Άλλα αθλήματα

Με ρεκόρ συμμετοχών ο 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

Καταρρίπτοντας, για μια ακόμη χρονιά, το ρεκόρ συμμετοχών, θα διεξαχθεί την Κυριακή (1/4), ο Διεθνής Μαραθώνιος ?Μέγας Αλέξανδρος.

Διοργάνωση που μετρά, πλέον, 13 χρόνια ζωής και αφορά τη διαδρομή των 42.195μ, από την Πέλλα ως το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Περισσότεροι από 21.000 δρομείς θα τρέξουν φέτος στη διοργάνωση, 2.000 περίπου στο βασικό αγώνα, αριθμός που ανακοινώθηκε σήμερα, στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του Μαραθωνίου, σε χώρο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τους διοργανωτές. Ξέχωρα από το βασικό δρόμο, όπως κάθε χρονιά, και φέτος θα υλοποιηθούν οι παράλληλοι Δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 10 χλμ, 5 χλμ και ο μαθητικός Δρόμος των 1.000 μέτρων.

Το Σάββατο (31/3), θα υλοποιηθεί η λαμπαδηδρομία της Αλεξανδρείου Φλόγας, η οποία θα περάσει από όλα τα σημεία διαδρομής του Μαραθωνίου. Η αφή της θα γίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας το πρωί της παραμονής του αγώνα και θα φτάσει στις 18.00, της ίδιας μέρας, στον τελικό προορισμό της, για να τοποθετηθεί στο βωμό των αγώνων στη Θεσσαλονίκη, με υποδοχή από το Δήμαρχο της συμπρωτεύουσας, Γιάννη Μπουτάρη.

?Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε κάθε χρόνο η διοργάνωση να είναι καλύτερη. Εχω λίγο άγχος και για φέτος, αλλά όταν νιώθω έτσι, σημαίνει πως όλα θα κυλήσουν καλά», τόνισε, εμφατικά, ο γενικός διευθυντής του Μαραθωνίου, Δρόσος Χριστόπουλος, παρουσιάζοντας, παρουσία πλήθος παρευρισκομένων, το Μαραθώνιο.

Ο 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», είναι αφιερωμένος στον Έλληνα μαραθωνοδρόμο, Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από το σύλλογο, «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, έχει την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης και από πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button