Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τι προβλέπει ο ΚΑΠ για ένσταση στο Παναθηναϊκός – Λαμία

Εννέα λόγους ένστασης, αποκλειστικά από τις δύο ομάδες, περιλαμβάνει ο ΚΑΠ και συγκεκριμένα το άρθρο 23, και μία αφορά τον αγώνα Κυπέλλου, Παναθηναϊκός – Λαμία την Πέμπτη (24/1), όπου ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου, δεν άφησε τις δύο ομάδες να κάνουν τέταρτη αλλαγή στην παράταση.

Για το συγκεκριμένο θέμα η ΕΠΟ «άδειασε» με ανακοίνωση της τον διεθνή ρέφερι που αναμένεται να τιμωρηθεί.

Συγκεκριμένα στην παράγραφο δ, προβλέπεται ένσταση «για εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή διατάξεων από το διαιτητή που σχετίζονται με τη συμπλήρωση των ομάδων, μετά την έναρξη του αγώνα».

Το ίδιο άρθρο στην παράγραφο 4, σημειώνει ότι η ένσταση πρέπει να γίνει μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε το παιχνίδι, η οποία δεν υπολογίζεται. Μέχρι τη Δευτέρα 28/1 δηλαδή. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Όπως σημειώνεται στον ΚΑΠ, οι ενστάσεις «υποβάλλονται στη διοργανώτρια, με υπόμνημα στο οποίο να αναφέρονται συγκεκριμένα οι λόγοι υποβολής τους και με συστημένη επιστολή ή με αποδεικτικό επίδοσης, μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας, η οποία δεν υπολογίζεται. Κατατίθενται στο πρωτόκολλο της οικείας επαγγελματικής ένωσης υποχρεωτικά. Όλες οι παραπάνω ενστάσεις που αποστέλλονται στη διοργανώτρια με συστημένη επιστολή, διαβιβάζονται υποχρεωτικά επί ποινής απαραδέκτου και μέσω FAX εντός της αναφερόμενης προθεσμίας. Ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να αναφέρει –εφ’ όσον προσκληθεί για το σκοπό αυτό από τη διοργανώτρια του αγώνα- τις παρατηρήσεις του με έκθεσή του, σχετικά με την ένσταση, μέσα σε 48 ώρες από την πρόσκλησή του.

Οι εννέα λόγοι ένστασης είναι:

α. Για αντικανονικότητα του γηπέδου.

β. Για παράβαση διατάξεων του άρθρου 12 του παρόντος Κανονισμού, σχετικά με τον ορισμό διαιτητών ή βοηθών διαιτητών ή την αντικατάσταση των ορισθέντων.

γ. Για αντικανονική διακοπή αγώνα, που οφείλεται σε αναιτιολόγητη και αντίθετη με τους Κανονισμούς, απόφαση του διαιτητή.

δ. για εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή διατάξεων από το διαιτητή που σχετίζονται με τη συμπλήρωση των ομάδων, μετά την έναρξη του αγώνα».

ε. Για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή που, υποχρεωτικά, πρέπει να κατονομάζεται. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να αναφέρονται οι συγκεκριμένοι λόγοι στους οποίους στηρίζεται η ένσταση. Η ένσταση αυτή μπορεί να στρέφεται κατά οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή, τακτικού ή αναπληρωματικού, ο οποίος αγωνίστηκε, από τους αναγραφόμενους στο Φ.Α.

στ. Για πλαστοπροσωπία ποδοσφαιριστή, που πρέπει υποχρεωτικά να κατονομάζεται.

Ζ. Για παράλειψη παρουσίας ιατρού για την διεξαγωγή του αγώνα.

Η. Για παράβαση του άρθρου 29 παρ. 1 ε΄ του παρόντος (μετάδοση αγώνα χωρίς άδεια για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα)

Θ. Κατά του κύρους του αγώνα ο οποίος τελέστηκε μη νόμιμα και κατά παράβαση διάταξης του Κ.Α.Π. ή εγκεκριμένης προκήρυξης, στην οποία διάταξη, όμως, θα πρέπει ρητά να αναφέρεται ως κύρωση ότι ενδεχόμενη παράβαση της συνιστά αντικανονική διεξαγωγή του αγώνα και χορηγεί την δυνατότητα υποβολής της σχετικής ενστάσεως.

πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button