ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Έγκλημα… χωρίς τιμωρία στο «Βικελίδης»

Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 o ΠΑΣ Λαμία αγωνίστηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο πρώτα τον Τάσο Σιδηρόπουλο και έπειτα τον Άρη.

Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 o ΠΑΣ Λαμία αγωνίστηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο πρώτα τον Τάσο Σιδηρόπουλο και έπειτα τον Άρη.

Ο διεθνής διαιτητής κατάφερε μέσα σε 19 λεπτά να περάσει σαφέστατο μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές της Λαμίας πως από τον αγώνα σήμερα δεν έχουν να διεκδικήσουν κάτι.

Ο Σιδηρόπουλος λοιπόν, έβγαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ντάνι Μπεχαράνο στο 19΄ λόγω διαμαρτυρίας (!) κόβωντας επί της ουσίας την ομάδα της Φθιώτιδας στα δύο.

Σαν να μην έφτανε αυτό με τη Λαμία να βρίσκεται ήδη πίσω στο σκορ, ο διαιτητής από τα Δωδεκάνησα δεν καταλόγισε φάουλ στον Τσιλούλη αφήνοντας το παιχνίδι να εξελιχθεί και τον Άρη να σκοράρει… Και δεν ήταν βέβαια μόνο αυτό, καθώς ο Σιδηρόπουλος στο 55΄ δεν έδειξε ούτε καν κίτρινη κάρτα στον Ετέμπο σε «δολοφονικό» μαρκάρισμα στον Τσιλούλη, ενώ λίγο πριν είχε αρνηθεί φάουλ του Εμπακατά στον πάλι στον Έλληνα εξτρέμ της Λαμίας. Τελικό σκορ 5-0…

Ξένοι διαιτητές χθες σε όλα τα ματς!

Να λέμε βέβαια και του στραβού το δίκιο, λάθος του Τζιανλούκα Φέστα στην κόκκινη του Μπεχαράνο που δεν έκανε αμέσως αλλαγή βγάζοντας έναν εκ των επιθετικών της ομάδας για να φέρει από τον πάγκο τον Τζανδάρη ή τον Νούνιες για να «ξαναδέσει» το κέντρο. Αντιθέτως, έφερε τον Ντε Βινσέντι πιο πίσω με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επί της ουσίας αμυντικό χαφ για το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου.

Έτσι ξεκίνησε η Λαμία

Αλλαγές είχε στη βασική της ενδεκάδα η Λαμία κόντρα στον Άρη. Ο Φέστα κράτησε τον Σαράνοφ στο τέρμα και τα 3/4 της άμυνας. Σιμόν, Κορνέζος και Αντέτζο παρέμειναν ενώ τη θέση του Γκοράνοφ πήρε ο Σαραμαντάς. Στο κέντρο επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα ο Μπεχαράνο ενώ δίπλα του ήταν ο Σλίβκα με τον Ντε Βινσέντι να αγωνίζεται ως δεκάρι. Στα άκρα της επίθεσης βρέθηκαν ο Τσιλούλης και ο Ασκόφσκι ενώ στην κορυφή αγωνίστηκε ο Γιακουμάκης.

Το ματς:

Νυστέρι από το 2ολεπτο! Σε μία αναμέτρηση που ο Άρης καιγόταν για τη νίκη και όπου η ΚΕΔ όρισε τον Τάσο Σιδηρόπουλο, οι κίτρινοι προηγήθηκαν στο 17′ με τη Λαμία να έχει απειλήσει ως τότε δύο φορές την εστία τους, με τον Έλληνα ρέφερι με μία προκλητική απόφαση να αφήνει τη Λαμία με 10 παίκτες από το 20ο λεπτό, ανοίγοντας το δρόμο στους γηπεδούχους ώστε να φτάσουν σε μία ευρεία νίκη!

Και μετά τους κακοφαίνεται που ζητάμε ξένους διαιτητές! Ο Τάσος Σιδηρόπουλος φρόντισε από νωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία του στο “Κλεάνθης Βικελίδης” αποβάλλοντας τον Ντάνι Μπεχαράνο από το 20ο λεπτό. Η Λαμία είχε ήδη χτυπήσει τη πόρτα του κινδύνου δις στην άμυνα του Άρη με τον Κουέστα να μαζεύει ισάριθμες φορές την μπάλα. Φέρει ευθύνη ο Τζιανλούκα Φέστα στη διαχείριση του παιχνιδιού από την αποβολή και έπειτα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Λαμία μπήκε στην αναμέτρηση θέλοντας να εκμεταλλευτεί το ανοιχτό γήπεδο που της είχαν αφήσει οι ανεβασμένες γραμμές του Άρη χάνοντας μεγάλη διπλή ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ. Αρχικά στο 7′ σε μία αντεπίθεση των κυανόλευκων ο Τσιλούλης σούταρε από θέση πλάγια δεξιά με τον Κουέστα να μπλοκάρει και ένα λεπτό αργότερα χάνει τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί με τον Ντε Βινσέντι, έπειτα από σέντρα του Τσιλούλη να βλέπει τη μπάλα να του στρώνεται στο ύψος του πέναλτι, όμως το πλασέ στη κίνηση που επιχείρησε δεν ήταν δυνατό καταλήγοντας στην αγκαλιά του Κουέστα.

Οι γηπεδούχοι πάτησαν ακόμη περισσότερο γκάζι κλείνοντας τη Λαμία στα καρέ της και βομβαρδίζοντας την άμυνα της, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο γκολ στο 17ο λεπτό. Κόρνερ του Ματέο Γκαρσία, κεφαλιά του Φαμπιάνο και 1-0 για τον Άρη.

Ανέλαβε δράση ο Σιδηρόπουλος!


Τη σκυτάλη από τον Φαμπιάνο πήρε ο διαιτητής Σιδηρόπουλος φροντίζοντας να καθαρίσει το ματς μια ώρα αρχύτερα. Ο ρέφερι της αναμέτρησης είδε τον Μπεχαράνο να κάνει φάουλ και να διαμαρτύρεται έντονα, βγάζοντάς του απευθείας κόκκινη κάρτα και καθαρίζοντας το παιχνίδι από το 20ο λεπτό. Βέβαια στην εξέλιξη του παιχνιδιού ευθύνη φέρει και ο Τζιανλούκα Φέστα με τον Ιταλό προπονητή να σηκώνει μεν τον Φάνη Τζανδάρη άμεσα για ζέσταμα, ωστόσο δεν τον έριξε στο παιχνίδι έγκαιρα, με αποτέλεσμα το κέντρο να είναι εκτεθιμένο με τον Σλίβκα μοναδικό “κόφτη” και τον Άρη να φτάνει σε δύο ακόμη γκολ πριν το ημίχρονο δίνοντας από νωρίς διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση.

Στο 27′ ο Άρης χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 με τον Γκαρσία να βγαίνει σε τετ α τετ με τον Σαράνοφ αλλά να αστοχεί ενώ στο 33′ ήρθε το 2-0 για τους γηπεδούχους, από εξαιρετική ενέργεια του Ζερβίνιο που πάτησε περιοχή και γύρισε στον Πάλμα ο οποίος δεν αστόχησε από κοντά βάζοντας πολύ γερές βάσεις για τη νίκη του Άρη.

Ο ίδιος παίκτης μάλιστα βρήκε και 2η φορά δίχτυα δύο λεπτά μετά με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την μεγάλη περιοχή, σε μία φάση που οι κυανόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στην αρχή της φάσης του Πίρσμαν πάνω στον Τσιλούλη. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!
Ο Άρης συνέχισε να απειλεί και στο 39′ μια κεφαλιά του Φαμπιάνο βρήκε τον Σαράνοφ σε ετοιμότητα. Η Λαμία λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου βγήκε μπροστά σε ένα παιχνίδι άναρχο από το 2ολεπτο και μετά αφού οι γραμμές των κυανόλευκων είχαν χαθεί με τον Σλίβκα να τα βρίσκει σκούρα στο ανασταλτικό κομμάτι μη έχοντας βοήθεια και στο 42′ από ένα κερδισμένο φάουλ και εκτέλεση του Ντε Βινσέντι, ο Ετέμπο παραλίγο να στέιλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με το κεφάλι όμως αυτή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ, το οποίο στη συνέχεια πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Προσπάθησε να το μαζέψει ο Φέστα – Δεν απέφυγε την βαριά ήττα ο ΠΑΣ Λαμία


Ο Τζιανλούκα Φέστα άργησε, αλλά στην επανάληψη έριξε στη μάχη τους Τζανδάρη και Νούνιες, δύο παίκτες που μπορούσαν να “μαζέψουν” το κέντρο το οποίο είχε χαθεί από την αποβολή του Μπεχαράνο και έπειτα, στις θέσεις των Ασκόφσκι και Ντε Βινσέντι.

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Άρη από το να προσπαθεί να διευρύνει ακόμη περισσότερο το σκορ και στο 50′ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Φαμπιάνο να σημαδεύει το δοκάρι, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Τσιλούλη εντός περιοχής κόντραρε και πήγε κόρνερ.

Το 4-0 ήρθε στο 58′ με τον Λουίς Πάλμα να κάνει χατ τρικ μετά από τρομερή αντεπίθεση του Άρη με τον Ονδούριο να κάνει έξοχο τελείωμα αφήνοντας εμβρόνητο τον Μπόγιαν Σαράνοφ ο οποίος δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.

Οι γηπεδούχοι έριξαν ρυθμό στη συνέχεια με τη Λαμία να δημιουργεί ευκαιρίες χωρίς να μπορέσει να απειλήσει με αξιώσεις.
Ο κατήφορος όμως για τους κυανόλευκους δεν είχε τελειώσει με τον Άρη να βρίσκει και 5ο γκολ με τον Γκρέι στο 90+1. Τελικό σκορ 5-0!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά, Πεερσμαν, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Ζερβίνιο, Ετέμπο, Μαντσίνι, Γκαρσία Ματέο, Γκαρθία Μανού, Πάλμα

ΠΑΣ Λαμία (Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Γιακουμάκης, Ντε Βινσέντι, Σλίβκα, Σιμόν, Μπεχαράνο, Τσιλούλης, Ασκόφσκι, Κορνέζος

Διαβάστε επίσης

Back to top button