FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Αποκλείστηκε με το κεφάλι ψηλά

Το ταξίδι της Λαμίας στον θεσμό του Κυπέλλου ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά και το Lamiasports σας θυμίζει την πορεία των “κυανόλευκων” στην δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση.

Το Κύπελλο φέτος δεν ήταν αυτοσκοπός για την ομάδα. Κάτι που ο Μπάμπης Τεννές επαναλάμβανε όποτε του δίνονταν η ευκαιρία. Φέτος ο μεγάλος στόχος, το κύριο στοίχημα ήταν και είναι η εξασφάλιση της παραμονής.

Παρόλα αυτά ο ΠΑΣ έκανε μια καλή και αξιοπρεπή διαδρομή στο Κύπελλο με ζενίθ φυσικά την τεράστια νίκη με 4-1 επί του Παναθηναϊκού στο χιονισμένο ΔΑΚ, το απόγευμα της 21ης Δεκεμβρίου.

Μια νίκη που πολλοί θεωρούν μια από τις μεγαλύτερες (αν όχι τη μεγαλύτερη) στην ιστορία του συλλόγου.

Η φετινή είναι μια περίπλοκη χρονιά για τον ΠΑΣ. Έχοντας εξασφαλίσει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά από την ίδρυση του, έμπαινε εκ των πραγμάτων ο επόμενος στόχος. Η παραμονή σε αυτή και η αποφυγή του υποβιβασμού. Εκτός βέβαια από το πρωτάθλημα, υπήρχε και η πρόκληση του Κυπέλλου και μια καλή παρουσία σε αυτό ήταν επιβεβλημένη.

Η περιπέτεια του ΠΑΣ στη διοργάνωση ξεκίνησε στις 20/9, όταν και φιλοξενήθηκε από την ΑΕΚ στο “Γ. Καμάρας”, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 3ου ομίλου. Η “Ένωση” είχε την εμπειρία και το ρόστερ για να επιβάλλει το παιχνίδι της και να επικρατήσει με 2-0 χάρη σε τέρματα των Λάζαρου και Μάνταλου.

Η ήττα με λίγα λόγια δεν ήταν εκτός προγράμματος αλλά ούτε και έκρινε τίποτα σε ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση. Απέμεναν ακόμη δύο ματς, με την Καλλιθέα και τον Απόλλων Λάρισας που ήταν και τα πιο σημαντικά.

Το επόμενο παιχνίδι ήταν στο ΔΑΚ με την Καλλιθέα. Η Λαμία ξεκίνησε με αρκετούς αναπληρωματικούς και δυσκολεύτηκε απέναντι στους αξιόμαχους φιλοξενούμενους. Σπατάλησε ένα ημίχρονο και κάποιες καλές ευκαιρίες, μέχρι που ήρθε ο Βάντερσον από τον πάγκο για να δώσει τη λύση με κοντινό βολ πλανέ. Οι 3 πρώτοι βαθμοί μπήκαν στο σακούλι και απέμενε πλέον μόνο το παιχνίδι με τον Απόλλωνα για να ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων.

Σε αυτό το ματς η Λαμία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με δύο τέρματα από τους Ακόστα και Καραγιάννη έφτασε στο 0-2 και τους 6 βαθμούς, που της έδωσαν την πρόκριση ως δεύτερη του ομίλου.

Επόμενος προορισμός η 3η φάση της διοργάνωσης και αντίπαλος ο Παναθηναϊκός. Ένας δύσκολος αντίπαλος αλλά με πολλά προβλήματα, οικονομικής και αγωνιστικής φύσης. Η πρόκριση απέναντι στο “τριφύλλι” δεν ήταν απλή υπόθεση και θα συνιστούσε υπέρβαση για τον ΠΑΣ.

Το πρώτο ματς ορίστηκε για την 21η Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ. Εκείνες τις μέρες την πόλη είχε πλήξει ένα κύμα κακοκαιρίας, με το χιόνι να στρώνεται στο γρασίδι του γηπέδου και να απειλεί με αναβολή τον αγώνα.

Μέχρι και λίγο πριν την έναρξη κανείς δεν ήξερε αν θα γίνει το ματς ενώ οι περισσότεροι προεξοφλούσαν την αναβολή. Τελικά ο διαιτητής Αρετόπουλος αφού επόπτευσε τον αγωνιστικό χώρο, πήρε την απόφαση να ξεκινήσει το ματς.

Μια απόφαση στην οποία στάθηκε αργότερα ο Παναθηναϊκός, αναζητώντας δικαιολογίες για τη βαριά ήττα.

Στο ματς της 21ης Δεκεμβρίου στο ΔΑΚ, ζήσαμε το απόλυτο κοντράστ. Στην Λαμία έβγαιναν όλα, στον Παναθηναϊκό δεν έβγαινε τίποτα και κάπως έτσι οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να προηγούνται στο ημίχρονο με 3-0! Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Πίτι μόλις στο 5ο λεπτό, ενώ στο 42′ ο Παντελιάδης με όμορφη προσπάθεια και ξερό βολέ έγραψε το 2-0. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον ΠΑΟ, ήρθε και πάλι ο Πίτι στο 45′ για να πετύχει με σουτ από το ύψος του πέναλτι το 3-0!

Ονειρικό 45λεπτο από την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι “πράσινοι”, μπροστά στο ενδεχόμενο ενός διασυρμού, ανέβασαν την απόδοσή τους και μείωσαν στο 82′ με ωραία λόμπα του Μολίνς. Ωστόσο η μέρα άνηκε στη Λαμία και σε κανέναν άλλο! Στο 90′ λοιπόν ο Μπλάζιτς με πανέμορφη ατομική προσπάθεια και αφού πέρασε όποιον βρήκε στο δρόμο του, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και υπέγραψε το τελικό 4-1.

Το σκορ αυτό δεν επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να διατηρεί πολλές ελπίδες ενόψει της ρεβάνς. Και πράγματι, η ανατροπή δεν έγινε ποτέ αφού η αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ στάθηκε στο ύψος της και περιόρισε σημαντικά τον αντίπαλο, που το μόνο που κατάφερε ήταν σκοράρει στο 73′ με τον Μουνιέ και να πάρει μια νίκη χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

Ο ΠΑΣ είχε κάνει την υπέρβασή του, περνώντας στα προημιτελικά. Εκεί του ορθώθηκε το εμπόδιο του Πανιωνίου. Μιας ομάδας που βρίσκεται σταθερά στις καλύτερες της χώρας και επιπλέον, είχε το Κύπελλο ως σοβαρό στόχο και επιδίωκε να προχωρήσει σε αυτό.

Το πρώτο ματς στη Νέα Σμύρνη, με τους δύο αντιπάλους σε αναμενόμενους ρόλους. Ο Πανιώνιος έκανε επιθέσεις κατά κύματα προσπαθώντας να βρει σκορ πρόκρισης, ενώ η Λαμία ήταν προσανατολισμένη στην αμυντική της λειτουργία.

Τελικά ο “ιστορικός” βρήκε αυτό που ήθελε στο 69′, σε μια φάση όπου κρύφτηκε η μπάλα από τη φοβερή ομαδική προσπάθεια των γηπεδούχων για να εμφανιστεί τελικά στα δίχτυα του Μελισσά. Το 1-0 ήταν ένα καλό σκορ για τον Πανιώνιο αλλά όχι αδύνατο να γυρίσει. Η Λαμία θα είχε την ευκαιρία της στο ΔΑΚ.

Μια ευκαιρία που όπως όλοι ξέρουν έμεινε μόνο στα χαρτιά, αφού οι “κυανέρυθροι” μπήκαν σαν σίφουνες στο λαμιώτικο γήπεδο και απέκτησαν σκορ πρόκρισης από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Δήμιος της Λαμίας ο Φιορίν Ντουρμισάι, ένας παλιός γνώριμος που την περασμένη σεζόν αγωνίζονταν στην πόλη. Ο Ντουρμισάι πέτυχε δύο γκολ και έκανε μεγάλη εμφάνιση “σκοτώνοντας” τις ελπίδες του ΠΑΣ για κάτι καλύτερο στο Κύπελλο. Άλλα δύο τέρματα πρόσθεσαν οι Μασούρας και Λάμπρου ενώ από τη Λαμία σκόραρε ο Βάντερσον για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 1-4.

Αυτό ήταν και το “κύκνειο άσμα” του ΠΑΣ στο Κύπελλο. Και μπορεί η τελευταία βαριά ήττα να μην άφησε καλή επίγευση, ωστόσο αν δούμε συνολικά την παρουσία της ομάδας στο θεσμό δεν μπορούμε παρά να τη χαρακτηρίσουμε επιτυχημένη.

Ο ΠΑΣ πέρασε από τον όμιλο και άφησε εκτός τον Παναθηναϊκό. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που ο Μπάμπης Τεννές δήλωνε στη συνέντευξη Τύπου ότι θα αντάλλαζε την πρόκριση με την παραμονή, υποβιβάζοντας τη διοργάνωση(και καλώς, αφού η σωτηρία είναι πάνω απ’ όλα).

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button