Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η FIFA επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις του Μαρόκου

Η υποψηφιότητα του Μαρόκου για την διοργάνωση του Μουντιάλ 2026 μπήκε από τη Δευτέρα στο «μικροσκόπιο» της ομάδας εργασίας της FIFA, η οποία έφτασε στη χώρα για να επιθεωρήσει και να αξιολογήσει την ικανότητά της να φιλοξενήσει το τουρνουά.

Η υποψηφιότητα του Μαρόκου είναι η μοναδική απέναντι στην κοινή πρόταση που κατέθεσαν Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς και Μεξικό, με την FIFA να επιλέγει την χώρα, στην οποία θα αναθέσει την διοργάνωση, στο συνέδριό της στη Μόσχα στις 13 Ιουνίου.

Η επιτροπή διεκδίκησης της διοργάνωσης του Μαρόκου ανακοίνωσε ότι η πενταμελής ομάδα εργασίας της FIFA θα επισκεφθεί πολλές πόλεις το διάστημα 17-19 Απριλίου, καθώς επίσης στάδια, προπονητικά κέντρα και τόπους διαμονής φιλάθλων, αλλά και άλλους χώρους που σχετίζονται με τη «φιλοξενία» του Μουντιάλ.

Η υποψηφιότητα του Μαρόκου εκφράζει το έντονο πάθος της χώρας για το ποδόσφαιρο και την αγάπη των φιλάθλων της για το άθλημα, με πλεονέκτημα υπέρ της την εγγύητητά με την Ευρώπη και τις κλιματολογικές συνθήκες.

Ήδη το Μαρόκο έχει υποβάλει τέσσερις φορές υποψηφιότητα για την διοργανωση ενός Μουντιάλ και συγκεκριμένα αυτών του 1994, του 1998, του 2006 και του 2010, αλλά χωρίς επιτυχία.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button