FeaturedΓνώμεςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο απολογισμός των «κυανόλευκων» φιλικών!

Δύο φιλικά παιχνίδια έδωσε ο ΠΑΣ Λαμία, όσο το πρωτάθλημα της SuperLeague Σουρωτή έχει βάλει λουκέτο και το LamiaSports κάνει την «σούμα».

Η διακοπή του πρωταθλήματος μετά τα επεισόδια της Τούμπας, ανάγκασαν αρκετές ομάδες από την SuperLeague να δώσουν φιλικά παιχνίδια μεταξύ τους για να παραμένουν «ζεστοί» αλλά και σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ο ΠΑΣ Λαμία έδωσε δύο φιλικά, το πρώτο με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και το δεύτερο με την ΑΕΛ στο ΔΑΚ Λαμίας, με τα δύο παιχνίδια αυτά να είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Βέβαια, δημοσιογράφοι είχαν κανονικά πρόσβαση άρα γνωρίζουμε ποια ήταν η εικόνα του ΠΑΣ και στα δύο φιλικά. Το LamiaSports «μάζεψε» τα στοιχεία των αγώνων και έκανε τον απολογισμό των φιλικών.

Η «πεντάρα» στο ΟΑΚΑ:

Στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη πρωτοπόρο του πρωταθλήματος ΑΕΚ, ήταν από την αρχή έως το τέλος δύσκολο.

Το τελικό σκορ δεν είναι αντιπροσωπευτικό, καθώς ουδέποτε η άμυνα της Λαμίας ήταν για πέντε γκολ, αλλά σίγουρα η ποιότητα του αντιπάλου, φανέρωσε κάποια αμυντικά θέματα της ομάδας.

Να θυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχαν αγωνιστεί ούτε ο Ανέστης Αναστασιάδης, καθώς ούτε και ο Μάρκο Μπλάζιτς, δύο απουσίες που έγιναν αρκετά αισθητές σε άμυνα και κέντρο.

Από την άλλη ο Μπάμπης Τεννές θέλησε να δοκιμάσει αρκετά πρόσωπα σε πολλές θέσεις και πολλές φορές είχαμε ενδεκάδα όπου δεν είχαν ξανά παίξει ποτέ μαζί. Πράγμα το οποίο έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Λαμίας, αλλά έδειχνε στο προπονητή της πολλά σημεία τα οποία χρειάζονται βελτίωση ή αποτέλεσε ένα μεγάλο τεστ για ορισμένους ποδοσφαιριστές.

Το μεγάλο πρόβλημα που φάνηκε στο παιχνίδι με την Ένωση ήταν το γκολ, στο οποίο δύσκολα φτάνει ο ΠΑΣ Λαμία, ενώ αρκετές φορές μπορεί να φτάσει κοντά στο να πετύχει αλλά οι επιθετικοί του «ρίχνουν την καρδάρα με το γάλα» και δεν καταφέρνουν να σκοράρουν.

Η ανατροπή με την ΑΕΛ:

Στο άλλο φιλικό ματς της Λαμίας με την ΑΕΛ μέσα στο ΔΑΚΛ, αλλά χωρίς κόσμο, η ομάδα του Τεννές έδειξε ένα άλλο πρόσωπο.

Από την αρχή του παιχνιδιού οι «κυανόλευκοι» πίεζαν για να πετύχουν κάποιο τέρμα, ενώ είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες από την ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου στο πρώτο ημίχρονο.

Βέβαια, ως γνωστόν αν χάνεις ευκαιρίες κάποια στιγμή θα φας γκολ και έτσι και έγινε, με τον Μλαντένοβιτς να πιάνει ένα δυνατό σουτ και να ανοίγει το σκορ.

Πριν δεχθεί το γκολ η Λαμία, η άμυνά της δούλευε αρκετά καλά. Αναστασιάδης, Κουκόλης, Βασιλαντωνόπουλος και Παπαργυρίου έκαναν πραγματικά εξαιρετική δουλειά και ελάχιστες φορές στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε η ΑΕΛ να γίνει πραγματικά απειλητική.

Οι απουσίες των Αναστασόπουλου, Ασίγκμπα, Όμο και Πίτι δεν φάνηκαν τόσο πολύ, μιας και οι Άντρονικ, Κουκόλης και Παπαργυρίου αγωνίστηκαν πολύ καλά, δείχοντας αρκετά σημάδια βελτίωσης.

Ειδικά για τους δύο πρώτους όπου έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι, με τον Μολδαβό ανασταλτικό μέσο να βοηθάει αρκετά στο κέντρο τον Μάρκο Μπλάζιτς, ενώ ο Χρήστος Κουκόλης ήταν σε πολλές φάσεις «βράχος» στην άμυνα της Λαμίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τεννές άλλαξε όλη την ενδεκάδα και όπως ήταν φυσιολογικό υπήρχαν ποδοσφαιριστές εντός αγωνιστικού χώρου που δεν είχαν ξαναβρεθεί ποτέ μαζί.

Όμως, παρόλο αυτά απέδωσαν εξαιρετικά, με τον Μιχάλη Φράγκο να επιστρέφει δυνατός και με γκολ αλλά και ο Παναγιώτης Λινάρδος έδειξε πως έχει ξαναγεννηθεί, πραγματοποιώντας μία από τις καλυτερες ίσως και την καλύτερη εμφάνισή του με τα «κυανόλευκα».

Το γκολ του Κουκόλη στο 90΄ήρθε μετά από την επιμονή και υπομονή των ποδοσφαιριστών του Φθιωτικού συλλόγου, οι οποίοι δεν αρκέστηκαν σε μια φιλική ισοπαλία αλλά «πάλεψαν» μέχρι τέλους για τη νίκη και δικαιώθηκαν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button