Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Αφαίρεση τριών βαθμών στον Ολυμπιακό!

Ο πέλεκυς έπεσε (αναμενόμενα) βαρύς για τον Ολυμπιακό: μείον 3 βαθμούς, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων και 90.000 ευρ

Με τα προβλεπόμενα για τέτοιες περιπτώσεις τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός αναφορικά με τα απίστευτα επεισόδια μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Στους ερυθρόλευκους επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων και 90.000 ευρώ πρόστιμο. Ό,τι ακριβώς προβλέπει ο κανονισμός για τέτοιες περιπτώσεις. Είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσει “Νιαγάρας” οδυρμού από την πλευρά του Ολυμπιακού όμως η ποινή είναι δίκαια σύμφωνα με τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος του ματς. Πλέον ο Ολυμπιακός βγαίνει οριστικά εκτός διεκδίκησης τίτλου καθώς μένει επτά βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ και έξι από τον ΠΑΟΚ (που έχει ματς λιγότερο) ενώ βλέπει τον Ατρόμητο να τον πλησιάζει στον πόντο.

Η απόφαση: «Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 20ής αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 04-02-2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 04-02-2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2128/18/266225 από 06-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000,00) ευρώ. Επίσης επιβάλει την ποινή της διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, καθώς και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου».

Θεωρείται δεδομένο ότι ο Ολυμπιακος θα ασκήσει έφεση η οποία θα εκδικαστεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

ώ πρόστιμο για τα επεισόδια στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button