Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η FIFA ανακοίνωσε 13 διαιτητές αποκλειστικά για το VAR

Η FIFA γνωστοποίησε σήμερα τα ονόματα 13 διαιτητών που θα ασκούν αποκλειστικά καθήκοντα VAR (video assistant referee) στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα κριτήρια επιλογής τους από την αρμόδια επιτροπή της FIFA βασίστηκαν κυρίως στην εμπειρία τους ως διαιτητές βίντεο στις διοργανώσεις της ομοσπονδίας και της συνομοσπονδίας τους. Επίσης, κριτήριο αποτέλεσε και η «επιτυχής συμμετοχή τους σε αρκετά προπαρασκευαστικά σεμινάρια και διοργανώσεις της FIFA, όπου εμπλούτισαν τη γνώση τους για το VAR και τις ικανότητές τους με τη χρήση του συστήματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε παιχνίδι της τελικής φάσης του Μουντιάλ θα υπάρχει ένας VAR μαζί με τρεις βοηθούς. Επίσης, εκτός από αυτούς τους 13 ρέφερι που θα ασκούν αποκλειστικά καθήκοντα video assistant referee, κάποιοι από τους διαιτητές και βοηθούς που έχουν επιλεγεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού θα ενεργούν επίσης ως VAR στην διάρκεια της διοργάνωσης-«ναυαρχίδας» της FIFA. Οι συγκεκριμένοι ορισμοί θα επιβεβαιώνονται πριν από κάθε αγώνα.

Οι 13 διαιτητές VAR που επελέγησαν για το Μουντιάλ είναι οι Αμπντουλραχμάν Αλ Τζασίμ (Κατάρ), Γουίλτον Σαμπάιο (Βραζιλία), Χέρι Βάργκας (Βολιβία), Μάουρο Βιλιάνο (Αργεντινή), Μπάστιαν Ντάνκερτ (Γερμανία), Αρτούρ Ντίας Σοάρες (Πορτογαλία), Πάβελ Γκιλ (Πολωνία), Μασιμιλιάνο Ιράτι (Ιταλία), Τιάγκο Μπρούνο Λόπες Μάρτινς (Πορτογαλία), Ντάνι Μακέλιε (Ολλανδία), Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία), Πάολο Βάλερι (Ιταλία) και Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία).

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button