ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Βασίλης Κοντονίκος: Το project της Λαμίας που έχει κινήσει το ενδιαφέρον των «μεγάλων»

Δεν έχει πατήσει καν τα 18 του χρόνια αλλά έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν έχει πατήσει καν τα 18 του χρόνια αλλά έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Φθιώτιδα φημίζεται για τις φυσικές ομορφιές της με τα περισσότερα χωριά να προσφέρουν σπάνιες εικόνες που θυμίζουν πίνακα… ζωγραφικής. Ανάμεσα σε αυτά, είναι και η Αγία Παρασκευή Λαμίας. Μόλις έξι χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Λαμίας και με κατοίκους που από το 1991 μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεπεράσει τους 1.000 μόνιμους.

Ανάμεσα στα παιδιά που ήρθαν στη ζωή από το 2001 και μετά, ήταν και ο Βασίλης Κοντονίκος. Ένα αγόρι που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά project των ακαδημιών της Λαμίας τα τελευταία χρόνια και μία από τις περιπτώσεις που αναμένεται να απασχολήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο μέλλον.

Το Gazzetta σας συστήνει τον 17χρονο επιθετικό που μπήκε ως αλλαγή κόντρα στον ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς των ημιτελικών του Novibet Κύπελλο Ελλάδας, εντυπωσιάζει με την Κ19 παρότι είναι μικρότερος και δείχνει όλο το μέλλον να είναι στα πόδια του.

κοντό

Από… κούνια με μία μπάλα στα πόδια!

Γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 2005 στην Αγία Παρασκευή Λαμίας όπου και μεγάλωσε έχοντας το ποδόσφαιρο ως ένα άθλημα που τον συνόδευε από πολύ μικρή ηλικία. Η αγάπη του πατέρα του για το άθλημα τον έκανε να μπει από μικρός στα ποδοσφαιρικά παπούτσια και να μην κοιτάξει για άλλα σπορ.

Η τοπική ομάδα ήταν και η πρώτη του ποδοσφαιρική στέγη όπου έθεσε τις βάσεις για να αναρριχηθεί προς το όνειρο που είχε κάθε παιδί στην ηλικία του. Να ακολουθήσει επαγγελματικά το ποδόσφαιρο. Μαζί με τον γονιό του πήγαινε πάντα να βλέπει αγώνες και κάθε φορά ερχόταν και πιο κοντά με την… στρογγυλή θεά.

Μεγάλο του είδωλο είναι ο Κιλιάν Μπαπέ, κάτι που φαίνεται και από τον τρόπο που πανηγυρίζει, όπου κάνει την κλασική κίνηση που κάνει και ο Γάλλος αστέρας.

 

Η πίστη στο ταλέντο του τον έφερε στο κατώφλι της Λαμίας

Με την εξέλιξη του να βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, η πίστη που είχε ο ίδιος στο ταλέντο του, ήταν αυτή που τον οδήγησε στην… πόρτα των δοκιμαστικών της Λαμίας. Ήταν μία διαδικασία που γινόταν κάθε χρόνο στον ελληνικό σύλλογο αλλά για τον μικρό Βασίλη, αποτέλεσε τη μεγάλη ευκαιρία για το επόμενο βήμα.

Με τον κορωνοϊό να είναι έτοιμος να κάνει την εμφάνιση του, ο 14χρονος, τότε, επιθετικός φοράει τα προπονητικά της ελληνικής ομάδας και μέσα σε λίγες προπονήσεις γίνεται δεκτός από τις ακαδημίες του κλαμπ. Οι προπονητές από την Κ17 και την Κ19 είχαν μείνει απόλυτα ευχαριστημένοι με την περίπτωση με αποτέλεσμα ο ίδιος να παραμείνει στην ομάδα της Λαμίας.

 

Η εκπληκτική σεζόν που διανύει με την Κ19

Σύντομα μονιμοποιήθηκε και στο επίπεδο της Κ19 παρότι ήταν νεότερος σε ηλικία. Πήρε ευκαιρίες, βρήκε δίχτυα και φέτος έγινε από τα βασικά μέλη της ομάδας, όπου κάνει εξαιρετική σεζόν. Από την αρχή έδειξε πώς διαθέτει ξεχωριστά χαρακτηριστικά καθώς σε μία χρονιά που τα περισσότερα παιδιά του πρωταθλήματος είναι γεννηθείς του 2004, ο Κοντονίκος είναι ένα χρόνο μικρότερος.

Και όμως έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά, κάτι που φαίνεται από τους αριθμούς του μέχρι στιγμής. Σε 21 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει συνολικά οκτώ γκολ και το ακόμα πιο τρομερό, είναι πώς όποτε σκοράρει ο νεαρός φορ, η Λαμία δεν χάνει (!) ενώ αποτελεί και τον «δήμιο» του Άρη στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αφού έχει πετύχει τέσσερα γκολ σε δύο ματς και έχει προσφέρει τη νίκη.

Αναλυτικά έχει σκοράρει στα ματς:

  • Λαμία-Ατρόμητος 2-0 (Δύο γκολ)
  • Λαμία-Παναθηναϊκός 1-1 (Ένα γκολ)
  • Άρης-Λαμία 1-2 (Δύο γκολ)
  • Βόλος-Λαμία 1-1 (Ένα γκολ)
  • Λαμία-Άρης 3-2 (Δύο γκολ)

Η επιβράβευση ήρθε αρχικά από τον Σάββα Παντελίδη και ύστερα από τον Λεωνίδα Βόκολο στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας. Ο 17χρονος επιθετικός έπαιξε ως αλλαγή τόσο κόντρα στον Απόλλωνα Παραλιμνίου για τα προημιτελικά όσο και κόντρα στον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά, παίρνοντας πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.

 

Τα βλέμματα από το Big-5 και το γραφείο του Κωνσταντέλια

Όπως είναι λογικό, η πολύ καλή σεζόν που διανύει, έχει κάνει τους ανθρώπους από τις «μεγάλες» ομάδες να παρακολουθούν στενά την περίπτωση του ταλαντούχου φορ. Μιλάμε για τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη που έχουν στα ραντάρ τους τον Έλληνα ποδοσφαιριστή καθώς είναι ένα project που εντυπωσιάζει στην Κ19 και στις ομάδες που είναι εκτός του Big-5.

Από την άλλη, είναι αξιοσημείωτο πώς ο Κοντονίκος εκπροσωπείται από το ίδιο γραφείο μάνατζερ που βρίσκονται τόσο ο Γιώργος Κυριόπουλος του Παναθηναϊκού όσο και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας του ΠΑΟΚ. Αμφότεροι θεωρούνται από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο Βασίλης Κοντονίκος έρχεται να προστεθεί σε αυτή τη λίστα.

«… η μπάλα κάτω…» είναι αυτό που ακολουθεί πιστά ο νεαρός επιθετικός καθώς γνωρίζει πώς αυτή είναι απλώς η αρχή, με τον ίδιο να έχει όλα τα… φώτα να ξεχωρίσει στο μέλλον και να καλύψει μία θέση που «πονάει» και την Εθνική.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button