ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από το ΔΑΚΛ, στη Ριζούπολη και από εκεί στο «AEL FC Arena» και «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»(pics+vids)

Στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των play out της SuperLeague 1, ο ΠΑΣ Λαμία θα παίξει εκτός έδρας με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο ΠΑΣ Λαμία θα αποχαιρετήσει τη σεζόν 2019-2020 για την SuperLeague 1 παίζοντας στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, το LamiaSports θα σας θυμίσει τις τελευταίες αναμετρήσεις κάθε χρονιάς για την ομάδα της Φθιώτιδας από τη σεζόν 2014-2015.

Νίκες, ήττες, ισοπαλίες και τέσσερα διαφορετικά γήπεδα…

Σεζόν 2014-2015

Για τον Βόρειο Όμιλο της Football League τη σεζόν 2014-2015 ο ΠΑΣ Λαμία αποχαιρετούσε το πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς παίζοντας εντός έδρας με τον Απόλλων Καλαμαριάς.

Το τελικό σκορ εκείνης της αναμέτρησης ήταν το 1-1 και όλα είχαν γίνει στο δεύτερο ημίχρονο…

Η ομάδα της Λαμίας μπήκε μπροστά στο σκορ με τον Ανρί Καμαρά να βάζει ένα από τα ομορφότερα γκολ της σεζόν και γενικότερα ένα από τα πιο εντυπωσιακά τέρματα γενικότερα!

Βέβαια, η χαρά δεν κράτησε για πολύ για τους γηπεδούχους καθώς στο 86΄ ο Ελίας Φιγκερόα έκανε το 1-1, δίνοντας έναν ανέλπιστο βαθμό στην ομάδα του.

Σεζόν 2015-2016

Για την σεζόν 2015-2016 ο ΠΑΣ Λαμία λέει αντίο στο ΔΑΚ με ένα παιχνίδι κόντρα στον Πανελευσινιακό. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού τότε, βρισκόταν στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν στην 15η.

Τελικό σκορ της αναμέτρησης το 1-1! Το σκορ είχε ανοίξει ο ΠΑΣ με τον Σιατραβάνη να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μπουλούλη. Λίγο αργότερα, ο εξτρέμ της Λαμίας αποχώρησε τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Νεόφυτο.

Για τον Πανελευσινιακό ισοφάρισε ο Νίκος Γιαννιτσάνης.

Σεζον 2016-2017

Και περνάμε, στη σεζόν όπου ο ΠΑΣ Λαμία κατάφερε να πάρει την άνοδο στην SuperLeague! Τελευταίο παιχνίδι εκείνης της σεζόν στο ΔΑΚ ήταν κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας! Το τελικό σκορ 0-1 αλλά και η βροχή που είχε ρίξει εκείνη την ημέρα στην πόλη της Λαμίας, δεν σταμάτησαν τα πανηγύρια των «κυανόλευκων» για την άνοδο!

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης είχε πετύχει ο Σωτήρης Τσιλούλης με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ηλία Καραγιάννη!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων τότε ήταν:

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μ. Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος (84′ Μπουλούλης), Όμο, Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Βασιλόγιαννης, Καραγιάννης, Μπλάζιτς, Βαλιός (65′ Αυγενικού), Ρότσα (46′ Βάντερσον), Ματσούκας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γ. Μάγγος): Γεωργατζάς, Τζάνης, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Ντεμπελέ (85′ Τζέλλος), Μπιτέλης (46′ Χαλκιαδάκης), Σμίλτος, Τσιλούλης, Μπλέντι, Τζέκος, Ξέρρας.

 

Σεζόν 2017-2018

Πρώτη χρονιά για τον ΠΑΣ Λαμία στη SuperLeague 1 και η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ μένει στο 1-1 με την ΑΕΛ του Σωτήρη Αντωνίου.

Το 0-1 είχε κάνει ο Νίκος Τσούκαλος για τον ΠΑΣ στο 81΄ αφήνοντας την αίσθηση πως η νίκη θα καταλήξει στην Φθιώτιδα.

Παρόλο αυτά, ο Μίλος Ντέλετιτς είχε άλλη άποψη και στο 84΄έκανε το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

 

Σεζόν 2018-2019

Στις 4 Μαΐου του 2019 η Λαμία ταξίδεψε στην Αθήνα για να παίξει στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου, είχε εξασφαλίσει ήδη την 7η θέση στο πρωτάθλημα και κατέβει στην Αθήνα χωρίς άγχος… Η εμφάνισή της ήταν εμφατική και κέρδισε με 0-3 την ομάδα του Απόλλωνα.

Στο 50΄άνοιξε το σκορ η Λαμία με τον Χερόνιμο Μπαράλες να σημειώνει το 0-1 ενώ στο 62΄ ο έτερος Αργεντινός, ο Φακούντο Μπερτόλιο έκανε το 0-2!

Και το 0-3 ήρθε από πόδι Αργεντινού, παρόλο αυτά ο συγκεκριμένος αγωνιζόταν στην ομάδα του Απόλλωνα και ο λόγος για τον Ματίας Οριουέλα, ο οποίος στο 70΄με το αυτογκόλ του έκλεισε το σκορ.

Διαβάστε επίσης

Back to top button