Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΟΦΗ – Πανιώνιος… από το 2004!

Η ήττα στο Βόλο δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει την εξαιρετική πορεία του ΟΦΗ, που επέστρεψε στις νίκες με τον Αστέρα Τρίπολης,  με ανατροπή, που δείχνει ότι ο ΟΦΗ επιμένει ως το τέλος.

Η ήττα στο Βόλο δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει την εξαιρετική πορεία του ΟΦΗ, που επέστρεψε στις νίκες με τον Αστέρα Τρίπολης,  με ανατροπή, που δείχνει ότι ο ΟΦΗ επιμένει ως το τέλος.

Άλλωστε και στις δύο νίκες στην έδρα του, με Παναιτωλικό και Αστέρα, πέτυχε από τρία γκολ, όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Και συνολικά τα οκτώ από τα δέκα γκολ του είναι στο δεύτερο ημίχρονο.

Τώρα παίζει πάλι στο Ηράκλειο, με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Ο ΟΦΗ είναι αήττητος πλέον για επτά αγώνες στην έδρα του, μαζί με τον αγώνα με τον Πλατανιά. Μέσα στο 2019 μόνο η Λαμία έχει νικήσει εκεί. Ήταν η τέταρτη και τελευταία ήττα στην έδρα του την περασμένη σεζόν, μετά τις φθινοπωρινές από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη.

Ο επισκέπτης του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» Πανιώνιος προέρχεται από ήττα από τον Παναθηναϊκό με 1-0. Και οι τρεις ήττες που έχει είναι στο γκολ. Στα δύο παιχνίδια που έχει δώσει εκτός έδρας κατάφερε να ισοφαρίσει, χάνοντας όμως από τον ΠΑΟΚ και παίρνοντας τον βαθμό από τη Λαμία. Έχει μαζέψει τέσσερις βαθμούς, ωστόσο έχει να καλύψει την ποινή των έξι βαθμών, και είναι τώρα στους μείον δύο.

Εκτός έδρας έχει μια νίκη στα τελευταία 13, αυτή στη Λιβαδειά τον περασμένο Απρίλιο, ενώ έχει χάσει τα εννέα από αυτά. Η μια από τις τρεις ισοπαλίες του ήταν στο Ηράκλειο τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Πανιώνιος είναι αήττητος στα έξι τελευταία επίσημα με τον ΟΦΗ, έχοντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, και στα έξι τελευταία για το πρωτάθλημα, με δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Στο Ηράκλειο ο Πανιώνιος πήρε δύο ισοπαλίες στις δύο τελευταίες επισκέψεις του για το πρωτάθλημα και ανάμεσα σε αυτές έχει και μια νίκη χωρίς αγώνα. Ο ΟΦΗ νίκησε για τελευταία φορά στις 19 Ιανουαρίου 2013, 2-1 (43’ Λαμπρόπουλος, 47’ Περογαμβράκης – 88’ Αραβίδης).

Οι δύο ομάδες παίζουν Οκτώβρη για πρώτη φορά από το 2004. Είναι εντυπωσιακό ότι ο αγώνας αυτός είναι μόλις ο δεύτερος στους 12 τελευταίους στο Ηράκλειο, που γίνεται πριν την πρωτοχρονιά. Και τα τρία προηγούμενα ταξίδια του Πανιωνίου εκεί ήταν μήνα Ιανουάριο.

Η ιστορία
Νίκες ΟΦΗ: 23
Ισοπαλίες: 28
Νίκες Πανιωνίου: 27

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ
Νίκες ΟΦΗ: 17
Ισοπαλίες: 14
Νίκες Πανιωνίου: 8

Πέρσι
12.01.2019: ΟΦΗ – Πανιώνιος 1-1
(27’ σουτ Πλατέλλας – 80’ κεφαλιά Καμαρά)

Διαβάστε επίσης

Back to top button