Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Πήρε το…εξάποντο η Κέρκυρα

Η Κέρκυρα σε ένα από τα σημαντικότερα ματς τη χρονιάς γι’ αυτή, έκανε το καθήκον της και νίκησε με 2-0 τον Απόλλων στο νησί, ξεφεύγοντας από τη ζώνη του υποβιβασμού και ρίχνοντας σε αυτή την “Ελαφρά Ταξιαρχία”.
Σε ένα ματς που ίσως να κρίνονταν η κατηγορία, η Κέρκυρα έκανε εξαιρετική εμφάνιση και υπέταξε με 2-0 τον Απόλλων, φτάνοντας στους 18 βαθμούς και αφήνοντας το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου στου 16 και εντός της ζώνης του υποβιβασμού.
Ο Απόλλων από την άλλη, παρόλο που είχε βασικό τον Στόουκς από τον οποίο περιμένει πολλά, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κρίσιμου αγώνα, έδειξε ένα αναιμικό πρόσωπο και πλέον θα χρειαστεί να ανασυγκροτηθεί και να αλλάξει εικόνα αν θέλει να σώσει τη χρονιά.
Σε ότι αφορά το παιχνίδι, μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να πατάν καλύτερα στο γήπεδο και είχαν κάποιες καλές πλαγιοκοπήσεις, ωστόσο δεν βρήκαν στόχο στις ευκαιρίες που δημιούργησαν και έτσι ενεργοποιήθηκε ο άγραφος κανόνας του ποδοσφαίρου.
Όποιος δεν τα βάζει, τα τρώει. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Κέρκυρα πήρε το προβάδισμα στο 40′. Ο Ρόλε χτύπησε αριστοτεχνικά το φάουλ, που αν κατέληξε δοκάρι σε πρώτο χρόνο, στη συνέχεια βρήκε στο πίσω μέρος του τερματοφύλακα του Απόλλωνα και από εκεί κατέληξε στα δίχτυα.
Το 1-0 ήταν γεγονός. Το γκολ, σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο ‘έκοψε’ τα πόδια των παικτών του Παράσχου, που στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκαν πολύ χειρότεροι απ’ το πρώτο. Οι Φαίακες πατούσαν καλύτερα στο χορτάρι, δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές και τελικά κατόρθωσαν να διασφαλίσουν το τρίποντο στο 68′, με σκόρερ τον Έπσταιν. Στο σημείο που έγινε το 2-0 όλα είχαν κριθεί και ο Απόλλωνας έμοιαζε (και ήταν) αδύναμος να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, που έκλεισε σε αυτό το σκορ.
Με αυτή τη νίκη η Κέρκυρα έκανε άλμα σωτηρίας και βρίσκεται μόλις στους δύο βαθμούς απόσταση από τη Λαμία, ενώ ο Απόλλωνας μπήκε σε επικίνδυνα μονοπάτια όσον αφορά την παραμονή του.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Σιόντης, Μπαλάφας, Ρόλε, Γεωργίου, Επστάιν (70′ Αρτυματάς), Τουράμ (33′ Παμλίδης).
ΑΠΟΛΛΩΝ:  Τσόβιτς, Κοντοές, Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος, Ναδάλες (59′ Ανιέτε), Τσουκαλάς, Παπάζογλου, Στάθης, Ντεβέσα (59′ Κονέ), Αλμπάνης, Στόουκς

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button