Άλλα αθλήματα

Πρώτο βήμα ο ΠΑΟΚ

Συναρπαστική εξέλιξη είχε ο πρώτος τελικός της Α1 χάντμπολ γυναικών στη Μίκρα, με τον ΠΑΟΚ να υπερασπίζεται το πλεονέκτημα έδρας του, επικρατώντας 28-27 της Νέας Ιωνίας.

Ετσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέτυχε την πρώτη από τις τρεις νίκες που απαιτούνται για την ανάδειξη του πρωταθλητή, με τη συνέχεια να είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη (9/5), στην Αθήνα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε στην αρχή ένα προβάδισμα 2-3 τερμάτων, αλλά προς το τέλος του ημιχρόνου, με την τερματοφύλακα Μάγδα Κεπεσίδου να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της, η Νέα Ιωνία ανέτρεψε την κατάσταση και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη 15-14.

Η κάτοχος του τίτλου διατήρησε «βραχεία κεφαλή» ως το 50ο λεπτό (23-25), αλλά στο σημείο εκείνο ο ΠΑΟΚ έκανε ένα καθοριστικό σερί 4-0 (δύο γκολ η Προκοπίδου κι άλλα δύο η Νίκολιτς) και προσπέρασε 27-25.

Η Πάπα μείωσε, η Κεπεσίδου έπιασε πέναλτι και η Ντανίλοβτς ισοφάρισε για τις φιλοξενούμενες, αλλά το γκολ της Μούρνου, 1΄15΄΄ πριν τη λήξη, χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, καθώς η Σεραφίμοβα απέκρουσε το σουτ της Ντανίλοβιτς και στην τελευταία της επίθεση η Νέα Ιωνία έκανε λάθος.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Σεραφίμοβα, Τσαουσίδου, Τσιομπάνου 2, Νούλα, Παναγιωτίδου, Γκάτζιου 2, Στοϊκόβσκα 2, Σελεμίδου, Ρόσκα, Μούρνου 4, Τζούρισιτς 1, Προκοπίδου 6, Νίκολιτς 6, Στρατάκη, Χατζηπαρασίδου 3, Μάστακα 2.
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναϊσίδου): Κεπεσίδου, Καραμάνου, Φράγκου, Μίλασιτς 3, Παπανικολάου 5, Πάπα 6, Ζύγουρα 3, Μακρή, Ντανίλοβιτς 6, Βαφειάδου 1, Διακογιάννη, Κοντοστεργίου, Σαραντάκου, Μάγκου, Χρονοπούλου 1, Στουγιαννίδου 2.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button