Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Φίγκο: «Σημαντικό που βοηθήσαμε ανθρώπους»

Απόψε τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η ειδική ψηφιακή δημοπρασία με πληθώρα αναμνηστικών ποδοσφαίρου και άλλα αντικείμενα, ανάμεσα τους και οι υπογεγραμμένες φανέλες των αστέρων, που αγωνίστηκαν το Σάββατο στη Γενεύη, σε έναν αγώνα αλληλεγγύης για τα παιδιά του κόσμου, που διοργάνωσαν από κοινού UEFA και ΟΗΕ.

Στο Stade de Gen?ve μπροστά σε 23.654 φιλάθλους, ένας γαλαξίας αστέρων παρουσιάστηκε για να υποστηρίξει τα παιδιά με αναπηρίες.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ανθρωπιστικών και αναπτυξιακών σχεδίων που θα βοηθήσουν τα παιδιά με αναπηρίες τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένας αγώνας που είχε σαν στόχο επίσης την προώθηση της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ευημερίας στον κόσμο, μέσω των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης όπως καθορίστηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η ομάδα που είχε αρχηγό τον Λουίς Φίγκο κέρδισε εκείνη του Ροναλντίνιο με 4-3. Ραούλ, Πιρές, Νούνο Γκόμες και Σαλγκάδο ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Φίγκο, που είχε προπονητή τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, Τσέλια Σάσιτς, Φρέι και Καφού εκείνοι της ομάδας που είχαν στον πάγκο της τον Κάρλο Αντσελότι.

«Απολαύσαμε τον αγώνα», δήλωσε ο Φίγκο. «Πιστεύουμε ότι αντανακλούμε τις αξίες του αθλητισμού και είναι σημαντικό ότι είχαμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Ήταν ωραίο να δούμε μερικούς σπουδαίους φίλους και να παίζουμε μαζί για αυτή τη σημαντική υπόθεση».

Εσοδα προήλθαν επίσης από ένα φιλανθρωπικό δείπνο στη Γενεύη που έγινε μετά τον αγώνα.

Πριν την συνάντηση των αστέρων, έγινε και ένα παιχνίδι παιδιών. Από την μία ήταν 11 νέοι από 11 διαφορετικές χώρες, ανάμεσά τους και ο μικρός Δημήτρης από την Ξάνθη, και από την άλλη μία ομάδα παιδιών από την περιοχή της Γενεύης.

Παρών στις δύο συναντήσεις και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν. «Είμαι χαρούμενος που ο αγώνας για την αλληλεγγύη είχε τόσο μεγάλη επιτυχία», είπε. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αστέρες του ποδοσφαίρου και την ομάδα διαιτητών που συμμετείχαν στον αγώνα, καθώς και τα Ηνωμένα Έθνη, που συνεργάστηκαν μαζί μας για μια τόσο καλή υπόθεση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες επίσης στις αρχές της Γενεύης και σε όλους τους άλλους εταίρους, καθώς και σε όσους παρέστησαν στο φιλανθρωπικό δείπνο και συμμετείχαν στη δημοπρασία. Και, φυσικά, όλους τους οπαδούς που ήρθαν στο γήπεδο για να δείξουν την τεράστια υποστήριξή τους. Το ποδόσφαιρο μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη βελτίωση της ζωής και ο Αγώνας για την Αλληλεγγύη έχει αποδείξει πώς μπορεί να λειτουργήσει το άθλημά μας ως δύναμη για κοινωνικό καλό», είπε ο πρόεδρος της UEFA.

«Είμαι υπερήφανος που τα Ηνωμένα Έθνη και η UEFA συνεργάστηκαν για την εκδήλωση, προωθώντας την αλληλεγγύη, την ειρήνη, τα δικαιώματα και την ευημερία μέσω των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε ο Μίκαελ Μέλερ, γενικός διευθυντής του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button