ΑφιερώματαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Οι «βεντέτες» μεταξύ ποδοσφαιριστών!(pics)

Δολοφονικά τάκλιν, ρατσιστικές επιθέσεις και συζυγικές απάτες.

Δέκα περιπτώσεις διάσημων ποδοσφαιριστών που δε θέλουν ούτε να βλέπουν ο ένας τον άλλο.

Συνεχίζουμε τα περίεργα… αφιερώματα στο LamiaSports και αυτή τη φορά θα δούμε τις δέκα μεγαλύτερες «βεντέτες» μεταξύ ποδοσφαιριστών.

Ας ξεκινήσουμε:

  1. Όλιβερ Καν – Γενς Λέμαν

Οι σχέσεις του χάλασαν όταν ο Λέμαν έγινε το νούμερο 1 της Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2006. Μάλιστα, τότε είχε δηλώσει ο πρώην τερματοφύλακας της Άρσεναλ, ότι διαχειρίζεται καλύτερα την πίεση από τον Καν. Από την πλευρά του ο πρώην αρχηγός της Μπάγερν δεν είχε κρύψει τη χαρά του όταν λίγους μήνες αργότερα είδε τον Λέμαν να χάνει τη θέση του βασικού τερματοφύλακα στην Άρσεναλ.

2. Τέντι Σέριγχαμ – Άντι Κόουλ

Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας ο Κόουλ μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Σέριγχαμ, ωστόσο θεώρησε ψυχρό τον τρόπο τον οποίο τον χαιρέτησε ο συμπαίκτης του στην Μάντσεστερ Γιουντάιτεντ. Ο Κόουλ δεν τον συγχώρησε ποτέ και δεν ξαναμίλησαν εκτός γηπέδου.

3. Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς – Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ

Όταν έπαιζαν και οι δύο στον Άγιαξ, κοντραρίστηκαν σε ένα φιλικό των εθνικών τους ομάδων. Εκεί ο Ζλάταν έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Φαν Ντερ Φάαρτ, ο οποίος θεώρησε πως το έκανε με δόλο ο Σουηδός επιθετικός. Όταν επέστρεψαν στις υποχρεώσεις τους με τον «Αίαντα» ο Ίμπρα απείλησε τον συμπαίκτη του ότι αν ξαναπεί κάτι τέτοιο τότε θα του σπάσει και τα δύο πόδια.

4. Γιακούμπ Μπλαζικόφσκι – Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Οι δύο τους ήταν συμπαίκτες τόσο στη Ντόρτμουντ όσο και στην Εθνική Πολωνίας, όμως υπάρχουν φήμες που τους θέλουν να διαφωνούν για πολιτικούς λόγους. Μάλιστα, όταν ο Μπλαζικόφσκι είχε τραυματιστεί, αρχηγός στην Πολωνία χρίστηκε ο επιθετικός πλέον της Μπάγερν. Μετά και από αυτό το σκηνικό, για να αποφευχούν οι εντάσεις μεταξύ τους έγιναν πολλοί λεπτοί χειρισμοί.

5. Πατρίκ Βιειρά – Ρόι Κίν

Αναμετρήθηκαν πολλές φορές σε ντέρμπι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ. Αρχηγοί αλλά και δυναμικοί παίκτες αμφότεροι, είχαν αρκετές κόντρες μεταξύ τους. Χαρακτηριστική ήταν η αψιμαχία που είχαν οι δύο ποδοσφαιριστές, στο διάδρομο των αποδυτηρίων το 2005 όταν και ήρθαν στα χέρια πριν την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

6. Εμρέ Μπελόζογλου – Ντιντιέ Ζοκορά

Όλα άρχισαν τη σεζόν 2011-2012 σε αγώνα μεταξύ των Φενέρμπαχτσε και Τραμπζοσπόρ. Οι ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί του Εμρέ έκαναν έξαλλο τον Ζοκορά ενώ παράλληλα οδήγησαν στην τιμωρία του με 2 αγωνιστικές από την τουρκική ομοσπονδία. Επιπλέον, στο επόμενο μεταξύ τους παιχνίδι, οι συμπαίκτες του Ζοκορά έριξαν αρκετές κλωτσιές στον ποδοσφαιριστή της Φενέρ.

7. Λουίς Σουάρεζ – Πατρίς Εβρά

Τον Οκτώβρη του 2011 σε παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ρατσιστική συμπεριφορά του Σουάρεζ, στο πρόσωπο του Εβρά, οδήγησε στην τιμωρία του από την αγγλική ομοσπονδία. Στην επόμενη συνάντησή τους ο Ουρουγουανός αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον Γάλλο αριστερό μπακ, ο οποίος στο τέλος του αγώνα πανηγύρισε τη νίκη της ομάδας του προκλητικά μπροστά από τον φορ της Μπαρτσελόνα.

8. Ρόι Κιν – Αλφ Ίνγκε Χάαλαντ

Το 1997 ο Κιν τραυματίστηκε σε παιχνίδι της Λίντς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Χάαλαντ του φώναξε να σηκωθεί από κάτω, θεωρώντας ότι ο Ιρλανδός προσποιούνταν τραυματισμό. Ο Κιν πήρε την εκδίκησή του 3,5 χρόνια αργότερα, τραυματίζοντας σοβαρά τον αντίπαλό του και δήλωσε: «Δεν μετάνιωσα με γα…σε και είχε έρθει η σειρά του».

9. Μάουρο Ικάρντι – Μάξι Λόπεζ

Οι δύο τους, ήταν κολλητοί και φίλοι μέχρι που, ο Λόπεςζ ανακάλυψε ότι ο Ικάρντι είχε δεσμό με τη γυναίκα του. Πλέον, δεν λένε ούτε «καλημέρα» ενώ στην πρώτη τους συνάντηση από τότε ο πρώην επιθετικός της Μπαρτσελόνα, αντί να δώσει στο χέρι του στον αρχηγό της Ίντερ, προτίμησε να πιάσει τα γεννητικά του όργανα.

10. Γουέιν Μπρίτζ – Τζον Τέρι

Από την άλλη τώρα, ο Τέρι όχι μόνο είχε κοιμηθεί με την γυναίκα του πρώην συμπαίκτη του, αλλά προκάλεσε σάλο στην Αγλλία, καθώς την άφησε έγκυο. Τον Φεβρουάριο του 2010, οι δύο παίκτες βρέθηκαν αντίπαλοι για πρώτη φορά μετά το σκάνδαλο και μο Μπριτζ αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον αρχηγό της Τσέλσι…

ιστορίες: mpenalti

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button