ΑφιερώματαΝέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Στα «free agents» πολυεργαλεία ο Μάρκ Ασίγκμπα!

Ο Μαρκ Ασίγκμπα, βρίσκεται μέσα στους καλύτερους «free agents» ποδοσφαιριστές πολυεργαλεία…

Στην μπάλα ένας προπονητής τα βάζει κάτω και λέει. Εχω αυτούς για στόπερ, τους «κόφτες» μου, τους «ακραίους» και πάει λέγοντας… Πολλές φορές όμως παρουσιάζονται επαναλήψεις σε ονόματα, δηλαδή παρατηρούνται παίκτες να τοποθετούνται σε διάφορες κατηγορίες. Αυτό ως επί το πλείστον αφορά την μεσοεπιθετική τριάδα σε 4-2-3-1 και γενικότερα τους εξτρέμ, όπου πολλές φορές αγωνίζονται με «ανάποδο» πόδι ή πίσω από τον «φουνταριστό». Ή αναλαμβάνουν οι ίδιοι τη θέση του φορ.
Το σχετικό φαινόμενο όμως παρουσιάζεται και για παίκτες που κάνουν την… αφανή δουλειά. Δηλαδή σε αμυντικογενείς που παίζουν μπακ, στόπερ, ανασταλτικοί μέσοι και καμιά φορά… σκουπίζουν και το γήπεδο. Είναι τα λεγόμενα «πολυεργαλεία», που κάνουν την αφανή δουλειά, στον πολύ κόσμο αυτό περνά στο ντούκου, αλλά είναι πάντα χρήσιμοι για κάθε κόουτς. Ενόψει καλοκαιριού υπάρχουν πολλοί σχετικοί free agents, οι οποίοι λόγω της πληθωρικής τους παρουσίας, έχουν θέση στα περισσότερα ρόστερ της κατηγορίας. Ας δούμε τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις.
ΜΑΡΚ ΑΣΙΓΚΜΠΑ (ΛΑΜΙΑ) 
Στα 28 του δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Τον είδαμε τόσο στόπερ όσο και δεξί μπακ στην άμυνα της Λαμίας και λειτούργησε πολύ καλά. Ηδη μετρά 27 συμμετοχές και είναι 2ος «κλέφτης» και σε επεμβάσεις (πλην τερματοφυλάκων), όπως και 3ος πασέρ της ομάδας του. Ο Γκανέζος έκανε καλή σεζόν και ήδη οι «νεοφώτιστοι» έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε και του χρόνου να φορά τη φανέλα τους. Από εξωτερικό όμως πλευρά, φαίνεται πως ήδη προέκυψαν «μνηστήρες».
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ) 
Ιδιάζουσα περίπτωση. Οχι πως έχει κάτι, αλλά τελευταία τον βλέπουμε ως ένα πασπαρτού πολυτελείας. Τον μάθαμε σαν στόπερ που μπορεί να παίξει και δεξί μπακ, στον Παναιτωλικό καθιερώθηκε «κόφτης», έτσι ξεκίνησε τη σεζόν στον Απόλλωνα, αλλά εσχάτως στη Ριζούπολη οπισθοχώρησε και πάλι ως κεντρικός αμυντικός. Συμπέρασμα; Παίζει παντού με επιτυχία. Εκ των πρωταγωνιστών της παραμονής της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», έπαιξε σε 24 ματς, σημείωσε ένα γκολ και είναι 2ος πασέρ, σε επεμβάσεις και σε αποκρούσεις (πλην τερματοφυλάκων). Λογικό γιατί στη Ριζούπολη θέλουν να παραμείνει, αλλά παράλληλα τον «κοιτά» και η… μισή κατηγοριά.
ΤΑΣΟΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ) 
Από τους πιο… παρεξηγημένους παίκτες. Μπορεί να μην κάνει «κλικ» σε πολλούς, αλλά φέτος έκανε μία πολύ καλή σεζόν. Τον είδαμε αριστερό μπακ, «κόφτη» και κανά δυο φορές στα στόπερ, ενώ δεν επηρεάστηκε από έναν τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Σε 15 εμφανίσεις του πέτυχε ένα γκολ, ενώ είναι και πρώτος παίκτης του Παναιτωλικού σε αποκρούσεις, πλην των πορτιέρο. Αρκετά πληθωρική η παρουσία του, το ενδεχόμενο να συνεχίσει στα «καναρίνια» είναι πολύ μεγάλο.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ) 
Ποια είναι η κλασική θέση του Μπουκουβάλα; Μην βιαστείτε να απαντήσετε δεξί μπακ. Ο 30χρονος έβγαλε ως επί το πλείστον τη σεζόν στην αριστερή πλευρά και ούτε που κατάλαβε κανείς τη διαφορά. Ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του Ναδάλες «μονιμοποιήθηκε» από εκεί και τα πήγε μια χαρά. Μέχρι στιγμής μετρά 23 εμφανίσεις και μία ασίστ, ενώ είναι και 4ος σε εύστοχα γεμίσματα στον ΠΑΣ, όπως και 3ος πασέρ και «κλέφτης» της ομάδας. Στον «Αγιαξ της Ηπείρου» θέλουν να… τρέξουν την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών και άμεσα αναμένονται εξελίξεις. Λογικά προς το «ναι».
πηγή:gazzeta

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button