Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το τελευταίο τρόπαιο του Παναθηναϊκού με το one man show του Μπεργκ! (vid)

Σαν σήμερα, πριν έξι χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ, επικρατούσε με 4-1 του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και κατακτούσε τον τελευταίο μέχρι και σήμερα τίτλο του.

Το ημερολόγιο έδειχνε 26 Απριλίου του 2014 και το ΟΑΚΑ θα υποδεχόταν 44.000 κόσμο, μισούς Παναθηναϊκούς και μισούς ΠΑΟΚτσήδες! Οι πράσινοι προέρχονταν από το επιβλητικό πέρασμα με 3-0 επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο, ενώ οι ασπρόμαυροι έψαχναν τον πρώτο τους τίτλο στην νέα εποχή με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει τα ηνία του συλλόγου.

Τελικώς, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πανηγύρισε στο φινάλε, επικρατώντας με το ευρύ 4-1 της ομάδας της Θεσσαλονίκης και έτσι κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο μετά το 2010 και τελευταίο μέχρι και σήμερα. Πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Μάρκους Μπεργκ που πέτυχε 3 τέρματα, ενώ το τέταρτο ήταν από τον Νίκο Καρέλη.

Το 1-0 και ο μοιραίος «Σάλπι»

Στο 15ο λεπτό ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τον Νάνο, ο Σουηδός πήρε την κεφαλιά, εκείνη κόντραρε στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και του στρώθηκε ιδανικά για να τη στείλει στα δίχτυα του ΠΑΟΚ με δεξί δυνατό σουτ.

Όλοι περίμεναν πως το γκολ αυτό θα κάνει πιο εύκολο το έργο των «πρασίνων», όμως μετά από λίγα λεπτά ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε την εστία του Κοτσόλη, με μοιραίο «ασπρόμαυρο» τον Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής πρώην, πλέον, παίκτης του ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε σε δύο περιπτώσεις να ισοφαρίσει. Η πρώτη στο 37′, όταν έκανε την καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα-ξυράφι του Στοχ και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη. Η δεύτερη ήταν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν πάλι ο Σλοβάκος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Κουτρουμπή και τον «Σάλπι» να μην καταφέρνει να την σπρώξει στην κενή εστία.

Το πήρε πάνω του ο Σουηδός «killer»

Όπως ξεκίνησε το 1ο ημίχρονο, έτσι κι ακόμα καλύτερα μπήκε και το 2ο για τον Παναθηναϊκό, με τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει ένα ιδιοφυές γκολ στο 50ο λεπτό, «ψαρεύοντας» ολόκληρη την άμυνα του ΠΑΟΚ και τον Γλύκο με το πλασέ του στην κλειστή γωνία. Στο 53′ ο Καρέλης με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο έγραψε το 3-0, ενώ ο Δικέφαλος του Βορρά μείωσε στο 70′ με εκτέλεση πέναλτι του Βούκιτς.

Το κερασάκι στην τούρτα από τον «πράσινο» μάγο

Ο Σουηδός εκτελεστής, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, καθώς φύλαγε το καλύτερο για το τέλος. Στο 88′ ο Μπεργκ ντρίμπλαρε τον Τζαβέλλα και εκτέλεσε ιδανικά με το αριστερό στην κλειστή γωνία του Γλύκου για το τελικό 4-1 που χάρισε πανηγυρικά το τρόπαιο στην ομάδα του.

Ο Ζέκα πήρε τη φανέλα του Σουηδού, την τοποθέτησε στο βρεγμένο -από τη βροχή- χορτάρι και την προσκύνησε, εκφράζοντας τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη στον συμπαίκτη του για όσα πέτυχε εκείνη τη μέρα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λάζαρ (55’ Βούκιτς), Κάτσε, Σκόνδρας (77′ Κουλούρης), Λούκας (55’ Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Μέντες, Αμπέιντ (75’ Λαγός), Ζέκα, Μπεργκ (89′ Πέτριτς), Καρέλης (71’ Ατζαγκούν)

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button