ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

«Η Τέχνη Θεραπεύει – Art Heals ΙΙΙ» για την ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τους ανθρώπους με άνοια.

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τους ανθρώπους με άνοια.

Η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Η Τέχνη Θεραπεύει – Art Heals», για την ενίσχυση του έργου της Εταρείας Alzheimer Αθηνών, άνοιξε τις πύλες της στις 4 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 30 Δεκεμβρίου 2020.

Η ομαδική έκθεση, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, φέτος θα… προσαρμοστεί στα δεδομένα των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας και  φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών: https://alzheimerathens.gr/arthealsexpo/

Καλλιτέχνες εμπνευσμένοι και ευαισθητοποιημένοι από τις απαιτήσεις της φροντίδας ατόμων με άνοια, ένωσαν για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους και συμβάλλουν με την τέχνη τους στην «μεταμόρφωση» για μια όμορφη ζωή.

Τα έργα της έκθεσης προσφέρουν αφιλοκερδώς 58 καλλιτέχνες και διατίθενται με λαχειοφόρο αγορά (αξία λαχνού 10 ευρώ) για την ενίσχυση του προγράμματος «Φροντίδα στο Σπίτι για άτομα με άνοια». Η κλήρωση των έργων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30/12/2020 και ώρα 19:00.

Η έκθεση ξεκίνησε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2018 ως αποτέλεσμα μιας εθελοντικής προσπάθειας από καλλιτέχνες και ανθρώπους οι οποίοι προσφέρανε τον προσωπικό τους χρόνο, για την όλη οργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί η καθοριστική συμβολή της εταιρείας VAKTAK που παρέχει για 3η συνεχή χρονιά, δωρεάν τον εκθεσιακό χώρο ART 16, στον Κεραμικό όπου φιλοξενούνται τα έργα, καθώς και η υποστήριξη των χορηγών bitmap «ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ» και το ζαχαροπλαστείο «Crumble bakeshop».

Περιηγηθείτε στην έκθεση Art Heals III EXPO 360 (alzheimerathens.gr) ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά λαχνών Art Heals III – Alzheimer Athens μπορούν να ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ

«Η αρχική ιδέα για την δημιουργία της έκθεσης λήφθηκε στο πλαίσιο παρακολούθησης σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης (η εκπαίδευση είναι από την ΑΜΚΕ «μεταμόφωσις»)όπου φτάνοντας στον 3ο κύκλο αυτών, σε ωθούν να δημιουργήσεις project για την κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό οραματίστηκα το συγκεκριμένο project, ορμώμενος από το στενό οικογενειακό μου περιβάλλον και ενασχολούμενος με την ζωγραφική, αποφάσισα να δημιουργήσω μια ομαδική έκθεση ζωγραφικής όπου καλλιτέχνες θα δωρίσουν αφιλοκερδώς τα έργα τους, ενώ θα εξελίσσονται παράλληλες δράσεις ενημέρωσης του κοινού για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ» αναφέρει σχετικά στο  OTAVOICE o κ. Θωμάς Πατιός, εκ των εμπνευστών αυτής της συγκινητικής πρωτοβουλίας.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να βοηθηθούν άνθρωποι με κάθε μορφή άνοιας αλλά και φροντιστές αυτών (μέσω της ενίσχυσης του έργου  της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών).

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, η οποία από την πρώτη στιγμή ενίσχυσε αυτή την προσπάθεια. Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2002, από άτομα με άνοια, συγγενείς τους και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ. Ο σκοπός της εταιρείας είναι

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα σχετικά με την άνοια και τις στρατηγικές πρόληψης
  • Υποστήριξη των πασχόντων και των οικογενειών τους – Υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους
  • Κινητοποίηση των κοινωνικών φορέων για την ίδρυση δομών και υπηρεσιών με στόχο την προαγωγή της ποιότητας ζωής των ατόμων με άνοια και των φροντιστών τους

Οι δράσεις της εταιρείας αφορούν δωρεάν υπηρεσίες στα Κέντρα Ημέρας, Υπηρεσία «Φροντίδα Στο Σπίτι», Συνεδρίες συμβουλευτικής φροντιστών μέσω τηλεφώνου, viber, skype, messenger και webex, Online συνεδρίες ομαδικών ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων (π.χ. νοητική ενδυνάμωση, σωματική άσκηση κ.ά.), Διαδικτυακή εξέταση μνήμης και άλλων νοητικών λειτουργιών από νευροψυχολόγο και γιατρό, Συμβουλευτικοί Σταθμοί στην κοινότητα, Εκπαίδευση οικογενειακών φροντιστών, Ιατρείο ψυχιατρικής υποστήριξης φροντιστών, Ψυχοεκπαίδευση φροντιστών, Εκπαίδευση έμμισθων φροντιστών, Ενημερωτικές εκδηλώσεις για το κοινό, Εκστρατείες ευαισθητοποίησης και πρόληψης της άνοιας Έκδοση και διανομή ενημερωτικού υλικού, Ενημερωτικές ομιλίες και εκδηλώσεις για το κοινό, Υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Επιστημονική έρευνα.

Δείτε περισσότερα για την ομαδική έκθεση ζωγραφικής πατώντας ΕΔΩ.

πηγή: otavoice.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button