Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Πίκρανε τον Βενγκέρ η Ατλέτικο! (vid)

Η Ατλέτικο κέρδισε με 1-0 (1-1 το πρώτο ματς) την Άρσεναλ και πέρασε στον τελικό του Europa, αφήνοντας τον Βενγκέρ χωρίς ευρωπαϊκό τρόπαιο.

EUROPA LEAGUE-ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΑΡΣΕΝΑΛ: 1-0 (1-1)

Γήπεδο: Wanda Metropolitano

Η Ατλέτικο κέρδισε με 1-0 την Άρσεναλ και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, πέρασε στον τελικό του Europa League. Οι «ροχιμπλάνκος» ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς και θα βρεθούν σε ακόμη έναν ευρωπαϊκό τελικό. Πικρό ευρωπαϊκό αντίο για τον Βενγκέρ.

Στο 6ο μόλις λεπτό, ο Κόστα κέρδισε δύο κόντρες και μπήκε από δεξιά στην περιοχή αλλά μόνος με τον Οσπίνα πλάσαρε άουτ, ενώ στο 9’ όλο το γήπεδο πάγωσε με τον τραυματισμό του Κοσιελνί που αποχώρησε με φορείο.

Ο ρυθμός δεν ήταν καθόλου καλός από εκεί και πέρα και η επόμενη καλή φάση ήταν ένα γύρισμα του Οζίλ από αριστερά το οποίο έδιωξε δύσκολα η άμυνα των Ισπανών. Στο 37’ μετά από διώξιμο της άμυνας της Άρσεναλ ο Κόκε έπιασε μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να περνά λίγο έξω και  στο επόμενο λεπτό ο Γκριζμάν έκανε απίθανο γύρισμα μέσα από την περιοχή με την μπάλα να ξύνει το δοκάρι του Οσπίνα. Και στο 45+2’ ο Γκριζμάν έβγαλε φοβερή κάθετη για τον Ντιέγκο Κόστα, εκείνος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με πλασέ έγραψε το 1-0.

Στο 55’ ο Κόστα άδειασε από δεξιά έναν αντίπαλο αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, ενώ στο 59’ ο Γκριζμάν εκτέλεσε το φάουλ με την μπάλα να περνά λίγο έξω. Στο 63’ ο Τζάκα έπιασε πολύ καλό μακρινό σουτ αλλά ο Όμπλακ έπεσε κι έδιωξε σε κόρνερ και το 67’ ο Κόστα από αριστερά έκανε μαγική ενέργεια κι έδωσε στον Γκριζμάν ο οποίος κόπηκε.

Στο 72’ ο Μχιταριάν έπιασε όμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ στο 76’ ο Γκριζμάν τσίμπησε πανέμορφα αλλά πριν σουτάρει κόπηκε από τον Τζάκα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χιμένες, Ερνάντες, Γοδίν, Παρτέι (90+3’ Σάβοτς), Βιτόλο (74’ Κορέα), Κόκε, Γκριζμάν, Σαούλ, Γκάμπι, Ντιέγκο Κόστα (83’ Τόρες)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Κοσιελνί (11’ Τσέιμπερς), Μπεγερίν, Μονρεάλ, Μουστάφι, Ράμσεϊ, Λακαζέτ, Γουΐλσιρ (69’ Μχιταριάν), Οζίλ, Τζάκα, Γουέλμπεκ

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button