Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ένας Βέλγος διέσυρε ελληνικά ΜΜΕ και δημοσιογράφους

Κι όμως, δεν θα βλέπαμε ποτέ τα επεισόδια του ντέρμπι αν δεν υπήρχε ένας… Βέλγος να τραβήξει! Ο «νόμος της σιωπής» που έχει επιβληθεί στα δημοσιογραφικά θεωρεία του «Καραϊσκάκης»… ξεγυμνώθηκε!

Να πούμε ένα ανέκδοτο, λοιπόν; Ένας Βέλγος, ο οποίος ονομάζεται Τόμας Βαν Ντεν Σπίγκελ, παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και νυν πρόεδρος της ULEB, βρίσκεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και παρακολουθεί την αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» με την «Ένωση». Η θέση του είναι στα επίσημα, άρα κοντά στα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου.

Με το σφύριγμα της λήξης, οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, δυσαρεστημένοι σαφώς με την ήττα, εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και προκαλούν επεισόδια. Ο κύριος που προαναφέραμε σηκώνει το κινητό τηλέφωνό του, ανοίγει την κάμερα και καταγράφει όσα συμβαίνουν. Στη συνέχεια ανεβάζει το βίντεο στο λογαριασμό του στο twitter και φυσικά αυτό αναπαράγεται από τα ελληνικά και τα ξένα ΜΜΕ.

Αν δεν γελάσατε, μάλλον δεν καταλάβατε το αστείο… Τα επεισόδια μετά το τέλος του ντέρμπι της Κυριακής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έγιναν κάτω από τις θέσεις των δημοσιογράφων, μπροστά από τον πάγκο της ΑΕΚ.

Ουδείς από τους Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι ήταν διαπιστευμένοι για το παιχνίδι, δεν σκέφτηκε να κάνει το αυτονόητο; Να χρησιμοποιήσει το κινητό τηλέφωνό του για να καταγράψει όσα συνέβαιναν; Ούτε μια κάμερα από κάποιον εκπρόσωπο του Τύπου δεν τα κατέγραψε ή δεν τα έδωσε στη δημοσιότητα…

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι επικρατεί φόβος και τρόμος από τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας στο συγκεκριμένο γήπεδο. Τα δημοσιογραφικά θεωρεία είναι πια… πειθήνια θεωρεία.

Αυτά είναι τα σοβαρά θέματα που πρέπει να απασχολήσουν την ΕΣΗΕΑ και τον ΠΣΑΤ. Αμφότερα τα σωματεία, αντί να βγάζουν τυπικές, ανούσιες ανακοινώσεις, θα ήταν προτιμότερο να διερευνήσουν πως από 100 και πλέον δημοσιογράφους και κάμερες, ούτε ένας δεν είχε την εικόνα των επεισοδίων.

Τα επεισόδια έγιναν, επίσης, μπροστά την κάμερα της NOVA, αλλά ουδείς έδωσε εντολή στον εικονολήπτη να καταγράψει τις εικόνες. Για τη στάση του συνδρομητικού καναλιού, τα λόγια είναι περιττά.

Η ιστορία έχει καταγράψει το ρόλο του καθενός στη μάχη για την πτώση της Εγκληματικής Οργάνωσης, που βίαζε κατ’ εξακολούθηση το ελληνικό ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια…

Θυμηθείτε το βίντεο με το οποίο ο Βέλγος «ξεγύμνωσε» τους Έλληνες δημοσιογράφους πράττοντας το αυτονόητο:

 

πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button