επίπεδο δυσκολίας είναι μεγαλύτερο. Γι’ αυτό και η προετοιμασία μου είναι πιο έντονη. Οι στόχοι μου όμως δεν αλλάζουν, θέλω να παλέψω σκληρά και να ανέβω στο βάθρο. Στόχος μου είναι πάντα το χρυσό μετάλλιο, σε όποια διοργάνωση κι αν συμμετάσχω. Επειδή, όμως, είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ στους Εφήβους θέλω να κατακτήσω το χρυσό».

ΕΡ: Πόσο σε έχει βοηθήσει η ομοσπονδία στην προετοιμασία σου;

«Η ομοσπονδία κάνει ό,τι μπορεί. Οι συνθήκες δεν είναι εύκολες και υπάρχουν πολλά προβλήματα. Παρόλα αυτά είναι πάντα δίπλα μου και με βοηθάνε όσο μπορούν. Είναι σημαντικό ότι στη διοίκηση βρίσκονται άνθρωποι που είχαν παλέψει και ξέρουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button