Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Την πρόκριση η Λίβερπουλ, τις εντυπώσεις η Ρόμα (vids)

Η Ρόμα κέρδισε με 4-2 τη Λίβερπουλ με τους «κόκκινους» να τσεκάρουν εισιτήριο για τον τελικό καθώς είχαν κερδίσει με 5-2 στο «Άνφιλντ».

CHAMPIONS LEAGUE-ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

ΡΟΜΑ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 4-2 (2-5)

Γήπεδο: Ολίμπικο

Έπεσε μαχόμενη η Ρόμα, που κέρδισε με 4-2 τη Λίβερπουλ και έχει δίκιο να φωνάζει και για ένα πέναλτι που δεν πήρε. Στον τελικό μετά από 11 χρόνια η Λίβερπουλ που είχε καθαρίσει από το πρώτο ματς ουσιαστικά, όταν και είχε κερδίσει με 5-2. Τελικός Λίβερπουλ-Ρεάλ μετά από το 1981!

Η Ρόμα μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 6’ ο Ντζέκο κατέβασε όμορφα στην περιοχή αλλά βγήκε αρκετά πλάγια δεξιά και δεν έκανε καλό γύρισμα ενώ στο ίδιο λεπτό ο Φλορέντζι έπιασε δυνατό μακρινό σουτ με την μπάλα να περνά λίγο έξω.

Και στο 9ο λεπτό, η Λίβερπουλ βγήκε ιδανικά στην κόντρα, ο Φιρμίνο βρήκε τον Μανέ κι εκείνος από αριστερά με σουτ έκανε το 0-1. Στο 14’ ο Σαλάχ έκανε το μακρινό σουτ με τον Άλισον να μαζεύει και στην επόμενη φάση, ο Ελ Σααραουί έκανε τη σέντρα, ο Φαν Ντάικ έδιωξε πάνω στο κεφάλι του Μίλνερ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Στο 17’ το μακρινό σουτ του Μανέ έξυσε το δοκάρι του Άλισον, ενώ 25’ ο Ρόμπερτσον έκανε φοβερή ενέργεια από αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο Μανέ πλάσαρε αλλά ο Άλισον έδιωξε σε κόρνερ. Και από το κόρνερ, ο Ντζέκο γύρισε λανθασμένα προς τα πίσω με το κεφάλι και ο Βαϊνάλντουμ με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-2.

Η Ρόμα άγγιξε την ισοφάριση στο 35’, καθώς ο Ελ Σααραουί σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και σε αμυντικό της Λίβερπουλ και σταμάτησε στο δοκάρι του Κάριους.

Στο 49’ ο ρέφερι δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στη Ρόμα για ανατροπή στον Ντζέκο αλλά στο 52’, ο Κάριους είπε όχι σε σουτ του Ελ Σααραουί και στην επαναφορά ο Ντζέκο από κοντά με νέο σουτ έκανε το 2-2.

Στο 60’ ο Ουντέρ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Λίβερπουλ και πλάσαρε με τη μία αλλά ο Κάριους του είπε όχι, ενώ στο 63’ ο Ντζέκο έπιασε έξυπνη κεφαλιά και ο Ελ Σααραουί έκανε από κοντά το σουτ με τον Άρνολντ να κόβει καθαρά με το χέρι και τον Σκόμινα να κλείνει τα μάτια. Στο 66’ μετά από γύρισμα από αριστερά ο Κάριους πρόλαβε πριν ο Ντζέκο μπει με την μπάλα στα δίχτυα και στην εξέλιξη της φάσης ο Βόσνιος από καλή θέση έκανε το γύρισμα και αστόχησε για λίγο. Στο 69’ ο Φιρμίνο από δεξιά έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά ο Άλισον είπε όχι με τα πόδια, ενώ στο 78’ το σουτ του Σικ πέρασε μόλις έξω όπως και το γύρισμα του Ντζέκο στο επόμενο λεπτό. Στο 80ολεπτό, ο Ντζέκο κατέβασε όμορφα στην περιοχή και από αριστερά πλάσαρε αλλά ο Κάριους έσωσε, ενώ στο 86’ ο Ναϊνγκολάν με φοβερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κάριους με τη βοήθεια και του δοκαριού κι έγραψε το 3-2.

Και στο 90+3′ η Ρόμα κέρδισε πέναλτι σε χέδρι του Κλάβαν (ίσως δεν ήταν) και ο Ναϊνγολάν από την άσπτη βούλα έγραψε το 4-2.

ΡΟΜΑ: Άλισον, Μανωλάς, Φλορέντζι, Κολάροβ, Φάτσιο, Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι (69’ Γκοναλόν), Πελεγκρίνι (53’ Ουντέρ), Ελ Σααραουί (75′ Αντονούτσι), Σικ, Ντζέκο

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Άρνολντ (90+2′ Κλάιν), Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μανέ (83’ Κλάβαν), Σαλάχ, Φιρμίνο (87’ Σολάνκε)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button