Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Στην ΕΦΙΠ η καταγγελία πατέρα αθλητή πυγμαχίας για επίθεση με γροθιές από προπονητή

Η έγγραφη καταγγελία που κατέθεσε επώνυμα ο Πέτρος Κασιδόκωστας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την Τρίτη (17/4), σύμφωνα με την οποία δέχτηκε επίθεση με γροθιές από τον προπονητή του γιου του στον Παναθηναϊκό Γιάννη Αϊδινιώτη, διαβιβάστηκε με εντολή του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, τόσο στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, όσο και στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) της ΕΟΕ.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεων των δύο φορέων, Ομοσπονδίας και ΕΦΙΠ, θα διερευνηθούν τα όσα καταγγέλλονται βάσει των κανονισμών λειτουργίας και των πειθαρχικών ελέγχων.

Επίσης, η Ομοσπονδία, με άμεσες ενέργειες, όπως είναι υποχρεωμένη από το νόμο, κοινοποίησε σήμερα (18/4) την καταγγελία στη ΓΓΑ, στην ΕΦΙΠ, στο Σύνδεσμο Προπονητών και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν. Εντός των επόμενων ημερών σε έκτακτο συμβούλιο της ΕΟΠ θα αποφασιστεί η σύσταση της Πειθαρχικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την καταγγελία.

Πλέον, η υπόθεση βρίσκεται «στα χέρια» των αρμόδιων οργάνων, τα οποία θα συσκεφθούν και θα λάβουν τις ανάλογες αποφάσεις.

Ο Πέτρος Κασιδόκωστας έχει καταγγείλει τόσο στην Ομοσπονδία Πυγμαχίας όσο και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πως το Σάββατο, 14 Απριλίου 2018, δέχτηκε αιφνιδιαστική επίθεση και γρονθοκόπημα στο πρόσωπο, από τον προπονητή του γιου του στον Παναθηναϊκού κ. Ιωάννη Αϊδινιώτη, χωρίς καμία δικαιολογία, απειλές και βρισιές, στο κλειστό του Παπάγου, μπροστά στα μάτια των δύο γιων του, αμφότερων αθλητών της πυγμαχίας. Όπως αναφέρει στην καταγγελία του, το γεγονός συνέβη μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων, κυρίως γονιών και παιδιών που υπήρχαν στο χώρο, δηλώνοντας επίσης υπευθύνως πως ουδέποτε εξύβρισε ή πρόσβαλε ή μείωσε πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button