Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Super League: Τα Play Off της ανατροπής

Ο άγραφος ποδοσφαιρικός κανόνας αναφέρει πως όταν μια ομάδα παίρνει το προβάδισμα στο σκορ, τότε γίνεται το μεγάλο φαβορί για τη νίκη ή, τουλάχιστον, για να μην ηττηθεί.

Ο άγραφος ποδοσφαιρικός κανόνας αναφέρει πως όταν μια ομάδα παίρνει το προβάδισμα στο σκορ, τότε γίνεται το μεγάλο φαβορί για τη νίκη ή, τουλάχιστον, για να μην ηττηθεί. Κανόνας που αποκτά μεγαλύτερη ισχύ στα ντέρμπι. Τα Play Off της Super League, όμως, για τη σεζόν 2023/24, έχουν βαλθεί να… τρελάνουν αυτό τον κανόνα.

Με σχεδόν οκτώ αγωνιστικές ολοκληρωμένες – εκκρεμεί το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στην Τούμπα για την 5η αγωνιστική που θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου – έχουν καταγραφεί συνολικά έξι ανατροπές. Επτά αν συνυπολογίσει κανείς το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους Θεσσαλονικείς να επιστρέφουν από μειονέκτημα δύο τερμάτων. Οκτώ αν προσθέσει κανείς και την ανατροπή στην ανατροπή στο πρόσφατο (28/4) ντέρμπι «Δικεφάλων» στην Τούμπα, με την ΑΕΚ να ανατρέπει το 1-0 αλλά τον ΠΑΟΚ να κερδίζει εν τέλει με 3-2.

Στατιστικά μιλώντας, σε 23 παιχνίδια έχουν σημειωθεί έξι (6) ανατροπές, δηλαδή ποσοστό 26,07%, το οποίο αυξάνεται στο 34,78% αν συνυπολογιστούν και τα δύο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Κάτι περισσότερο από ένα στα τρία (1/3), δηλαδή.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) παρουσιάζει όλες τις ανατροπές που έχουν γίνει στα φετινά Play Off της Super League:

1η Αγωνιστική
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3 (24’ Ντάνιελ Ποντένσε – 41’ Τάσος Μπακασέτας, 45’+4’, 70’ Φώτης Ιωαννίδης)

3η Αγωνιστική
ΠΑΟΚ – Λαμία 3-1 (45’+1’ Γιάννης Μιχαηλίδης, 70’, 88’πέν. Στέφαν Σβαμπ – 7’ Ρουμπέν Μαρτίνεθ)
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1 (32’ Τάσος Μπακασέτας, 34’ Φώτης Ιωαννίδης – 5’ Ντομαγκόι Βίντα)

4η Αγωνιστική
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2 (30’ Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, 49’ Νορντίν Άμραμπατ – 61’ Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα, 89’ Μαγκομέντ Οζντόεφ)

5η Αγωνιστική
Παναθηναϊκός – Λαμία 3-1 (18’ Άνταμ Τσέριν, 60’, 87’ Μπερνάρ – 14’ Βίκιντας Σλίβκα)

6η Αγωνιστική
Άρης – ΑΕΚ 1-2 (36’ Λορέν Μορόν – 49’ Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, 84’ Νορντίν Άμραμπατ)

8η Αγωνιστική
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2 (3’, 81’ Γιάννης Κωνσταντέλιας, 90’ Ζόαν Σάστρε – 9’ Ορμπελίν Πινέδα, 75’ Ντομαγκόι Βίντα)

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι οι… μετρ των ανατροπών αφού οι «πράσινοι»… τούμπαραν Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Λαμία. Οι «ασπρόμαυροι», πλην της ΑΕΚ δύο φορές, έκαναν το ίδιο με τη Λαμία. Προφανώς ο σύλλογος από τη Φθιώτιδα αλλά και η πρωταθλήτρια ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι οι πιο «χαμένες» αυτής της ιστορίας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button