Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Στη γκιλοτίνα οι μισές ΠΑΕ, αλλάζει η ποινή υποβιβασμού!

Η κατάργηση της ποινής του υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ φαντάζει πλέον εξαιρετικά πιθανή και σώζει τον Παναθηναϊκό, αφού κι άλλες ομάδες κινδυνεύουν λόγω μη εγγυημένων εσόδων!

Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσουν οι προβλεπόμενες προθεσμίες, τα πάντα βρίσκονται στον αέρα σε ό,τι αφορά τις αδειοδοτήσεις των ΠΑΕ της Super League!

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, σχεδόν οι μισές ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το πλάνο βιωσιμότητας που πρέπει να παρουσιάσουν στο Τμήμα Αδειοδότησης της ΕΠΟ, για να λάβουν θετική εισήγηση σχετικά με την αδειοδότησή τους!

 

Αυτό συμβαίνει διότι σε πολλές ΠΑΕ δεν υπάρχουν εγγυημένα έσοδα για τη νέα χρονιά, γεγονός που προκλήθηκε από το σπάσιμο της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και από το ότι δεν έχουν βρει ως τώρα τηλεοπτική στέγη ενόψει της νέας σεζόν.

Υπό μία έννοια, αυτό ευνοεί τον Παναθηναϊκό, που έχει την δεδομένη χρονική στιγμή τις μεγαλύτερες ανεξόφλητες υποχρεώσεις!

Διότι αν οι ΠΑΕ που κινδυνεύουν να μην πάρουν άδεια είναι εν τέλει πολλές, τότε ενισχύεται ακόμη περισσότερο το σενάριο της κατάργησης της ποινής του υποβιβασμού για τους μη αδειοδοτημένους και αντικατάστασή της με μια άλλη ποινή, αυστηρή μεν, αλλά χωρίς να πρέπει οι ομάδες να πέσουν κατηγορία!

 

Για να αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού (που ΔΕΝ εμπεριέχεται στον Κανονισμό Αδειοδότησης, άρα μπορεί να αλλάξει με μια απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ), πρέπει να το αποφασίσει αρχικά η Super League με την θετική ψήφο των ¾ των μελών της, να το εισηγηθεί η λίγκα στην ομοσπονδία και εν τέλει η ΕΠΟ να πάρει την απόφαση.

 

Η λίγκα, εξάλλου, ζήτησε και παράταση 15 ημερών για την κατάθεση των φακέλων, δηλαδή αντί για 31 Μαρτίου να δοθεί περιθώριο στις ΠΑΕ ως τις 15 Απριλίου.

 

Η διεύθυνση αδειοδότησης είναι κάθετα αντίθετη στην καταστρατήγηση των προθεσμιών και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το αίτημα του συνεταιρισμού θα γίνει δεκτό.

 

Συνεπώς, με την αιτιολογία ότι το πρωτάθλημα θα κινδυνεύσει να τιναχτεί στον αέρα, η αλλαγή της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ φαντάζει αυτή τη στιγμή ως η πιο πιθανή λύση.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button