Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Με Γιαννακόπουλο η τελευταία προπόνηση ενόψει Βαλένθια

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο (30/3, 21:15) τη Βαλένθια στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής της Euroleague, και θέλει τη νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να κατακτήσει την τέταρτη θέση της βαθμολογίας, η οποία δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ο «ισχυρός άνδρας» του «τριφυλλιού», Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έδειξε γι’ ακόμη μια φορά τη στήριξή του στην ομάδα, καθώς βρέθηκε στη σημερινή προπόνηση στο ΟΑΚΑ και συνομίλησε με τον τεχνικό των «πράσινων», Τσάβι Πασκουάλ, και παίκτες, θέλοντας να τους ενισχύσει ενόψει του αυριανού παιχνιδιού.

Στο μεταξύ, ο Πασκουάλ υπογράμμισε τις δυσκολίες της αναμέτρησης με την ισπανική ομάδα, την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική και για την οποία επισήμανε ότι δεν έχει πίεση, ενώ διαθέτει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. «Πρόκειται για μια ομάδα εξαιρετική, η οποία πέρασε σκαμπανεβάσματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Καταλανός για τη Βαλένθια και συνέχισε: «Δεν έχει πάρει τις νίκες που της άξιζε να πάρει. Δεν έχει πίεση, ενώ πλέον νιώθουν περισσότερο ομάδα ειδικότερα μετά τις επιτυχίες τους την προηγούμενη εβδομάδα και τις νίκες που πέτυχαν. Έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα είναι πολύ δύσκολα για εμάς».

Στη συνέχεια ο Πασκουάλ ζήτησε τη βοήθεια των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο αυριανό παιχνίδι, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να πάρει το «τριφύλλι» το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ της Euroleague: «Χρειαζόμαστε τους φιλάθους μας, γιατί βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο. Μπορεί η Βαλένθια να μην διαθέτει ισχυρό όνομα, όπως άλλοι σύλλογοι, αλλά έχει σπουδαίο ρόστερ. Χρειαζόμαστε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ, γιατί θα είναι το τελευταίο παιχνίδι στο σπίτι μας πριν τα πλέι οφ. Θέλουμε να παλέψουμε μέχρι το τελευταίο ματς, για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς».

Τέλος, ο Ισπανός έπλεξε το εγκώμιο του Καλάθη, υπογραμμίζοντας: «Πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε ατομικά επιτεύγματα. Ο Νικ κάνει φανταστική δουλειά απ’ την πρώτη στιγμή της σεζόν. Είναι ένα σπάνιος δημιουργός και είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον, καθώς αξίζει το καλύτερο!»

Από την πλευρά του, ο Μάικ Τζέιμς δήλωσε ότι προσαρμόζεται όλο και περισσότερο μετά την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «κάθε μέρα στην προπόνηση νιώθω καλύτερα». «Ένιωθα πάντα μέλος της ομάδας, αλλά δεν έβρισκα που ακριβώς “κόλλαγα”. Κάθε μέρα στην προπόνηση νιώθω καλύτερα και συνεχίζω δυναμικά» είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αγώνα με τη Βαλένθια, επισημαίνοντας: «Πρέπει να είμαστε σκληροί στην άμυνα, γιατί είναι μια ισπανική ομάδα που γνωρίζει πως θα σκοράρει. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα, για να πάρουμε τη νίκη». Τέλος, μίλησε και για τη συνύπαρξή του με τον Νικ Καλάθη, λέγοντας: «Αποδείξαμε πολλά στην περσινή σειρά των τελικών κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι ζήτημα κυρίως για εμένα, καθώς ο Νικ παίζει ήδη καλά».

Τέλος, ο Ίαν Βουγιούκας δήλωσε ότι ο Νικ Καλάθης κάνει εύκολο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ενώ τόνισε ότι θα είναι δύσκολο το ζευγάρι για τα πλέι οφ της Euroleague, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος του «τριφυλλιού». «Πάμε ματς με το ματς, η Βαλένθια στα χαρτιά μου ταιριάζει, αλλά δεν λέει κάτι, εγώ θα προσπαθήσω να βοηθήσω και να κάνω το καλύτερο για την ομάδα» είπε αρχικά ο σέντερ των «πράσινων» και συνέχισε αναφερόμενος στο πως «μεταφράζεται» η συνεισφορά του Νικ Καλάθη: «Μεταφράζεται σε εύκολα καλάθια, είτε είναι σε μένα είτε στον Γκιστ ή στον Σίνγκλετον. Ο Νικ είναι ένας χαρισματικός παίκτης και πασέρ και κάνει εύκολο το παιχνίδι μας». Αναφορικά με το αν προτιμά κάποια ομάδα στα πλέι οφ της Euroleague τόνισε: «Είναι δύσκολο να πω, δεν το έχω σκεφτεί. Θα το δούμε στις επόμενες εβδομάδες, με όποιον και να παίξουμε θα είναι δύσκολο». Τέλος, μιλώντας για τους πολλούς αγώνες και το ρόστερ της ομάδας, επισήμανε: «Σίγουρα είναι πολλά παιχνίδια μαζεμένα, υπάρχουν και οι παίκτες που βοηθάνε παιχνίδι με το παιχνίδι και ελπίζω να είμαι εγώ ένας από τους παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα να φτάσει στη νίκη».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button