Άλλα αθλήματα

Η Formula 1 στην ΕΡΤ

Βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο αγώνα του Πρωταθλήματος Formula 1 2018 και ποιος θα φανταζόταν πριν από την αρχή της σεζόν ότι μετά τους δύο πρώτους γύρους σε Αυστραλία και Μπαχρέιν, το σκορ θα ήταν 2-0 υπέρ της Ferrari;

Θα μπορέσει άραγε η Mercedes να κάνει το 2-1 στο Γκραν Πρι της Κίνας, σε μια πίστα όπου έχει να χάσει από το 2013; Ή ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα κάνει το χατ-τρικ, κάτι που θα του δώσει ένα σαφές προβάδισμα στη μάχη του φετινού τίτλου; Θα πρέπει να πάμε πίσω στο 1982 και τον Αλέν Προστ για να βρούμε τον τελευταίο οδηγό που κέρδισε τους δύο εναρκτήριους αγώνες και δεν στέφθηκε πρωταθλητής στο τέλος της χρονιάς.

Ο άγνωστος «Χ» της εξίσωσης παραμένει η Red Bull. Στις ελεύθερες δοκιμές του Μπαχρέιν έδειξε ότι, με ρυθμίσεις αγώνα, ήταν μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου αργότερη από τις Ferrari και Mercedes. Ωστόσο, μετά την εγκατάλειψη και των δύο μονοθεσίων της στους τρεις πρώτους γύρους του Γκραν Πρι δεν μπόρεσε να διαπιστώσει και στην πράξη την ταχύτητά της. Θα έχουν άραγε οι «Κόκκινοι Ταύροι» αυτή τη φορά, την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους χωρίς προβλήματα;

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να υπάρξει και στη μάχη για τις μεσαίες θέσεις της κατάταξης. Έπειτα από την εκπληκτική της εμφάνιση στο Μπαχρέιν, τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη Honda. Χάρη στην τέταρτη θέση του Πιέρ Γκασλί, η ιαπωνική εταιρεία κατάφερε με την Toro Rosso, μέσα σε δύο μόλις αγώνες, τον καλύτερο τερματισμό της μετά την επιστροφή της στη Formula 1 το 2015 και τρία άκαρπα χρόνια συνεργασίας με τη McLaren. Το ενδιαφέρον του κοινού για να δει αν η Honda θα μπορέσει να επαναλάβει την ίδια καλή επίδοση και στη γρήγορη πίστα της Σαγκάης, θα είναι έντονο.

Η ανοδική φόρμα της Toro Rosso μαζί μ’ αυτήν της Haas αναμένεται να προκαλέσει πονοκεφάλους στις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, McLaren και Renault, η κάθε μία από τις οποίες θέλει να καθιερωθεί ως η «καλύτερη» μετά τις τρεις πρώτες δυνάμεις του χώρου.

Το Γκραν Πρι της Κίνας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο την Κυριακή 15 Απριλίου 2018 και ώρα 16:10 από τις συχνότητες της ΕΡΤ2, της ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το www.ert.gr. Στις 15:00 θα προηγηθεί η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr», καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button