Άλλα αθλήματα

Πρόστιμο 50.000€ στην Ferrari για το pit stop του Raikkonen

O Kimi Raikkonen έχασε την ευκαιρία για βαθμούς αλλά και για ένα πολύ πιθανό podium καθώς η δεύτερη αλλαγή ελαστικών ήταν καταστροφική.

Το πίσω αριστερά ελαστικό δεν άλλαξε ποτέ, Ο Kimi πήρε την εντολή να  ξεκινήσει,  χτυπώντας τον μηχανικό της ομάδας. Με κάταγμα κνήμης περόνης έφυγε από την πίστα ο άτυχος μηχανικός.

Το περιστατικό ήταν το δεύτερο του κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου για τον Φιλανδό, ο οποίος αναγκάστηκε επίσης να σταματήσει στο FP2 καθώς δεν είχε κλειδωθεί το ελαστικό.

Έχοντας εξετάσει το περιστατικό, οι αγωνοδίκες της FIA στο Μπαχρέιν έδωσαν στην Ferrari πρόστιμο € 50.000 για την απελευθέρωση του μονοθεσίου του Raikkonen «με τρόπο που να θέτει σε κίνδυνο το προσωπικό της ομάδας και να προκαλεί τραυματισμό».

Ερωτηθείς για το συμβάν ο Kimi είπε ότι ήταν στο σκοτάδι:

«Δεν ξέρω ακόμα, θα δούμε. Η δουλειά μου είναι να φεύγω όταν το φως γίνειι πράσινο. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που βλέπουμε. Δυστυχώς, ένας από τους μηχανικούς πλήρωσε ένα βαρύ τίμημα για το λάθος. Έτσι, σίγουρα, δεν είναι πολύ καλό.

«Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν οι καλύτεροι δυνατοί άνθρωποι για να τον φροντίσουν και ελπίζω ότι θα γίνει καλά», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button