Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

«Πήρε μπρος» ο Λουκάκου…(vids)

Απίστευτο ντεμπούτο για τον Βέλγο επιθετικό με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από τη πρώτη κιόλας αγωνιστική της Premier League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε πως φέτος δεν θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε την περασμένη σεζόν, με μικρομεσαίες ομάδες να της στερούν βαθμούς, και για αυτό θα φροντίσει ο Ρομέλου Λουκάκου. Με δυο γκολ, μπροστά στο κοινό του “Ολντ Τράφορντ”, ο Βέλγος ήταν καταλυτικός στο επιβλητικό 4-0 επί της Γουέστ Χαμ.

Στο 18′ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τη Γιουνάιτεντ. Ο Μάτα μπήκε στην περιοχή έκανε το πλασέ με τον Χαρτ να διώχνει με το πόδι, η μπάλα πήγε πάλι στα πόδια του, τη γύρισε για τον Λουκάκου ο οποίος προσπάθησε να τη σπρώξει στην άδεια εστία αλλά έβαλαν τη κόντρα οι παίκτες της Γουέστ Χαμ και απομάκρυναν. Στο 27′ ο Πογκμπά έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Μάτα, ο Ισπανός κατέβασε τη μπάλα και προσπάθησε να τη γυρίσει με τον Ογκμπόνα να κόβει προ του Λουκάκου. Τελικά το 1-0 ήρθε στο 33ο λεπτό. Η Γιουνάιτεντ έκλεψε τη μπάλα με τον Ράσφορντ που βγήκε στην αντεπίθεση, την κατάλληλη στιγμή έκανε τη κάθετη προς τον Λουκάκου ο οποίος βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο. Σε όλο το πρώτο 45λεπτο, η Γιουνάιτεντ ήταν σαφώς ανώτερη, θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλο γκολ, αλλά στις καθυστερήσεις, λίγο ελειψε να ισοφαριστεί. Από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Αγιού σούταρε, ο Ντε Χέα έδιωξε με τις γροθιές, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να είναι τυχερός γιατί η μπάλα πήγε στο κέντρο και αν πήγαινε στα πλάγια δεν θα μπορούσε να αντιδράσει.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τη Γιουνάιτεντ, αφού στο 53ο λεπτό ο Μχιταριάν εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Λουκάκου πήδηξε και με κεφαλιά έκανε το 2-0. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Γουέστ Χαμ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Αρναούτοβιτς. Δοκάρι είχε και η Γιουνάιτεντ, όταν στο 66ο λεπτό ο Ράσφορντ, έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια, σούταρε, αλλά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Χαρτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν και πέτυχαν άλλα δυο γκολ στα τελευταία λεπτά. Στο 87′ ο Μάτιτς θα κλέψει, θα δώσει στον Μχιταριάν και αυτός με ωραία κάθετη θα βρει τον Μαρσιάλ που θα πλασάρει για το 3-0. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 89ο λεπτό ο Πολ Πογκμπά.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπαϊγί, Τζόουνς, Μπλιντ, Μάτιτς, Πογκμπά, Μάτα (75′ Φελαϊνί), Μχιταριάν (88′ Μχιταριάν), Ράσφορντ (79′ Μαρσιάλ), Λουκάκου

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Ριντ, Ογκμπόνα, Μαζουάκου (81′ Κρέσγουελ), Νομπλ (62′ Σακό), Ομπιάνγκ, Φερνάντες (62′ Ράις), Αρναούτοβιτς, Αγιού, Τσιτσαρίτο

https://youtu.be/1mTLnrPmtf8

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button