FeaturedΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο φετινός ΠΑΣ Λαμία σε αριθμούς!

Όταν μιλούν οι αριθμοί… με πρωταγωνιστή τον ΠΑΣ Λαμία.

Το 59ο πρωτάθλημα από συστάσεως της Α΄ Εθνικής (1959) και 12ο από καταβολής Super League (2006) ολοκληρώθηκε με τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ξάνθη (1-2), που είχε αναβληθεί την Κυριακή 6 Μαΐου λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική.

Το κλείσιμο της αυλαίας βρήκε πρωταθλήτρια την ΑΕΚ, με τον έτερο «Δικέφαλο» του ελληνικού ποδοσφαίρου να ακολουθεί και τον Ολυμπιακό να έπεται, ενώ Πλατανιάς και Κέρκυρα αποχαιρέτησαν την κατηγορία.

Στη SuperLeague όμως παρέμεινε ο ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος φέτος έκανε την πρώτη του εμφάνιση και κατάφερε και μπήκε σε ένα «κλειστό» κλαμπ ομάδων, οι οποίες ως νεοφώτιστες κατάφεραν και παρέμειναν στο υψηλότερο σκαλί του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα της Λαμίας κατάφερε πολλά φέτος και είναι αρκετή ποδοσφαιριστές της ομάδας οι οποίοι βρίσκονται μέσα στους καλύτερους της σεζόν και οι αριθμοί τους λένε την αλήθεια…

Πάμε λοιπόν να δούμε ποιοι είναι αυτοί που μπήκαν στους καλύτερους της σεζόν από τον ΠΑΣ Λαμία:

Ο ΠΑΣ Λαμία φέτος πραγματοποίησε αρκετά λάθη σε ολόκληρη την σεζόν, έχοντας συνολικά 1326 λάθη. Έτσι, δεν θα γινόταν διαφορετικά αυτός που θα κατέχει την πρώτη θέση στα λάθη να μην είναι από την «κυανόλευκη» ομάδα. Το θέμα είναι ότι ένας από τους φετινούς πρωταγωνιστές και αυτός δεν είναι άλλος από τον Φρανζίσκο Μεδίνα Λούνα ή αλλιώς Πίτι.

Ο Ισπανός ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 170 λάθη και δικαιολογημένα λαθώς όλες οι επιθέσεις σχεδόν περνούσαν από τα πόδια, καθώς και είχε την μπάλα για αρκετή ώρα.

Βέβαια, θα δούμε τον Πίτι σε μία ακόμη λίστα με τους καλύτερους, καθώς ο Ισπανός έχει και 44/158 επιτυχημένα γεμίσματα, κάτι που τον τοποθετεί 5ο στη λίστα.

Ένας άλλος πρωταγωνιστής του ΠΑΣ Λαμία τη φετινή σεζόν, ήταν ο Μάρκο Μπλάζιτς. Ο Σέρβος ήταν πραγματικός «μαέστρος» στο κέντρο και «έλυνε και έδενε» σε κάθε ματς.

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής από την αρχή της χρονιάς σε κάθε παιχνίδι είχε τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες και δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

329 πάσες για τον Μπλάζιτς

Επίσης, πρωταγωνιστής της σεζόν για τη Λαμία ήταν και ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο τερματοφύλακας όπου σε αρκετά παιχνίδια κράτησε όρθια την ομάδα του και τις έδωσε αρκετούς βαθμούς με τις επεμβάσεις του.

Μάλιστα, ο 27χρονος πορτιέρο βρίσκεται μέσα σε δύο λίστες με τους καλύτερους τερματοφύλακες.

Αρχικά, έχοντας 119 κλεψίματα βρίσκεται 3ος στην σχετική λίστα, μπροστά από Βελλίδη και Κότνικ.

Όμως, βρίσκεται και στην 4η θέση με τις περισσότερες αποκρούσεις, έχοντας 90 σε 25 αγώνες.

Τέλος, ο «βιονικός» Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος. Λέμε βιονικός καθώς ο δεξιός μπακ χαφ αγωνίστηκε φέτος σε 29 από τα 30 παιχνίδια της SuperLeague, έμεινε εκτός μόνο σε ένα και αγωνίστηκε σε όλα βασικός και αναντικατάστατος.

Δείτε την λίστα με τους ποδοσφαιριστές που σημείωσαν φέτος 30-29 συμμετοχές:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button