Άλλα αθλήματα

Μπότας: «Κρίμα που δεν μπόρεσα να κερδίσω»

Ο Valtteri Bottas προσπέρασε τον συμπατριώτη του Kimi Raikkonen στην εκκίνηση και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα προσπαθούσε να μείνει κοντά στον Vettel.

Από κει και πέρα ακολούθησε μια στρατηγική μάχη – η Mercedes έβαλε στον Bottas τη μεσαία σύνθεση της Pirelli ώστε να μπορέσει να επιτεθεί στον Γερμανό της Ferrari που κινούταν στην πίστα με τα πιο φθαρμένα μαλακά ελαστικά. Αν και έφτασε πολύ κοντά στο τέλος, δεν κατάφερε να βρεθεί μπροστά και να πάρει τη νίκη, μένοντας έτσι στη 2η θέση.

«Ήμουν τόσο κοντά στο τέλος, είναι κρίμα που δεν μπόρεσα να κερδίσω. Όταν είσαι τόσο κοντά, αρχίζεις να σκέφτεσαι κάθε γύρο και κάθε στροφή μετά τον αγώνα, προσπαθώντας να καταλάβεις αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα», δήλωσε ο Φινλανδός της Mercedes.

«Αλλά αισθάνομαι σαν να έκανα έναν καλό αγώνα, δεν έκανα λάθη και έδωσα ό, τι είχα. Δεν είχα δοκιμάσει τα medium ελαστικά πριν από τον αγώνα, αλλά πήγε καλά και καταφέραμε να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο stint. Μόνο στους τελευταίους τρεις γύρους άρχισα να δυσκολεύομαι με τα ελαστικά και μόλις έφτασα τον Sebastian όλα έγιναν πιο δύσκολα.

«Ο ρυθμός σήμερα ήταν καλύτερος από τον αναμενόμενο έτσι ώστε να ασκήσουμε κάποια πίεση στη Ferrari», συμπλήρωσε.

«Είναι όλα πολύ κοντά και πρόκειται να είναι μία ενδιαφέρουσα σεζόν. Έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε, ειδικά για τις συνθήκες όπως εδώ στο Μπαχρέιν. Νομίζω ότι μπορούμε να δούμε κάποια θετικά, αλλά το κυριότερο για μας είναι πραγματικά να μάθουμε από αυτό το Σαββατοκύριακο.»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button