Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Το πιθανότερο να μείνω, σπίτι μου η Σεβίλη»

Ο προπονητής της ΑΕΚ δηλώνει σπίτι του είναι η Σεβίλλη και πως το πιο πιθανό είναι να παραμείνει στην Ένωση και του χρόνου.

Ο Μανόλο Χιμένεθ, σε συνέντευξη που παραχώρησε -αυτήν την φορά- στην AS, επανέλαβε την ιδιαίτερη σχέση του με την Σεβίλη, χαρακτηρίζοντας τον ισπανικό σύλλογο «σπίτι του» και υπογράμμισε ότι είναι ευχαριστημένος στην ΑΕΚ, με την οποία βρίσκεται σε συζητήσεις σχετικά με την παραμονή του, που θεωρεί ως πιθανότερη προοπτική.

Ο Ισπανός προπονητής, μίλησε ακόμα για το ενδεχόμενο της ΑΕΚ να πανηγυρίσει το νταμπλ, για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αποκάλυψε ότι τον Δεκέμβριο είχε πρόταση να φύγει και να επιστρέψει στην Ισπανία.

«Μιλάω με τον σύλλογο μου, αισθάνομαι πολύ άνετα και πολύ αγαπητός. Θέλουν να συνεχίσω και υπάρχουν συνομιλίες, αλλά αναζητώ τον ανταγωνισμό. Δεν σκέφτομαι καμία άλλη πρόταση μέχρι το τέλος της σεζόν και θα αποφασίζουμε αν θα προχωρήσουμε ή όχι. Τον Δεκέμβριο είχα την ευκαιρία, αλλά είχα ένα συμβόλαιο σε ισχύ και την προοπτική  να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Τώρα, αν και τα πράγματα πήγαν καλά για εμένα, δεν ξεχνάω αυτό έγινε χάρη στο έργο μου και στην ΑΕΚ. Κερδίζοντας το πρωτάθλημα δεν σημαίνει ότι επωφελούμαι από την περίσταση για να διαπραγματευτώ με άλλους συλλόγους. Όταν τελειώσει η σεζόν, θα μιλήσουμε και αν μείνω, το οποίο είναι το πιθανότερο, είναι καλό. Αν φύγω θα το κάνω καλά, επειδή έχουμε μια μεγάλη σχέση. Εμένα με κερδίζεις με την καρδιά, και η καρδιά μου όχι ο επαγγελματισμός μου, που είναι ελεύθερη, ανήκει στη Σεβίλλη. Όλοι γνωρίζουν ότι αν η Σεβίλλη χτυπήσει στην πόρτα μου είναι γιατί με έχει ανάγκη και θα την ανοίξω για να ακούσω. Η ιδέα είναι να συνεχίσω στην ΑΕΚ, αλλά η Σεβίλλη δεν είναι ομάδα, είναι το σπίτι μου», επανέλαβε για μία ακόμα φορά ο Μανόλο Χιμένεθ.

«Μετά από 24 χρόνια χωρίς τίτλο υπήρξε πίεση στο σύλλογο. Η ΑΕΚ έκανε μια εξαιρετική σεζόν βασισμένη στην αυστηρότητα, την πειθαρχία και το καλό παιχνίδι. Μόνο οι παλαιότεροι θυμούνται το τελευταίο πρωτάθλημα της ΑΕΚ. Οι νεώτεροι είναι η πρώτη φορά που βλέπουν την ομάδα τους να το κερδίζει. Είναι μεγάλη ικανοποίηση, επειδή είναι μια ομάδα  προσφύγων που ήρθαν στην Αθήνα. Όλοι γνωρίζαμε ότι ο Ολυμπιακός κέρδιζε κάθε χρόνο. Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε πάρα πολύ και ο Παναθηναϊκός, αν και δεν ήταν η χρονιά του, είναι πάντα ένας ισχυρός αντίπαλος. Έχουμε κάνει καλή δουλειά και η απόδειξη αυτού είναι ότι έχουμε χάσει μόνο δύο φορές και οι δύο μετά από παιχνίδια του Europa League κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Δεν χάσαμε κανένα ντέρμπι, κερδίσαμε έξι και είχαμε δύο ισοπαλίες. Η κατάκτηση του νταμπλ θα είναι κάτι ιστορικό. Δεν θα είναι εύκολο γιατί θα παίξουμε εναντίον του ΠΑΟΚ. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι», είπε ο Μανόλο Χιμένεθ, που σε σχετική ερώτηση για τον Ιβάν Σαββίδη τόνισε:

«Αυτό που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, αν και δεν είναι συνηθισμένο να το βιώνεις στο πρώτο πρόσωπο. Ήταν κάτι που δεν καθορίζει το ποδόσφαιρο ή την ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα είναι πολύ παθιασμένη και είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που ξέρουμε στην Ισπανία. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μακριά από το επίπεδο των μεγάλων πρωταθλημάτων, αλλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα πρωταθλήματα και ακόμη και από ομάδες από την Ισπανία, την Αγγλία ή τη Γαλλία. Η ομάδα μου είναι σε θέση να ανταγωνιστεί, όπως έχουμε δείξει στο Europa League».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button