Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ξεκινάει η ανακατασκευή του «Καμπ Νου» (pics)

Το δημοτικό συμβούλιο έδωσε έγκριση για το πρότζεκτ «Espai Barca».

Ο Ζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου ανακοίνωσε πως η Μπαρτσελόνα ήρθε σε συμφωνία με το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης για να ξεκινήσει το πρότζεκτ “Espai Barca”, που περιλαμβάνει την ανακατασκευή του “Καμπ Νου”, με κόστος 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα πλάνα θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Μέγαρο και στη συνέχεια αναμένεται να λάβουν και την τελική έγκριση από την καταλανική κυβέρνηση, για να προχωρήσουν τα έργα.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα τόνισε πως “είναι ένα πρότζεκτ που θα σηματοδοτήσει το μέλλον του συλλόγου μας, αλλά επίσης αποτελεί και πρότζεκτ για τις γειτονιές και την πόλη της Βαρκελώνης. Είναι μία ισορροπημένη πρόταση, που εντάσσει ό,τι χρειάζεται ο σύλλογος και η πόλη. Μπορούμε να πούμε ότι το ‘Καμπ Νόου’ θα μετατραπεί από κλειστός χώρος σε ένα ανοιχτό και φιλικό μέρος για το κοινό, με περιοχές πρασίνου”.

Το “Espai Barca” περιλαμβάνει ένα ανακατασκευασμένο “Καμπ Νου”, τα γραφεία της Μπαρτσελόνα και τον περιβάλλοντα χώρο, νέες εγκαταστάσεις για την Μπαρτσελόνα Β και τα τμήματα του συλλόγου στα άλλα αθλήματα. Το νέο “Καμπ Νου” θα περιλαμβάνει και οροφή για μεγαλύτερη κάλυψη στις περίπου 105.000 θέσεις θεατών, περιμετρική διαδρομή για καλύτερη πρόσβαση στα VIP και εστιατόρια, μερικά εκ των οποίων με θέα στον αγωνιστικό χώρο.

Το “Μίνι Εστάντι”, το γήπεδο της Μπαρτσελόνα Β, θα κατεδαφιστεί και θα δώσει τη θέση του στο “Παλάου Μπλαουγκράνα”, που θα χωράει 12.000 θεατές και θα στεγάζει τα τμήματα μπάσκετ, χάντμπολ, roller hocker και φούτσαλ. Η Μπαρτσελόνα Β θα μετεστεγαστεί στο “Εστάντι Γιόχαν Κρόιφ”, οκτώ χιλιόμετρα μακριά από το “Καμπ Νου”, το οποίο θα έχει χωρητικότητα 6.000 θεατών και θα φιλοξενεί αγώνες Youth League και Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών

Μία πεζογέφυρα θα ενώνει το “Παλάου Μπλαουγκράνα” με το “Καμπ Νου” και θα υπάρχει κι ένα τεράστιο κτίριο με τα νέα γραφεία της ομάδας, τα καταστήματα και τα εστιατόρια.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button