Άλλα αθλήματαΜπάσκετΝέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Γιαννακόπουλος: «Αναξιόπιστος ο Αλαφούζος, θα βρεθεί λύση με τη Εuroleague»

O Δημήτρης Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό, σε συνέντευξη live στο Sport24.

Αναξιόπιστο απέναντί του θεωρεί τον Γιάννη Αλαφούζο, όπως είπε, αλλά τόνισε πως σέβεται την απόφασή του να προτιμήσει την πρόταση του Ταϊλανδού επιχειρηματία, Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ.

Εξήγησε δε πως όλοι στον Παναθηναϊκό θα αγκαλιάσουν τον Ταϊλανδό αν βάλει χρήματα. Δήλωσε αισιόδοξος ότι το πλάνο για μια κοινή στέγη όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ, και το project Athens Alive θα προχωρήσει. «Οι συζητήσεις με την κυβέρνηση πάνε καλά…

Ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και το πλάνο να είναι βιώσιμο μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας» τόνισε συκεκριμένα.

Αφού πρώτα επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να αναλάβει το τμήμα βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού, έδειξε διάθεση να υποχωρήσει στην κόντρα με τη Euroleague, αρκεί «να τραβηχτούν πίσω οι ποινές σε εμένα», ενώ πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω πως δεν θα φτάσουμε σε αποχώρηση από την Ευρωλίγκα». Μάλιστα, επιβεβαίωσε, όπως είχε αποκαλύψει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «υπάρχει διάθεση για διεξαγωγή του φάιναλ φορ της Euroleague στην Αθήνα το 2019.

Είναι μια ακριβή διοργάνωση βέβαια. Υπάρχει θέληση από εμάς να λυθεί το θέμα με την Ευρωλίγκα».
Στο τέλος, αφού δήλωσε πεπεισμένος πως ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας στο μπάσκετ και εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Τσάβι Πασκουάλ, σχολίασε για την κατάκτηση του Basketball Champions League από την ΑΕΚ: «Μας έκανε υπερήφανους».

Αναλυτικά, η live συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο “Sport24”:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
———————————

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
============================================
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να αναλάβει το τμήμα βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού, αλλά απέφυγε να προβεί σε δέσμευση για τα υπόλοιπα τμήματα του Ερασιτέχνη. «Ο Παναθηναϊκός θα είναι άκρως ανταγωνιστικός στο βόλεϊ την επόμενη χρονιά. Δεν ξέρω αν θα κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, δεν θέλω να βάλω τον πήχη ψηλά, αλλά στο βόλεϊ ανδρών θα κάνουμε προσπάθεια» δήλωσε ο «ισχυρός άνδρας» της «πράσινης» ΚΑΕ, αλλά ως προς τη διοικητική ενασχόλησή του με τον Ερασιτέχνη αρκέστηκε να πει: «Πιστεύω ότι θα ξεκινήσει μια προσπάθεια από το βόλεϊ».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ OAKA, ATHENS ALIVE και ΠΑΕ Παναθηναϊκός
————————————————
Στην αρχική τοποθέτησή του για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξέφρασε την άποψη: «Λάθος διοικητικές αποφάσεις και το οικονομικό έφερε τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό εδώ». Αναφορικά στα σχέδιά του για το ΟΑΚΑ και το project Athens Alive, εξήγησε: «Σας το είπα από την πρώτη μου τοποθέτηση. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει μια κοινή στέγη. Οι συζητήσεις με την κυβέρνηση πάνε καλά. Το Athens Alive προχωράει, ώστε να υπάρχει ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο στην Αθήνα. Υπάρχει και Plan B με τη Λεωφόρο, ώστε να στεγαστούν όλα τα τμήματα. Είμαστε σε ένα τελικό στάδιο, περιμένουμε να υπογραφεί ένα Μνημόνιο Κατανόησης, ώστε να προχωρήσει το θέμα και να γίνει η επένδυση από τους ξένους επενδυτές που είναι μαζί μας. Περιμένουμε το “O.K.” από τον πρωθυπουργό για να προχωρήσουμε. Ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και το πλάνο να είναι βιώσιμο μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας».

«ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ»
==========================
Απέφυγε εν συνεχεία να πει πολλά για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο: «Δεν θέλω να τοποθετηθώ για τον κ. Αλαφούζο. Είναι παντελώς αναξιόπιστος απέναντί μου. Του είπα ότι αν προχωρήσουμε το Athens Alive, θα αναλαμβάναμε και τα χρέη. Του είπα να αναλαμβανα το μάνατζμεντ και αν πήγαινε το πρότζεκτ καλά, θα παίρναμε τα χρέη. Αν δεν προχωρούσε, θα του επέστρεφα το μάνατζμεντ. Ο ίδιος θα ήταν κερδισμένος και στα δυο ενδεχόμενα. Προτίμησε την περίπτωση του Ταϊλανδού. Σέβομαι την απόφασή του. Ο χρόνος θα δείξει αν είχε δίκιο ο κ. Αλαφούζος. Κάναμε διαπραγματεύσεις πριν μερικούς μήνες και κάθε φορά τα χρέη ανέβαιναν 5 εκατομμύρια. Του εξήγησα μέχρι που μπορούσα να φτάσω οικονομικά, για να πάρω τη διαχείρηση φέτος και να τον βοηθήσω. Μακάρι να έχει πάρει την κατάλληλη απόφαση».

«ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»
====================================
Αναφορικά με τις συζητήσεις με την κυβέρνηση ως προς την παραχώρηση του ΟΑΚΑ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επισήμανε: «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει πράξει σωστά, κοιτάζοντας κάθε εναλλακτική. Άρα καλώς έκανε και εξέτασε κάθε περίπτωση. Δεν έχω κανένα παράπονο από την κυβέρνηση, θα ήμουν άδικος αν έλεγα κάτι τέτοιο».

«ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΑΪΛΑΝΔΟ ΑΝ ΒΑΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ»
====================================================
Τοποθετήθηκε και σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Αλαφούζο στον Ταϊλανδό επιχειρηματία, Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. «Στην κατάσταση που έχει περιέλθει ο Παναθηναϊκό, θεωρώς ότι απ’ όπου προέρχονται τα χρήματα, είναι καλό. Όλοι θα αγκαλιάσουμε τον Ταϊλανδό, αν βάλει χρήματα για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Καμία κουβέντα δεν έχει γίνει από εμάς με την πλευρά του Ταϊλανδού. Χαρά μας θα ήταν να μπορούσε να γίνει κάτι. Εμείς θέλουμε τον Παναθηναϊκό αυτόφωτο. Πρέπει να υπάρχουν σχήματα, ώστε ένας σύλλογος να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να μην στηρίζεται σε έναν επενδυτή τρελό που βάζει τα λεφτά του» τόνισε, για να προσθέσει σχετικά με την περίπτωση του Βοτανικού: «Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν ο Γιώργος Τσίπρας προχωράει το θέμα με τον Ταϊλανδό. Για μένα ο Βοτανικός δεν έχει όλο το σύλλογο μέσα, καθώς λείπει το μπάσκετ. Για μένα το Athens Alive μπορεί να στεγάσει όλο τον Παναθηναϊκό».
Σχετικά με την αγάπη που τρέφει στον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε: «Έχω μεγαλώσει σε ένα σπίτι με τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο, γι’ αυτό έχω αγαπήσει τον Παναθηναϊκό. Το μήλο έχει πέσει κάτω από τη μηλιά. Έχω βάλει και εγώ το λιθαράκι μου για τον Παναθηναϊκό».

KEΦΑΛΑΙΟ ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ EUROLEAGUE
—————————————-
Οι σχέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τη Euroleague έχουν φτάσει στο… απροχώρητο, αλλά με τις σημερινές δηλώσεις του διαφάνηκε πως στις προθέσεις του δεν είναι να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. «Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι με την Ευρωλίγκα. Δεν μας αντιμετωπίζει με σεβασμό, τόσο αγωνιστικά όσο και πειθαρχικά. Ελπίζω να βρεθεί λύση και να διορθώσει την κατάσταση ο κ. Μπερτομέου. Απαραίτητη δεν είναι η παραίτηση, αλλά η αλλαγή στάσης στον Παναθηναϊκό. Εμείς απαιτούμε αλλαγή συμπεριφοράς και να σταματήσει η ασέβεια προς την οικογένειά μας. Είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύω 18 ώρες το 24ωρο. Κάνω πολλά λάθη, αλλά στο τέλος θέλω το πρόσημο να είναι θετικό» τόνισε αρχικά.

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ»
====================================================================
Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός συνέχισε: «Είναι μεγάλο το κόστος οικονομικά αν φύγουμε από την Ευρωλίγκα, αλλά και γενικά. Πάνω απ’ όλα όμως είναι η αξιοπρέπειά μας και ο σεβασμός. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε εκεί. Το θέμα είναι να αλλάξει η δράση και τότε θα αλλάξει και η αντίδραση. Το ζητούμενο είναι να καταλάβει η Ευρωλίγκα πως έχει κάνει λάθη και μπορούν να διορθωθούν. Έχει σφάλει, να μην είναι τόσο δικτατορική. Με διάλογο όλα μπορούν να λυθούν».

«ΝΑ ΤΡΑΒΗΧΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ»
=======================================
Ο Γιαννακόπουλος πρόσθεσε: «Αν δεν υπάρχει εμπάθεια, θα βρεθεί λύση με την Ευρωλίγκα. Προσπάθησα να προστατέψω την οικογένειά μου. Να τραβηχτούν πίσω οι ποινές σε μένα και θα κάνω και εγώ πίσω. Οικονομικά και διαιτητικά λύνονται τα θέματα. Είναι ύψιστης σημασίας τα οικογενειακά θέματα. Πρέπει να πάρουν πίσω και άδικα πρόστιμα. Δεν είχα διάθεση για αντιπαράθεση με την Ευρωλίγκα».
Για τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πλέι οφ, υπογράμμισε: «Έπρεπε να πάρουμε τα δύο ματς στο ΟΑΚΑ με τη Ρεάλ. Δεν τα καταφέραμε. Είδαμε τι έγινε και στη Μαδρίτη. Δεν θέλω να επεκταθώ. Έπρεπε να ήμασταν στο φάιναλ φορ και πιστεύω ότι θα το παίρναμε».
Κληθείς να καταθέσει την πρόβλεψή του για τον τίτλο της φετινής Ευρωλίγκας, είπε: «Η Φενέρ έχει τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης. Ο Σαρούνας θα έχει τεράστιο μέλλον. Εξαιρετικός προπονητής και ο Ιτούδης. Πολυνίκης η Ρεάλ, ελπίζω να το πάρει ο καλύτερος».
Ενόψει της διεκδίκησης του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας στην Α1, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε: «Πάνω απ’ όλα είναι ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια της οικογένειάς μας. Θα κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο. Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Εδώ και 25 χρόνια παίρνουμε έναν τίτλο κάθε χρόνο. Έχουμε την καλύτερη ομάδα, δεν ανησυχώ για το πρωτάθλημα. Είμαι πεπεισμένος».
Για τον Καταλανό τεχνικό του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, είπε: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Πασκουάλ και πιστεύω ότι μαζί θα χτίσουμε τον Παναθηναϊκό του μέλλοντος. Για τους παίκτες, ρωτήστε τον προπονητή τι θα γίνει. Η μοναδική περίπτωση που έκανα παρέμβαση για παίκτη ήταν ο Καπόνο. Έκανα λάθος και από τότε δεν έκανα ποτέ παρέμβαση στο έργο του προπονητή».

«ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ του 2019»
==========================================================
Γιαννακόπουλος: «Υπάρχει διάθεση για Final-4 στην Αθήνα το 2019. Είναι μια ακριβή διοργάνωση βέβαια. Υπάρχει θέληση από εμάς να λυθεί το θέμα με την Ευρωλίγκα».

«ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ Η ΑΕΚ»
=============================
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μόνο καλά λόγια είχε να πει για την κατάκτηση του Basketball Champions League από την ΑΕΚ: «Χάρηκα πολύ με την ΑΕΚ. Το πανηγύρισα λες και το πήρε ο Παναθηναϊκός. Μας έκανε υπερήφανους η ΑΕΚ».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button