Άλλα αθλήματα

Ανώδυνη ήττα

Με αρνητικό αποτέλεσμα, που δεν επηρεάζει, ωστόσο, τη συνέχεια του στη διοργάνωση, καθώς έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στους «16» του Champions League, ολοκλήρωσε απόψε τη φάση των ομίλων του θεσμού ο ΠΑΟΚ.

Ηττήθηκε στο PAOK Sports Arena, στην τελευταία… στροφή της κανονικής διάρκειας του πρώτου τη τάξει, σε συλλογικό επίπεδο, πρωταθλήματος της FIBA, από την πρωτοπόρο του ομίλου, Τενερίφη, με 85-77. Οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον Β’ όμιλο με ρεκόρ 8-6, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση (υστερούν στην ισοβαθμία με τη Ναντέρ).

Στοίχισαν στον «Δικέφαλο» η αδυναμία του στη ρακέτα (35 με 25 τα ριμπάουντ για την Τενερίφη) και τα λάθη (13). Κορυφαίοι του, δε, στην προσπάθεια που κατέβαλλε στο παρκέ ήταν οι Γουίλ Χάτσερ (20π., 6ασ)), Λίνος Χρυσικόπουλος (15π., 4 ριμπ, 1 κλ., 1 μπλ). Εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα είχε η ισπανική ομάδα (28 ασίστ), καταλυτικός για την οποία, στο δεύτερο ημίχρονο, ώστε να κατακτήσει η ισπανική ομάδα τη νίκη, ήταν ο Κόλτον Αϊβερσον (21π., 9 ριμπ).

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 32-35, 55-58, 77-85

Με τον Σάινθ να επιβάλλεται, αρχικά, στη ρακέτα και τον Μπρουσίνο να πετυχαίνει, στην πορεία, διαδοχικούς πόντους (1/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο), η Τενερίφη μπήκε καλύτερα στο ματς. Προηγήθηκε με 2-8 στο 3′, η «απάντηση» από τον ΠΑΟΚ προέκυψε, όμως, άμεσα.

Με επιμέρους σερί 13-4 και τους Χάτσερ, Τέπιτς να εκτελούν από τα 6.75, ο «Δικέφαλος» πήρε τα ηνία στο σκορ με +3 στο 8′ (15-12). Διαφορά που στο 14′ πήγε στο +5 (26-21). Πιέζοντας αμυντικά, εκμεταλλευόμενη, παράλληλα, λάθη των «ασπρόμαυρων» η Τενερίφη έφυγε στα αποδυτήρια, για το ημίχρονο, έχοντας το υπέρ της 35-32.

Το σκηνικό έγινε ιδανικότερο για τους Ισπανούς στην τρίτη περίοδο (24′ 40-50), ο ΠΑΟΚ, εντούτοις, δεν εγκατέλειψε τη μάχη. Με αντεπίθεση διαρκείας, έχοντας εκφραστές, σε πρώτο χρόνο, τους Χρυσικόπουλο, Σχίζα και λίγο αργότερα τον Χάτσερ, έγινε ξανά αφεντικό στο παρκέ (32′ 64-61). Με ηγετική φυσιογνωμία στη ρακέτα τον Αϊβερσον η Τενερίφη αντέδρασε, έβαλε με ευκολία την μπάλα στο καλάθι και έφτασε, εν τέλει, στο θετικό αποτέλεσμα.

* Θεατής αναγκαστικά στο ματς για τον ΠΑΟΚ ήταν ο τραυματίας, Φιλ Γκος

* Φορώντας την μπασκετική φανέλα του ΠΑΟΚ, με το όνομά του και το νούμερο 98 στην πλάτη, δώρο που πήρε στα χέρια του, λίγο πριν το τζάμπολ, από την «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ, παρακολούθησε την αναμέτρηση ο Λεό Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ είχε τη δυνατότητα να βρεθεί στο PAOK Sports Arena, καθώς δε συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του «Δικεφάλου» για τον αυριανό αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο, λόγω τιμωρίας (σ.σ. αποβλήθηκε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ).

* «Ζεστό» χειροκρότημα από τους (όχι πολλούς) φιλάθλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο γήπεδο για να δουν το παιχνίδι, εισέπραξε στην παρουσίαση της Τενερίφης, ο πρώην γκαρντ του «Δικεφάλου», Θαντ ΜακΦάντεν

*Ενταση, με συνέπεια αποδοκιμασίες από την κερκίδα και τεχνική ποινή στο Ηλία Παπαθεοδώρου προκάλεσαν διαιτητικές αποφάσεις στο 32′ του αγώνα.

Διαιτητές: Μπαλντίνι (Ιταλία), Τσμίκιεβιτζ (Πολωνία), Γιλμάζ (Τουρκία)

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): 
Τζόουνς 2, Τζέφερσον, Χρυσικόπουλος 15 (4), Κόνιαρης 4, Τέπιτς 3 (1), Ζάρας 7 (1), Χάτσερ 20 (3), Γκάρετ 8, Τσόχλας 6 (2), Μαργαρίτης 4, Σχίζας 8

ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Τσους Βιντορέτα): Σαν Μιγκέλ 9 (1), Στάιγκερ 4 (1), Αϊβερσον 21, Μπρουσίνο 11 (2), Μπάσας 7 (1), Σάινθ 11, ΜακΦάντεν 2, Αμπρομάιτις 8 (1), Ζιλέ 9 (1), Μπεϊράν 3 (1), Ροντρίγκεζ

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button