FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Κρατάει το πρώτο ημίχρονο…

Για ένα ημίχρονο ο ΠΑΣ Λαμία κοίταξε στα μάτια τον ΠΑΟΚ, όμως η διαφορά ποιότητας έκρινε το αποτέλεσμα του σημερινού παιχνιδιού.

Για την 22η αγωνιστική ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο και ηττήθηκε με σκορ 0-2. Τα γκολ του Πέλκα και του Μαουρίτσιο έκριναν το αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι όπου στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Τεννέ έδειξε ότι μπορεί να κοιτάξει τον Δικέφαλο στα μάτια.

Στο δεύτερο, ο ΠΑΟΚ έδειξε την ποιότητά του και πήρε το παιχνίδι με δύο γρήγορα γκολ…

Το ματς:

Η Λαμία μπήκε με αμυντικό προσανατολισμό στο γήπεδο και με στόχο να διατηρήσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Αυτή η στάση ήταν απολύτως αναμενόμενη από την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ απέναντι σε έναν αντίπαλο σαν τον ΠΑΟΚ, που είναι από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος και παλεύει για τον τίτλο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν υπήρξαν ιδιαίτερες φάσεις, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ, προιόντος του χρόνου, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχτισε μια κατοχή που έφτασε και το 70-30, χωρίς πάντως να μπορεί να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις για την εστία του Παπαδόπουλου.

Η πρώτη τελική του ΠΑΟΚ καταγράφηκε από τον Πέλκα στο 16′, με το σουτ του Έλληνα άσου έξω από την περιοχή να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία ο Παπαδόπουλος. Στο 19′ ήταν η σειρά της Λαμίας να αναπτυχθεί με προυποθέσεις, με τον Μπλάζιτς να βρίσκει εξαίσια τον Μπούντνικ στην περιοχή αλλά τον Ουκρανό να αργεί και να χάνει τη στιγμή του.

Η πρώτη, πραγματικά μεγάλη, ευκαιρία στο παιχνίδι έλαβε χώρα στο 23′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ για τον ΠΑΟΚ, ο Βαρέλα πετάχτηκε στην καρδιά της περιοχής και έπιασε την κεφαλιά, με τον Παπαδόπουλο να φωνάζει ένα στεντόρειο “όχι” και να διώχνει σε κόρνερ πραγματοποιώντας τεράστια επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε σε υψηλές στροφές και στο 29′ οι Πέλκας και Μακ συνεργάστηκαν, με τον Σλοβάκο να σημαδεύει τη γωνία και τον Παπαδόπουλο να δηλώνει και πάλι παρών, διώχνοντας σε κόρνερ.

Η Λαμία από τη μεριά της, δεν είχε να επιδείξει κάποια επικίνδυνη κατάσταση, πέρα από ένα μακρινό και αδιάφορο σουτ του Πίτι που πέρασε άουτ και μια κεφαλιά του Ακόστα που ήταν απελπιστικά άστοχη.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο πρωταγωνιστής του ημιχρόνου και στο 37’΄έβγαλε διπλή ευκαιρία, αρχικά με σουτ του Πέλκα που όμως δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο και στη συνέχεια με συρτό σουτ εκτός περιοχής του Μαουρίσιο που κατέληξε στην αγκαλιά του κίπερ των λαμιωτών.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήρθε στο 45′ με τον Πέλκα να πιάνει το σουτ και την άμυνα της Λαμίας να απομακρύνει σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να παίζει πιο δυνατά, έχοντας την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός.

Στο 56΄ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Πέλκα να εκμεταλλεύεται την σέντρα στην περιοχή της Λαμίας, ο Μαουρίτσιο έκανε την πάσα στον ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου και αυτός έκανε το 0-1.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του, με τον Μακ να βγάζει ξανά την σέντρα από τα δεξιά, τον Ασίγκμπα να γυρνάει προς τα πίσω την μπάλα και ο Μαουρίτσιο ολομόναχος έκανε το 0-2 με κεφαλιά ψαράκι.

Στο 77΄ο Μακ πήρε την μπάλα στα αριστερά από τον Πέλκα, μπήκε στην μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ.

Το παιχνίδι από το δεύτερο γκολ και μετά έχασε τον ρυθμό του, δεν υπήρξαν φάσεις αλλά είχαμε αρκετά λάθη, κακές μεταβιβάσεις και πολύ κακές εμπνεύσεις.

Το 0-2 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τους βαθμούς της νίκης και την Λαμία να κρατά μόνο το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία:Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα, Πίτι, Βάντερσον, Μπούτνικ.

Πάγκος: Πίτκας, Παπαργυρίου, Κουτρομάνος, Καραγιάννης, Μπουλούλης, Μπεν Τζεμιά, Άτστεριτς.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίτσιο, Πρίγιοβιτς, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Μακ, Κάνιας, Πέλκας, Βιεϊρίνια.

Πάγκος: Γλύκος, Μαλεζάς, Λημνιός, Κουλούρης, Δεληγιαννίδης, Ασεβέδο, Μουλέν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button