Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Στο γκολ η νίκη της Μπάγερν

Όσο δύσκολα δείχνει το τελικό 2-1, επικράτησε επί της Σάλκε η Μπάγερν στο Μόναχο και διατήρησε τη διαφορά του +18 από την δεύτερη Λειψία, λίγες μόνο μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι της φάσης των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπεσίκτας.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας θέλησαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και να μην σπαταλήσουν κάθε ικμάδα ενόψει του Τσάμπιονς Λιγκ, με αποτέλεσμα να φτάσουν μεν στη νίκη αλλά όχι με την ευκολία που θα περίμενε κανείς.

Το σκορ στο “Αλιάνζ” άνοιξε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 6ο μόλις λεπτό, αφού πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του τερματοφύλακα σε μακρινό σουτ και με απλό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας με αυτό το τέρμα το ρεκόρ των Γιουπ Χάινκες και Γκερντ Μίλερ, μιας και έχει σκοράρει σε όλα ανεξαιρέτως τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας του (14 γκολ σε 11 εντός έδρας ματς).

Η Σάλκε όμως είχε την απάντηση, έστω προσωρινά, μιας και ισοφάρισε με τον Ντι Σάντο στο 29ο λεπτό. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Μπάγερν η μπάλα έφτασε στον Αργεντινό, που με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία της εστίας πέτυχε την ισοφάριση.

Οι πανηγυρισμοί ωστόσο των “Βασιλικών Μπλε” αλλά και το σασπένς δεν κράτησαν παρά λίγα λεπτά, καθώς στο 36′ ο Τόμας Μίλερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από πολύ δύσκολη γωνία και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον σύλλογο του Μονάχου. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφωμένο από το πρώτο ημίχρονο, καθώς η Μπάγερν έβγαλε το πόδι από το γκάζι προφανώς συνυπολογίζοντας και το μεσοβδόμαδο παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button