Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

«Ρίχνεται στη μάχη» του Basketball Champions League η ΑΕΚ!

Το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της θα επιδιώξει να κατακτήσει η ΑΕΚ, τστο ΟΑΚΑ.

Μετά το έπος του 1968 (Κύπελλο Κυπελλούχων) στο Καλλιμάρμαρο και το Κύπελλο Σαπόρτα (2000, Λοζάνη), η «οικοδέσποινα» του φάιναλ φορ ( 4-6 Μαΐου) του Basketball Champions League (BCL) αναζητά να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μέσα στο ΟΑΚΑ, μόλις στην δεύτερη χρονιά «ζωής» της διοργάνωσης της FIBA. Θα επαναληφθεί άραγε ό,τι και πέρυσι; Όταν δηλαδή τον τίτλο κατέκτησε η -«οικοδέσποινα» του πρώτου φάιναλ φορ του BCL- Τενερίφη μέσα στην έδρα της;

Αντίπαλος της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα, στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, θα είναι απόψε (21:30)  η ισπανική Μούρθια . Οι φίλαθλοι της Ένωσης έκαναν ανάρπαστα τα εισιτήρια του φάιναλ φορ! Η στήριξη από τους φιλάθλους τους αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι έχουν ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας 2018. Στο φάιναλ φορ επιστρέφει η Μονακό, καθώς στην πρώτη σεζόν της διοργάνωσης κατέλαβε την 3η θέση, επικρατώντας στον «μικρό τελικό» της ιταλικής Βενέτσια με 91-77. Αντίπαλός της γαλλικής ομάδας στον πρώτο χρονικά ημιτελικό θα είναι η γερμανική Λούντβιχσμπουργκ (18:30).

Το ΟΑΚΑ καλλωπίστηκε για να υποδεχθεί τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της σεζόν στο BCL. Φωτισμός, ηχητικά, καθώς και πολλά άλλα βελτιωτικά έργα (επέκταση δημοσιογραφικών θεωρείων κ.τ.λ.) είναι όλα έτοιμα, για μία σημαντική αθλητική διοργάνωση που ανέλαβε η Ελλάδα εν καιρώ κρίσης και όλοι εύχονται να στεφθεί από επιτυχία.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
=========
Οκτώ διαιτητές θα «σφυρίξουν» στο φάιναλ φορ του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ. Αυτοί είναι οι Πέταρ Ομπράντοβιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Σρνταν Ντοζάι (Κροατία), Τόλγκα Σαχίν (Τουρκία), Μανουέλ Ματζόνι (Ιταλία), Μάρτινς Κοζλόφσκις (Λετονία), Τόμας Γιασεβίτσιους (Λιθουανία), Μάριους Τσιουλίν (Ρουμανία) και Αλεξάνταρ Γκλίσιτς (Σερβία). Οι κομισάριοι είναι ο Λιθουανός Αλγκιμάντας Παβιλόνις και ο Ρώσος Μιχαήλ Ντάβιντοφ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

=========

 

ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ BCL 2017-18 (OAKA)
============================

Παρασκευή, 4 Μαΐου
——————
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Λούντβιχσμπουργκ (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία)     18:30
AEK (ΕΛΛΑΔΑ)-Μούρθια (Ισπανία)                  21:30

Κυριακή, 6 Μαΐου
—————-
«Μικρός Τελικός»                                17:30

ΤΕΛΙΚΟΣ                                         20:30

 

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ
==========
2016-17/ΤΕΝΕΡΙΦΗ: ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Ισπανία)-Μπάνβιτ (Τουρκία)   63-59

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button