Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Έπος Ζάχαβι – Συντριβή για την Αυστρία στη Χάιφα

Καθάρισε την Αυστρία με χατ-τρικ ο ασταμάτητος Ζάχαβι…

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 – 7ος ΟΜΙΛΟΣ – 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΙΣΡΑΗΛ – ΑΥΣΤΡΙΑ: 4-2

Γήπεδο: Sammy Ofer Stadium – Haifa

Η Αυστρία έκανε το λάθος να προηγηθεί του Ισραήλ μέσα στη Χάιφα και ο Ζάχαβι δεν την άφησε ατιμώρητη. Ο επιθετικός της Κινεζικής Γκουαντζού πέτυχε χατ-τρικ και με την βοήθεια του Νταμπούρ, χάρισε στο Ισραήλ τη νίκη με 4-2.

Μόλις στο 8′, η Αυστρία άνοιξε το σκορ με τον Σουλτς να βγάζει ωραία κάθετη για τον Αρναούτοβιτς, που εκμεταλλευόμενος την ”κοιμισμένη” άμυνα των Ισραηλινών, γύρισε και πλάσαρε κάνοντας το 0-1. Στο 29′ οι Αυστριακοί είχαν κι άλλη ευκαιρία αλλά ο Χάρους σταμάτησε τον Λασάρο. Στο 34′ το Ισραήλ έφερε το ματς στα ίσα με τον Ζάχαβι να σκοράρει με κοντινό πλασέ, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με την εθνική ομάδα της χώρας του, μετά από ασίστ του Ντάσα. Στο 41′ η Αυστρία είχε ευκαιρία με την κεφαλιά του Ντράγκοβιτς, μετά από κόρνερ, αλλά ο Χάρους απέκρουσε. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι πέτυχαν την ολική ανατροπή, με τον Νάτχο να εκτελεί με σέντρα ένα φάουλ και τον Ζάχαβι με κεφαλιά να κάνει το 2-1.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η Αυστρία έχασε τεράστια ευκαιρία με την κεφαλιά του Ντράγκοβιτς, μετά από εκτέλεση φάουλ του Λασάρο, που έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Τάχα. Στο 55′ το Ισραήλ έκανε το 3-1 με τον ασταμάτητο Ζάχαβι να κάνει χατ-τρικ με υπέροχο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του Λίντνερ. Δύο λεπτά αργότερα, η μόνιμη απειλή στο ψηλό παιχνίδι από πλευράς Αυστρίας, Ντράγκοβιτς, είχε κι άλλη ευκαιρία και πάλι με κεφαλιά, αλλά ο Χάρους απέκρουσε.

Στο 66′ ο Ζάχαβι γύρισε για τον Νταμπούρ που με δεύτερη προσπάθεια νίκησε τον Λίντνερ και έκανε το 4-1 μετατρέποντας σε ”περίπατο” την αναμέτρηση. Στο 75′ η Αυστρία μείωσε σε 4-2 με τον Αρναούτοβιτς να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από σουτ του Σάμπιτσερ που απέκρουσε με την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού ο Χάρους.

ΙΣΡΑΗΛ: Χάρους, Ντάσα, Ντγκάνι, Γεϊνί, Τάχα (Χαμπάσι 77′), Μπεν Χάρους, Καγιάλ (Κόχεν 72′), Πέρετζ, Νάτχο, Νταμπούρ (Χέμεντ 80′), Ζάχαβι

ΑΥΣΤΡΙΑ: Λίντνερ, Ούλμερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Βέμπερ (Γιάνκο 60′), Σλάγκερ (Ονισίουο 60′), Μπαουμγκαρτλίνγκερ, Λασάρο, Σάμπιτσερ, Ζουλτς (Κέιντζ 85′), Αρναούτοβιτς

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button